Η μέρα κυλούσε ήρεμα στα χιλιάδες τετραγωνικά πάνω στα οποία εκτείνονται τα αχανή γραφεία του Provocateur. Όλοι οι Προβοκάτορες βυθισμένοι στα γραπτά και στις σκέψεις τους. Όλοι; Όχι όλοι. Ένας στη γωνία ψάχνει τους επόμενους 7 τύπους που θα συνταράξουν όλη τη χώρα και απελπίζεται, γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι που αγγίζει τον λαό. Εκείνη τη στιγμή όμως, ο λαός δίνει μόνος του τη λύση.

Ένας από τους αναγνώστες μας, ο Πάνος Παναγιωτάκος, μας πρότεινε να σκιαγραφήσουμε τους 7 τύπους που συναντάς στο απέναντι μπαλκόνι σου. Και ενώ αρχικά η ιδέα δεν μας γέμισε το μάτι, λίγο αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι όντως θα αγγίξει αρκετό κόσμο ένα τέτοιο θέμα. 

Έτσι, μετά από λαϊκή απαίτηση, αυτοί είναι οι 7 τύποι που συναντάς στο απέναντι μπαλκόνι.

Αυτός ο τύπος δεν έχει ηλικία. Είναι ο άνεργος χοντρούλης που ζει με τη μάνα του και αράζει στο μπαλκόνι 19 ώρες την ημέρα. Φοράει μόνο το λευκό βρακί ΜΙΝΕΡΒΑ που του έχει αγοράσει η μαμά και συνήθως τρώει πασατέμπο του οποίου τα φλούδια, φτύνει από κάτω. Φημολογείται ότι ο Σώβρακος δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ με άλλον άνθρωπο ενώ το είδος συναντάται σε ζευγάρια πατέρα-γιου με τη μάνα να βρίζει όλη μέρα. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το συγκεκριμένο είδος εμφανίζεται και με λευκό τιραντέ μπλουζάκι από πάνω,
Εργάζεται ως: ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΠΑΜΕ.

Ο Νόκιας είναι εκείνος ο καημένος τύπος που τρώει ξύλο από τη γυναίκα του και γενικά δεν περνάει καθόλου καλά. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός πως κάνει τον μαλάκα 24/7 και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Πήρε το όνομά του από την παλαιότερη τηλεφωνική συσκευή του, με την οποία ερχόταν σε συχνή επαφή επειδή έβγαινε συνέχεια έξω για να μιλήσει. Δεν τολμάει να σηκώσει τηλέφωνο μέσα στο σπίτι γιατί η γυναικούλα του κοιμάται και ως εκ τούτου, περνάει 12 ώρες την ημέρα στο μπαλκόνι με το κινητό στο αυτί. Συνήθως μιλάει με τη γκόμενά του. 
Εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Αυτός ζει το μεγαλύτερο δράμα. Είναι εκείνος ο τύπος που η γυναίκα του μόλις έχει γεννήσει και απαγορεύεται ρητά να καπνίζει μέσα στο σπίτι εκτός αν θέλει να κοιμάται στο μπαλκόνι. Τον συναντάς στο απέναντι μπαλκόνι να κοιτάζει κάτω και να αδειάζει τον καπνό από τα πνευμόνια του, έχοντας το ύφος που είχε και τότε που η ομάδα του είχε φάει 5 γκολ από τον αιώνιο αντίπαλο. Κάθεται πάντα σε συγκεκριμένη πλευρά του μπαλκονιού για να μπορεί να τσεκάρει τη μπαλκονόπορτα της φοιτήτριας με τα μεγάλα βυζιά απέναντι. 
Εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος. 

Η Μπύρα όπως και όλοι οι τύποι, δεν έχει καμία σημασία αν είναι άντρας γυναίκα. Η Μπύρα ή ο Μπύρας λοιπόν, είναι ο τύπος που βγαίνει και κάθεται στο τραπεζάκι πίνοντας ουίσκι (δεν το περίμενες αυτό). Κάπως έτσι ο Μπύρας νιώθει να χαλαρώνει και να διώχνει όλο το βάρος της ημέρας από πάνω του. Η φάση συνοδεύεται από τραντζιστοράκι μαύρο, με λουρί που αλλάζει σταθμό με τη βελόνα. Η Μπύρα (ή ο Μπύρας) είναι πάντα ανοιχτοί στο να πιάσουν κουβέντα ακόμη και με τα πλακάκια, γι’ αυτό τον νου σου μη σε πετύχουν στο μπαλκόνι…
Εργάζεται ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ.

Ο Τιβής είναι συνήθως ο παππούλης της πολυκατοικίας που δεν την παλεύει μέσα στο σπίτι από τη ζέστη και έχει επιλέξει να βγάλει έξω την τηλεορασάρα του μαζί με ηχεία για να δει ειδήσεις ή μπάλα. Η πιο συνηθισμένη έκφραση που ακούγεται από τα χείλη του είναι το “εεεε μίλα δυνατά μωρέ δε σ’ακούω” κάθε φορά που η γυναίκα του η Μπάμπω (θα τη δεις παρακάτω) του φωνάζει να μπει μέσα πριν κρυώσουν τα φασολάκια. Έχει την ικανότητα να συνομιλεί με την τηλεόραση κάθε φορά που βλέπει κάτι που δεν τον ενθουσιάζει, δίχως όμως να έχει πάρει απάντηση μέχρι σήμερα.
Είναι συνταξιούχος.

Η Μπάμπω είναι η σύζυγος του Τιβή και όταν δεν μαγειρεύει φασολάκια, βγαίνει στο μπαλκόνι με το ακουστικό φορτισμένο στο φουλ για να ακούει τι λένε οι υπόλοιποι. Δεν έχει ζωή, τα φρύδια της είναι πάντα συνοφρυωμένα και η κακία έχει φωλιάσει για πάντα στην καρδιά της. Κάθεται πάντα στο χώρισμα των δύο μπαλκονιών για να βλέπει και τι γίνεται δίπλα, ενώ τελευταία κάνει μαθήματα hacking για να μπορεί να υποκλέπτει τις συνομιλίες της από κάτω που υποψιάζεται ότι απατά τον άντρα της. Πολλές φορές έχει φέρει την αστυνομία, γιατί οι Μπαφοιτητές (θα τους δεις παρακάτω λέμε) έκαναν φασαρία και δεν μπορούσε να κρυφακούσει τους απέναντι που τακώνονταν.
Είναι συνταξιούχος.

Οι Μπαφοιτητές είναι το παρεάκι που δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Αφοσιωμένοι στις γεωπονικές τους ανησυχίες, ποτίζουν και περιποιούνται τα δεντράκια τους κάθε μέρα, ενώ τα βράδια βγαίνουν και λιβανίζουν τον χώρο. Τουλάχιστον αυτό νομίζουν οι υπόλοιποι. Οι Μπαφοιτητές είναι φιλοξενούμενοι σε αυτή την πόλη και συγκατοικούν για να πληρώνουν τα έξοδα διά 3. Όταν ο ήλιος πέσει, στρίβουν τα τσιγάρα τους και τα μοιράζονται και αυτά, κοιτάζοντας προσεκτικά μην περάσει από κάτω κανένας μπάτσος αστυνομικός. 
Είναι ρεμάλια.

Ξεχάσαμε κανέναν; Ρίχτον στα σχόλια…