Με τους Μέτριους η συνέντευξη κύλισε ομαλά, αλλά κυρίως μέτρια.

Δεν είχε ούτε εξάρσεις, ούτε ιδιαίτερα βαρετά σημεία. 

Ούτε εκπλήξεις, ούτε απογοητεύσεις.

Ήταν μία συνέντευξη “έτσι κι έτσι” θα λέγαμε, που είτε γινόταν, είτε δεν γινόταν, δεν θα άλλαζε και κάτι.

Ακόμα και αυτή η εισαγωγή τώρα ήταν τόσο απάλευτα μέτρια, που ενώ ξέχασα να αναφέρω ότι οι Μέτριοι είναι μία σελίδα στο Facebook που προκαλεί υστερικές κραυγές απ’ τα γέλια, κανείς δεν ενοχλήθηκε απ’ αυτήν την παράλειψη.

Πριν τσεκάρεις λοιπόν την ξεχωριστή ομορφιά αυτής της σελίδας, τσέκαρε τι μου είπε ο δημιουργός της.

Ή και όχι. Μέτριες κουβέντες, από δύο μέτριους ανθρώπους. Δεν χάνεις και κάτι.

Πώς εμπνεύστηκες μία τόσο μέτρια ιδέα; 
Κοιτούσα ένα μεσημέρι τον Στραβελάκη να λέει ειδήσεις. Και λέω αυτός  άνθρωπος τόσα χρόνια εκεί και δεν έχει καταφέρει να ξυπνήσει κανένα συναίσθημα. Τον συμπόνεσα, λύγισα. Όλοι ασχολούνται με το hating σήμερα που είναι εφήμερο. Το μέτριο έχει μια σταθερότητα, θέλει ψυχή. Μετά σκέφτηκα πόσα μέτρια πράγματα υπάρχουν στην καθημερινότητα που μας ψευτοενοχλούν, αλλά δεν το χουμε πάρει χαμπάρι. Η μπαταρία κινητού στο 36%, τα πλεξιγκλάς στα καφέ, το 16 στην εικοσιμία. Το συζήτησα με φίλους, δεν θα σου κρυφτώ. Αυτοί φεισμπουκάδες, στο κουρμπέτι, μου λένε “κάντο σελίδα”. Και βρήκα ευκαιρία να τα αναδείξω.

Από όλους τους μέτριους που έχεις ποστάρει στη σελίδα σου, ποιος είναι ο πιο έτσι κι έτσι αγαπημένος σου;
Τάσος Δούσης επειδή αφήνει την εικόνα να μιλήσει από μόνη της. Είτε είναι στις Τζιτζιφιές, είτε στο Ντουμπάι έχει το ίδιο ηχόχρωμα, την ίδια φάτσα, το ίδιο μοτίβο. Έχει γυρίσει όλον τον κόσμο και δεν τον ζηλεύει κανένας. Αυτό και μόνο είναι άξιο μέτριου θαυμασμού.

Γιατί ο “μέτριος” είναι πιο κακός απ’ τον “κακό”;
Επειδή ο κακός έχει μια αντίδραση όταν συμβαίνει κάτι. Ο μέτριος δεν έχει να πει ούτε την γνωστή μαλακία “δέντρο που πετροβολούν είναι αυτό που έχει να δώσει”. Ούτε παροιμίες έχει να καταφύγει ο μέτριος. Δεν ασχολείται κανείς αλλά όλοι τον ξέρουν.

Ποιος είναι ο πιο μέτριος Έλληνας μπασκετμπολίστας;
Βασίλης Κικίλιας.

Ποδοσφαιριστής;
Αλέξανδρος Τζιόλης.

Τραγουδιστής;
Στέλιος Ρόκκος.

Ηθοποιός;
Ιάσονας Ρετιρε (μαζί με Άλκη να φτιάχνει τρανζίστορ όμως).

Προπονητής
Στάικος Βεργέτης.

Ποιος είναι ο πιο μέτριος Έλληνας γενικά;
Νίκος Στραβελάκης, ο μπαμπάς μας.

Τι πρόσωπο (ή ποιανού) θα έδινες στο “μέτριο χιούμορ”;
Χρήστος Κιούσης (ο αριστερά στο ράδιο αρβύλα). Ακόμα και τα ωραία αστεία που διαβάζει όταν του τα στέλνουν, τα κάνει μέτρια. Δεν είναι ο αγαπημένος κανενός, ούτε τον μισούν. Κανείς δεν έχει καταλάβει το γιατί και πως ζει ανάμεσά μας. Ακόμα πιο μέτριες είναι οι πολιτικές του παρεμβάσεις. Μέτρια καυστικές.

Αν η κοπέλα σου σε παρατούσε για τον Στραβελάκη ή τον Διαμανταρίδη, τι θα έκανες;
Πραγματικά δεν ξέρω, δεν μου ‘χουν ξανακάνει πιο δύσκολη ερώτηση. Ίσως άνοιγα κάποιο στεγνοκαθαριστήριο ή γινόμουν παίκτης χάντμπολ. Θα καταλάβαινα ότι εκτιμά την μετριότητα και έτσι θα μπορούσα να την ξανακερδίσω. Συγκεκριμένα αυτούς τους δύο δεν θα μπορούσα καν να τους μισήσω που μου έκλεψαν την κοπέλα.

Πότε αποκάλυψες για πρώτη φορά στους γονείς σου ότι είσαι μέτριος και πώς το δέχτηκαν;
Με λένε Χρήστο οπότε δεν χρειάστηκε να τους πω και πολλά. Αυτοί με βάφτισαν με αυτό το μέτριο όνομα.

Τι θέλουν να δείξουν οι Μέτριοι ως σελίδα;
Καταρχήν την επιστροφή της Μόνικα από το Ηρώδειο στην αλητεία της ροκ. Σε γενικότερο βαθμό να τονίσουν το κομπαρσιλίκι. Όλοι ασχολούνται με το Όσκαρ και το Χρυσό Βατόμουρο. Οι μικροί καθημερινοί μέτριοι ήρωες της καθημερινότητας που έλεγε και ο Αντρέας Μικρούτσικος πρέπει να καταγραφούν από έναν μέτριο ιστορικό του παρόντος.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Μέτριοι είναι μια απάντηση στην Αριστεία. Ισχύει;
Κοίτα να δεις Κώστα, δεν θα σου πω ψέματα. Εμείς δεν γεννηθήκαμε στη Siemens να κληρονομήσουμε την Αριστεία και κάνα κτήμα στου Ζούμπερι. Ούτε έχουμε την μέτρια φωνή του Θηβαίου για να κάνουμε καριέρα κουνώντας το δάχτυλο. Έπρεπε κάπως να ζήσουμε και μείς. Προφανώς και υποβόσκει μια πολιτική χροιά σαν τα backgrounds του Τάσου Δούση.

Ποιο είναι το πιο μέτριο ελληνικό ροκ συγκρότημα;
Μόνικα. Γιατί όπως μάθαμε δήλωσε ότι επιστρέφει στο ροκ ενώ κανείς δεν κατάλαβε ότι έλειπε ή ότι έπαιζε ροκ. Ιδανική για μουσική ασανσέρ  ή αρραβώνα.

Βάλε σε αύξουσα σειρά τα παρακάτω με βάση τη μετριότητά τους.
“Αρραβώνας”, “Αλλαγή ταχύτητας από 3η σε 4η”, “Δίποντο πατώντας τη γραμμή του τρίποντου”, “15 σε διαγώνισμα στο σχολείο”, “Τρίτη”, “σουβλάκι κοτόπουλο”, “δεύτερος ξάδερφος”, “δημοτικός αστυνομικός”, “κούκλα Action Man”.

“Τάσος Δούσης”, “Δίποντο πατώντας την γραμμή του τριπόντου”, “15 σε διαγώνισμα”, “δεύτερος ξάδελφος”, “αλλαγή ταχύτητας από 3 σε 4”, “αρραβώνας”, “σουβλάκι κοτόπουλο”, “δημοτικός αστυνομικός”, “Τρίτη”, “κούκλα Action Man”.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να γίνει ακόμα πιο μέτριος από ό, τι είναι;
Να συνεχίσει να μην προσπαθεί. Αυτό είναι το μυστικό. Αν και υπάρχουν και καταξιωμένα μέτριοι που προσπαθούν και είναι και γνωστοί. Ωστόσο ο πραγματικά μέτριος είναι αυτός που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την προσωπική ζωή του Αντρές Ινιέστα. Φλατ σχέσεις, ουδέτερο Ph, και συνεχή παρακολούθηση της σελίδας το μυστικό για μια μέτρια επιτυχία.

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο “Βιραλαίο” στο [email protected].