“Αγαπητέ Κύριε Τim Cook, 

Aρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω σκοπό να επιτεθώ στην εταιρία σας, καθώς με τον συγχωρεμένο τον Στιβ Τζομπς ψωνίζαμε μαζί ζιβάγκο. Έχω σκοπό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για το νέο άιφον και τις “και καλά” πρωτοπόρες (γελάει ο κόσμος) λειτουργίες του. Το λοιπόν τώρα. 

Θεωρώ αδιανόητο να προβάλλετε με καμάρι ότι το μπαΐρι σας -γιατί μεταξύ μας κινητό δεν το λες- είναι ανθεκτικό στο νερό, όταν εμείς ελέγχουμε τη φάση των αδιάβροχων από το ξεκίνημα της χιλιετίας. Και το προμοτάραμε μόνοι μας φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να το ανεβάσει κανένας Φουρθιώτης στο Instagram του.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ!

Στην παρουσίαση από την άλλη (παρένθεση: δεν με κάλεσε κανένα λαμόγιο, από live streaming την είδα) μου έπεσαν τα αυτιά με κάτι μούφες για “μαγικά” handsfree, που κοστίζουν 160 γιούρο επιπλέον. Ότι και καλά λέει είναι ασύρματα και δεν χρειάζονται καλώδιο. Μόνο που πρέπει να τα φορτίζεις 5 ώρες περίπου. 

Τι 5 ώρες ρε; Γιατί κοροιδεύετε τον κοσμάκη; Με 5 ώρες φόρτιση, η μπαταρία του 3310 αντέχει μια βδομάδα και με το Φιδάκι να τρέχει σαν παλαβό για ώρες.

Αφήστε δηλαδή που το φιδάκι το προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ και δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να πλερώνει για να το αποκτήσει, όπως κάνετε εσείς μέσω του υπερκετιμημένου App Store σας.

(BTW αν δεν θυμάσαι το φιδάκι, έζησες άσχημα παιδικά χρόνια).


Επιπλέον, μιας και αναφέρθηκα στα φράγκα, σε εμάς ούτε πλερώνει εξτρά ευρώ ο καταναλωτής για μουσική, ούτε μπλέκει με το κομπλεξικό σας iTunes.

Άσε που διευρύνει και τους ορίζοντές του, φτιάχνοντας ο ίδιος την μουσική του, με δική του παρτιτούρα. Χωρίς να καίει data και να μπαίνει στην χρονοβόρα διαδικασία του download κύριοι.
 
ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;
 
 
Επομένως και τις μουσικές του ικανότητες προπονεί καθημερινά και φράγκα του μένουν στο πορτοφόλι.
 
Εντάξει, καταλαβαίνω την πρόοδο. Με την διπλή κάμερα 12MP έχετε προοδεύσει (θα βάλουμε κι εμείς VGA, υπόσχεση στο μικρό, αλλά πιστό κοινό μας), αλλά μην καμαρώνετε και μιλάτε για “Courage”. ΚΟΥΡΑΣΕ. Εμείς τουλάχιστον με το “Connecting People” αδελφοποιούμε, σεβόμαστε τα μικρά πορτοφόλια και δεν κοιτάζουμε την πάρτη μας.
Κάτι ακόμα που μου κάνει εντύπωση είναι η αντοχή του κινητού στους κραδασμούς και το ρεσιτάλ αμπαλίασης που δείξατε πάλι. Ισχυρίζεστε πως είστε κορυφαίοι στο είδος και ποιό το αποτέλεσμα; Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας αλλά και τους πλούσιους νέρντουλες.
 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
 
EΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ!
 
 
Kλείνοντας, δεν γινόταν να μην αναφερθώ στην εξωφρενική τιμή των 770€ της plus έκδοσης. Κοίτα, εμείς σου δείξαμε τις δυνατότητές μας και το τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι και σήμερα, αν και γερασμένοι στην κινητή τηλεφωνία. Έχε στο νου σου όμως, ότι με 20€ μπορείς να έχεις το κινητό μας και με τα υπόλοιπα 750€ να βγάλεις τα τρία νοίκια της γκαρσονιέρας στα Κάτω Πατήσια, πλησίον Ηλεκτρικού που θα σου προτείνουμε να νοικιάσεις. 
 
Συγχωρέστε με για την φλυαρία μου, αλλά και λίγα είπα. Οι μούφες της μετά-Τζομπς εποχής σταματούν εδώ. 
 
Με μηδενική εκτίμηση, ο περήφανος κατασκευαστής του Nokia 3310.”