Ο φιλελές Πάμπλο Εσκομπάρ, ο άνθρωπος του επιχειρείν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θα μπορούσε να πουλήσει υπέροχα φούμαρα στη χώρα μας.

Και μάλιστα θα μπορούσε να το κάνει και με υπέροχο στιλ.

Το TedX Athens είναι κομμένο και ραμένο στα μέτρα του και περιμένει έναν πραγματικά επιτυχημένο επιχειρηματία να το απογειώσει. 

Και η μετεξέλιξή του, το TedX Μεντεγίν, αυτό ακριβώς έχει σκοπό να κάνει.

Τρανκίλο ίχο ντε πούτα και τσέκαρε τι θα σου δίδασκε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, οι συνεργάτες του και φυσικά οι χιλιάδες εθελοντές που θα συμμετείχαν, όχι για να το βάλουν στο βιογραφικό τους, αλλά από πίστη και αφοσίωση στον Ελ Παντρόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του TedX Μεντεγιν

Σάββατο 24/9

10.30 Music Box

10.50 Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και μυτιές. Start Up Καρτέλ στην Ελλάδα της Κρίσης.

11.10 Ανοίγουμε πανιά. Ειδικές ναυτιλιακές συσκευές για αυτοπλοήγηση καραβιών.

11.30 Προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Γιατί το παραδοσιακό μοντέλο εξασφάλισης χρημάτων της ελληνικής μαφίας, είναι ξεπερασμένο.

12.00 Η Αριστεία του Εσκομπάρ και ο φθόνος της Αριστεράς. Ομιλητής ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος.

12.20 Σικάριο for you. Πώς ένας ικανός και έμπιστος εκτελεστής μπορεί να απογειώσει την επιχείρησή σας. Ομιλητής: Λα Κίκα.

12.40 Coming Together. Εκβιάζετε κάποιον; Με αυτή τη νέα εφαρμογή εντοπίστε τα ονόματα των μελών της οικογένειας του, οποιουδήποτε βαθμού συγγένειας.

13.05 Coffee Break.

14.10 Γκρεμίζουμε τα τείχη. Παγιδεύσεις αυτοκινήτων, λεωφορείων και αεροπλάνων με εκρηκτικά. Η επιτυχία βρίσκεται μόλις ένα γύρισμα του κλειδιού μακριά. Ομιλητής ξανά ο Λα Κίκα.

14.40 Εξαφανίζοντας τον Ανταγωνισμό. Τσιμεντένια παπούτσια, θάψιμο σε δάσος ή οξύ στην μπανιέρα;

15.00 Τα δυο πρόσωπα του Νόμου. Μπάτσος που δεν λαδώνεται, είναι μπάτσος νεκρός. Ομιλητής Χον Χάιρο Βελάσκεζ, Διευθυντής Έρευνας του Κέντρου για την Ανάλυση των Ανεξήγητων Θανάτων Αστυνομικών στο Μεντεγίν.

15.35 Lunch Break

16.10 Η σύλληψη του Εσκομπάρ και οι χαμένες θέσεις εργασίας. Αν οι εργαζόμενοι στις φυτείες ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, θα τολμούσε να τους απολύσει η κυβέρνηση της Κολομβίας; Ομιλητής, ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

16.50 Μήπως τελικά μας έβλαψαν οι αγροτικές επιδοτήσεις; Πώς το χρήμα της ΕΕ κράτησε τον Έλληνα αγρότη μακριά απ’ το βρόμικο χρήμα άλλων καλλιεργειών.

17.25 Παπαρούνα. Ανακαλύπτοντας ξανά τον πλούτο της ελληνικής φύσης.

18.00 Στόματα ερμητικά κλειστά. Η σιωπή ως μέσο επιβίωσης από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Ομιλήτρια η Συγγραφέας και Ιστορικός, Σώτη Τριανταφύλλου (κλασικά).

18.20 Latin Μουσική από το Καρναβάλι του Ρέντη.

18.40 Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο άνδρας, ο μύθος, ο καινοτόμος επιχειρηματίας. Ένας Κολομβιανός Θάνος Τζήμερος προλογίζει την είσοδο του σπουδαίου entrepreneur στη σκηνή.

Ξεκινά το κύριο μέρος του TedX Μεντεγίν. Μοναδικός ομιλητής από δω και πέρα, ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Όποιος θέλει να διακόψει, μπορεί απλώς να σηκώσει το χέρι του και ευχαρίστως να τον ακούσουμε να ξεψυχάει απ’ τις σφαίρες μας.

19.05 Εκσυγχρονισμός του κράτους. “Προτιμώ να είμαι σε έναν τάφο στην Κολομβία, παρά σε μια δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα”. 

19.25 Ναρκοκαλλιέργειες. “Αυτό που σήμερα είναι παράνομο, αύριο θα είναι νόμιμο. Dream Big”.

20.00 Πώς η Ελλάδα μπορεί να εξελιχτεί σε leader της αγοράς. “Ίχο ντε πούτα, τα εκτροφεία σαλιγκαριών, οι σπιρουλίνες και τα γκότζι μπέρι είναι για φλώρους”.

20.30 Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. “Η καλύτερη διαφήμιση είναι ο ευχαριστημένος καταναλωτής. Η χειρότερη διαφήμιση είναι ο δυσαρεστημένος καταναλωτής που του άφησες τη γλώσσα στη θέση της”.

20.50 “Μπορείς να πας μακριά με ένα πιστόλι. Μπορείς να πας ακόμα πιο μακριά με ένα πιστόλι και μερικές φιλανθρωπίες”. Χτίσε σπίτια και ξέπλυνε λεφτά σε ιδρύματα.

21.25 Ιδιωτική πρωτοβουλία και Δικαιοσύνη.“Έχτισα ιδιωτικές φυλακές για να μείνω και το κράτος δεν ξόδεψε δεκάρα για μένα”. Win-Win Situation, μία ματιά στο μέλλον.

21.50 Μάρτυρες. Όποιος άφησε, την πάτησε. Το μυστικό του Εσκομπάρ για μια μεγαλειώδη καριέρα στις μπίζνες ως αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους Έλληνες φίλους του. 

22.00 Λήξη TedX.

22.05 Πυροβολισμοί.

 

 

Προς όλους όσους είναι στη φάση να παίρνουν θέματα από άλλα site και να τα ποστάρουν στο δικό τους: απλά ΜΗ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ…  Τώρα, παράξενο; Τυχεροί; Έχουν βρει το νόημα της ζωής; Τελείωσαν το εργαστήρι δημοσιογραφίας; Με αυτά τα κείμενα βγάζουμε τα προς το ζην μας παίδες και ναι, περνάμε καλά. Ρωτήστε μας πρώτα πριν το copy/paste. Ευχαριστούμε προκαταβολικά heart