Μπορεί να είναι Αύγουστος, μπορεί η Αθήνα να έχει αδειάσει, μπορεί όλοι να έχουν άδεια, άλλοι κάποιοι έχουν μείνει πίσω για να φυλάξουν Θερμοπύλες αγαπητέ Προβοκάτορα. Αυτοί οι κάποιοι είναι ο γράφων και μερικοί ακόμα που είχαν την ατυχία να δουλεύουν. (σκουπίζει τα δάκρυα και συνεχίζει) Όλοι εμείς λοιπόν που την αράζουμε γραφειάκι δεν ζηλεύουμε καθόλου όλους εσάς που καλοπερνάτε στα χωριά. (φυσάει μύτη) Ούτε για τα πανηγύρια που θα πάτε σας ζηλεύουμε.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΛΑΡΙΝΑ ΔΙΑΟΛΕΕΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΩ!!!

Μετά από αυτή την ψύχραιμη τοποθέτηση θα αναλύσουμε τους πολύ συνηθισμένους τύπους που έχεις βαρεθεί να βλέπεις στα πανηγύρια του χωριού σου να μη σε αφήνουν σε ησυχία.

Ο Νταής είναι ίσως η κλασικότερη φιγούρα του χωριού. Το πολύ 1,40 πάνω σε σκαμπό, μουστάκι παχύ και κιτρινισμένο από τα άφιλτρα Καρέλια που έχουν εισχωρήσει σε κάθε τρίχα του, ρολόι στο αριστερό χερί και δαχτυλίδι στο δεξί. Όταν όλοι πίνουν μπύρες εκείνος πίνει ουίσκι χωρίς πάγο και τα παίρνει στο κρανίο που βλέπει τα φλωράκια να χορεύουν σαν πιθήκια. Στο τέταρτο μπουκάλι, θα σηκωθεί, θα δώσει 200 ευρώ στην ορχήστρα για να του παίξουν “εντελαμαγκεντεβοτανίκ” θα τους κατεβάσει όλους και θα αρχίσει να χορεύει με το κομπολόι να κρέμεται στο δεξί του χέρι, και τον ίδιο να κάνει “σσσσσσσ”. Η γκόμενά του θα βαράει παλαμάκια και όποιος τολμήσει και σκεφτεί να την κοιτάξει, πρέπει να πεθάνει.
Εργάζεται ως πληρωμένος δολοφόνος.

Ο Άσχετος είναι ο τύπος που τον έφερε η μοίρα στο χωριό για διάφορους λόγους. Είτε για γκομενικά είτε για ψηφοθηρία ή ακόμα κι από τύχη. Στο χωριό όμως πρέπει να χορέψει ακόμη κι αν η τελευταία φορά που το έκανε ήταν όταν χόρευε “μια ωραία πεταλούδα”. Έτσι θα τον σηκώσουν με το ζόρι, θα τον βάλουν πρώτο κι εκείνος θα φωνάζει ότι δε μπορεί. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή, μία θεία θα φύγει από τις τελευταίεις θέσεις, θα τον πιάσει από το χέρι και θα του πει: “εδώ, εμένα κοίτα, μη ντρέπεσαι, 4 βήματα είναι”.
Εργάζεται ως πολιτικός.

Ο Παπαχορευτής είναι ο Φώτης Μεταξόπουλος φυλακισμένος στο σώμα του Άνθιμου. Χαιρετά όλο το χωριό, πίνει αποκλειστικά και μόνο κρασί ενώ αν και σε όλο το πανηγύρι το μικρότερο τραπέζι έχει 24 άτομα, ο Παπαχορευτής κάθεται μόνο με την παπαδιά. Στο πρώτο τραγούδι που θα παίξει η ορχήστρα, ο Παπαχορευτής σηκώνεται και δείχνει το ταλέντο του για να κάνουν μόκο οι άθεοι. Σε άλλες version ο Παπαχορευτής τραγουδάει κιόλας. Μόλις χορέψει φεύγει, αφού φήμες λένε πως ο Παπαχορευτής μετά τις 12 μετατρέπεται σε μανουάλι. Ποτέ κανείς δεν τον είδε σε πανηγύρι μετά τις 12.
Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.

Ο Μπίλι Έλιοτ έχει πάντα θλιμμένη φάτσα και εικάζεται ότι είναι ένα ακόμη θύμα ενδοοικογενειακής ψυχολογικής βίας. Τον έχουν σύρει οι γονείς του με το ζόρι στο πανηγύρι κι ο καημένος απλά ελπίζει να έχει κι άλλα παιδάκια εκεί για να παίξει. Όταν οι γονείς του σηκωθούν θα τον αρπάξουν και θα τον σέρνουν κυριολεκτικά γύρω γύρω. Εκεί θα σκεφτεί την αυτοκτονία. Λίγο αργότερα που η θεία με το μουστάκι θα τον φιλήσει και θα του πει “πώς μεγάλωσες έτσι, με θυμάσαι εμένα;”, θα σκουπίσει το μάγουλό του από τα υπολείμματα DNA και θα βάλει τα κλάμματα. Μεγαλώνοντας θα γίνει Λιώμας.
Εργάζεται σπάζοντας πέτρες.

Ο Λιώμας είναι γύρω στα 25 και βλέπει το πανηγύρι ως έναν τρόπο διαφυγής από τη μίζερη πραγματικότητα. Καπνίζει κρυφά από τους γονείς του και ο μόνος λόγος που πηγαίνει στο πανηγύρι είναι για να γίνει σκνίπα από τις μπύρες. Φυσικά δεν χορεύει και σιχαίνεται τη μουσική που ακούει αλλά τι να κάνει που όλο το χωριό έχει μαζευτεί εκεί; Λίγο πριν φύγει θα ρίξει ρουκέτα στις τουαλέτες και το πρωί που θα σηκωθεί θα μάθει ότι την έπεσε σε ό,τι είχε δύο πόδια. Η γιαγιά του τον θεωρεί ναρκομανή και ντρέπεται γι’ αυτόν.
Εργάζεται ως προγραμματιστής.

Ο Φραγκάτος δεν ενδιαφέρεται για το πανηγύρι. Θέλει μόνο να δείξει ότι έχει λεφτά και ότι τα χαλάει για να τονώσει την τοπική οικονομία. Είναι μέλος του βαθέως ΠΑΣΟΚ και δίνει το πάρον σε όλα τα πανηγύρια του νομού. Ακόμη κι αν πάει μόνος του, θα πάρει 12 μπύρες (ενώ θα πιει τις 2) ίσα για να χαλάσει λεφτά. Ο φραγκάτος είναι η χαρά του Λιώμα, αφού κάθε τόσο θα κερνάει την παρέα του και όταν η παρέα θα γυρίσει για να του ευχηθεί στην υγειά του, εκείνος θα κοιτάζει αλλού μέχρι να του φωνάξουν και να γυρίσει έκπληκτος. Το συγκεκριμένο είδος τείνει να εκλείψει.
Εργάζεται ως εισαγωγέας γεωργικών μηχανημάτων.

Μακράν ο πιο αντιπαθητικός τύπος σε όλο το χωριό. Πηγαίνει στο πανηγύρι γιατί πιστεύει ότι θα κερδίσει το Πούλιτζερ φωτογραφίας αν απαθανατίσει την κυρα-Βασίλω να χορεύει Πογωνίσιο. Έχει μία κάμερα για βίντεο, μία κάμερα για να φωτογραφίζει και ένα τάμπλετ για να τραβάει σέλφι ενώ πάντα κάθεται στη μέση του χορού σπάζοντας τα νεύρα όλων. Ζουμάρει στα εφηβικά κωλαράκια (αντρικά και γυνακεία – δεν κάνει διακρίσεις) και είναι η κλασική φιγούρα πορνόγερου. Βάφει τα μαλλιά του κομοδινί, φορά χρυσή αλυσίδα σε λαιμό και καρπό και μιλάει σαν να είναι 16 χρονών πουλώντας μούρη για την καινούργια του κάμερα. Το πιο επιτυχημένο βίντεό του στο YouTube έχει 44 views.
Εργάζεται ως συνταξιούχος από 4 διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία.