Βγήκαν οι βάσεις το πρωί και εμείς είμαστε εδώ για να σας απογοητεύσουμε και να μετριάσουμε τη χαρά σας.

Έφαγες το πακέτο των Πανελληνίων, πέρασες εκει που ήθελες ή έστω σε κάτι παρεμφερές, φεύγεις απ’ το πατρικό σου και νιώθεις χαρούμενος γι’ αυτό; Δεν θα στο επιτρέψουμε, όχι φίλε μου, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Τα παρακάτω “πράγματα” απευθύνονται κυρίως σε όσους θα μείνουν μόνοι τους. Οι υπόλοιποι έχουν ήδη χάσει τη μισή χαρά της φοιτητικής ζωής, δεν μπορώ να τους κάνω τίποτα χειρότερο (εκτός ίσως απ’ το να ποστάρω ένα τραγούδι του Snik, όπως αυτό, και όντως να το ακούσουν).

Απίστευτο αίσχος, ε;

Λοιπόν, τσέκαρε 5 πράγματα που νομίζεις ότι θα αλλάξουν τώρα που έγινες φοιτητής, αλλά δεν θα αλλάξουν (και αν αλλάξουν θα είναι μόνο προς το χειρότερο).

1ο πράγμα

Μαθητής: Κάπνιζες κρυφά, έκρυβες τα πακέτα στα πιο απίθανα μέρη του δωματίου σου, τσέκαρες αν μυρίζεις πριν μπεις σπίτι, μάσαγες τσίχλες σαν τον Τζόρνταν, αλλά χωρίς το ταλέντο του.

Φοιτητής: Δεν θα χρειάζεται να κρύβεις τα τσιγάρα σου πλέον, ούτε να τσεκάρεις αν μυρίζεις, ούτε τίποτα από όλα αυτά γιατί μένεις μόνος σου πλέον και κανείς δεν μπορεί να σε ελέγξει αν καπνίζεις, γιατί πολύ απλά δεν θα καπνίζεις, πού θα τα βρεις τα λεφτά ρε χλιμίτζουρα; Όλα σε μακαρόνια και κέτσαπ θα τα χαλάς. ΚΑΛΕΣ ΤΡΑΚΕΣ ΣΕ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΘΑ ΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ.

2ο πράγμα

Μαθητής: Οι ευκαιρίες σου για νέες γνωριμίες είναι λίγες και συνήθως περιορισμένες στο περιβάλλον του σχολείου σου. Κάτι πας να κάνεις μέσω σόσιαλ μίντια, αλλά μέχρι 2 likes στη σειρά έχεις καταφέρει, άντε και κανά poke στα μεγάλα κέφια.

Φοιτητής: Τώρα με τις ευκαιρίες για νέες γνωριμίες που θα έχεις στο ατελείωτο campus του Πανεπιστημίου, στα parties και τα σχετικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένεις το 2ο έτος μπας και βρεις το θάρρος να την πέσεις έστω και σε μία γυναίκα, ενώ το 3ο, άντε το πολύ το 4ο έτος θα έχεις κάνει κάτι με γυναίκα. 5ο έτος ειδικά δεν το συζητάμε, μπορεί να έχεις κάνει και σχέση. Άλλος άνθρωπος δεν θα γίνεις, θα σε βλέπεις στον καθρέφτη και θα σε αναγνωρίζεις, να μου το θυμηθείς.

3ο πράγμα

Μαθητής: Διάβαζες ένα σωρό μαθήματα, ένα σωρό άσχετα πράγματα που έλεγες “μα καλά, που θα μου χρησιμεύσουν τα Αρχαία Ελληνικά, εγώ ιχθυοκαλλιεργητής έχω όνειρο να γίνω”.

Φοιτητής: Τώρα πιστεύεις θα διαβάζεις τα γνωστικά αντικείμενα που έχεις επιλέξει, γιατί “γαμώτο, στη σχολή που θέλω πέρασα, δεν θα με αναγκάσουν να… ΚΙ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ή ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. Αν έβρισκες αδιάφορη την Άλγεβρα της ‘Β Λυκείου, ετοιμάσου να χασμουριέσαι από τις κοινοτυπίες που έχει γράψει ο κάθε λέκτορας και που θα προτιμήσει να στις δώσει από ένα καλό βιβλίο, προκειμένου να έχει τη θεσούλα του στη σχολή. Δυστυχώς θα φας στη μάπα το ψώνιο του. ΚΑΛΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟ.

4ο πράγμα

Μαθητής: Απόλυτος έλεγχος απ’ τους γονείς. Ξέρουν κάθε ώρα που είσαι και τι κάνεις, και το κυριότερο περιμένεις το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσεις την κρύα και αποκρουστική τυρόπιτα του κυλικείου.

Φοιτητής: Επιτέλους ανεξάρτητος, κάνεις ό, τι θέλεις, όποτε θέλεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από εκείνον τον λογαριασμό τον τραπεζικό που δίνεις στους γονείς σου για να σου βάζουν λεφτά, οπότε ίσως συναινέσεις σε έναν μικρό έλεγχο, γιατί “έλα ρε μαμά, πού είναι τα λεφτά, πήγα στο ΑΤΜ δεν έβγαζε τίποτα και ναι, φυσικά και έφαγα, αλλά άλλο είναι το θέμα μας τώρα, ναι χθες δεν βγήκα, έκατσα σπίτι, το κινητό γιατί μου ήρθε τόσο; Ε, μιλάω πολύ τελευταία, ναι, έχεις δίκιο θα το κόψω, πότε θα μου βάλεις λεφτά; Την άλλη βδομάδα; Μα ρε μαμά”… 

Ναι ακριβώς, κανένας έλεγχος, ΕΙΣΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΔΑ-ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΦΑΣΗ.

5ο πράγμα

Μαθητής: Ξυπνούσες νωρίς για να προλάβεις την πρώτη ώρα, ίσως και την προσευχή, αν ο πατέρας σου ψήφιζε Καμμένο ή τον έλεγαν Άγγελο και ήταν προπονητής σε μεγάλη ομάδα της βορείου Ελλάδας.

Φοιτητής: Θα ξυπνάς ό, τι ώρα θες, εκτός κι αν έχεις εργαστήρια ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ! Ω Θεέ μου, πόσο τυχεροί ήμασταν όσοι πήγαμε σε σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ, ΚΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ ΣΠΑΣΙΚΛΑ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΦΛΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ <3.

(Πέρα απ’ την πλάκα, καλή αρχή αλάνια).