Για κάποιους η έναρξη του καλοκαιριού ορίζεται από το πρώτο τους παγωτό, για κάποιους από την πρώτη τους βουτιά, για εμένα ήταν είναι και θα είναι το πρώτο μου Θερινό.

Θέλεις το χαλίκι που μυρίζει ξέγνοιαστες παιδικές διακοπές. Θέλεις το τραπεζάκι που μας φτιάχνει τη διάθεση περισσότερο κι από τη στιγμή που αδειάζει μισό σταντ σε ορθάδικο. Θέλεις γιατί βαρέθηκες το pop corn όλο το χειμώνα και στα θερινά θα βρεις και κάτι διαφορετικό να τσιμπίσεις ή γιατί ακόμα και εμείς που δεν καπνίζουμε βλέπουμε αυτούς που καπνίζουν απολαμβάνοντας την ταινία και παίρνουμε χαρά από τη χαρά τους… Όπως και να το κάνουμε το Θερινό είναι άλλο πράγμα!

Και κάθε Θερινό που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει κάτι διαφορετικό, ένα σήμα κατατεθέν γιατί το καλοκαίρι, εμείς που ξέρουμε, διαλέγουμε σε ποιο θερινό θα πάμε και όχι σε ποια ταινία.

Να λοιπόν γιατί πρέπει να πας οπωσδήποτε μια φορά στο:

1. CineParis: Eπειδή είναι το πρώτο θερινό που άνοιξε το 1920 και για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας το καλοκαίρι, στην Κυδαθυναίων που σε κάνει να νιώθεις ότι περπατάς στα σοκάκια κάποιου νησιού. Αν είσαι λάτρης του ουίσκι, εδώ θα βρεις την πιο ψαγμένη ποικιλία με ουίσκι που δεν βρίσκεις ούτε στις πιο ενημερωμένες κάβες της Αθήνας.

2. Άνεσις: Επειδή τα θερινά σε ταράτσα έχουν τη δική τους αίγλη. Η ταράτσα έρχεται με εγγύηση την extra δροσιά και εννοείται ότι πρέπει να πιεις Mojito από τα χέρια του Κώστα. Ναι, δεν είναι μύθος, έχει όντως σεζλόνγκ. Στο διάλειμμα θα φας το καλύτερο παγωτό της Αθήνας –VeroGelato (Must try η γεύση τσουρέκι με Νουτέλα) και στο τέλος θα τους παρακαλέσεις να σου βάλουν και λίγο για το σπίτι- μη ντραπείς να το ζητήσεις, πλέον είναι καθημερινή απαίτηση από τον κόσμο.


3. Αθηναία: Επειδή στον πεζόδρομο της Χάριτος, για την καλύτερη τυρόπιτα του πλανήτη και βάλε. Όποια και αν είναι η εξέλιξη της ταινίας, όσο sexy κι αν είναι η πρωταγωνίστρια, όσο και αν η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο, με το που δοθεί το σήμα από το bar ότι βγήκαν καινούργιες τυρόπιτες (γιατί την πρώτη φουρνιά δεν την πρόλαβες, είχε εξαφανιστεί πριν καν εσύ κανονίσεις να πας cinema) οι μισές θέσεις αδειάζουν και όλη η “πλοκή” του έργου εξελίσσεται στο bar. Κι αν είσαι από τους πολύ πειθαρχημένους που έχεις πάει πριν γυμναστήριο… Πίστεψέ μας η μυρωδιά θα κερδίσει κάθε σου αντίσταση.

4. Cine Θησείο: Επειδή έχει ψηφιστεί από το CNN στα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου και όσο να ‘ναι σε τρώει η περιέργεια. Έχεις και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα πιάτο. Στο μπαρ θα βρεις αυγοτάραχο (ναι, καλά διάβασες), καθώς ο ιδιοκτήτης είναι από το Μεσσολόγγι και το κρατάει παράδοση. Για το τέλος εκεί θα βρεις μια μοναδική σπιτική βυσσινάδα, αυτή που λέμε «της γιαγιάς». Και είναι εκεί από το 1935.

5. Σινέ Φιλοθέη: Επειδή ξέρεις ότι θα παίζει την καλύτερη ταινία της εβδομάδας και είναι σε μια από τις ωραιότερες πλατίες της Αθήνας. Επειδή χορταίνει το μάτι σου πράσινο. Και ναι, τα απίστευτα καλοκαιρινά cocktails με χρώματα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Εδώ αξίζει να κάνεις την εξαίρεση και να πάρεις το χειμωνιάτικο snack του Σινεμά..το PopCorn του είναι άλλο πράγμα!

6. Σινέ Φλοίσβος: Γιατί μυρίζει θάλασσα και πράσινο ταυτόχρονα. Τι άλλο θέλεις! Γιατί έχει και 3D και ένα από τα καλύτερα συστήματα ήχου (κλασικό μειονέκτημα των θερινών σινεμά). Γιατί είναι μέσα στο πάρκο φλοίσβου το οποίο πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε για να δεις ότι κάπου στην πόλη γίνονται και έργα. Γιατί έχει απίστευτες κοτομπουκιές που έχεις να φας καιρό. Γιατί μετά θα πάρεις παγωτό (μέσα από το σινεμά), θα περπατήσεις στην μαρίνα και θα «ταξιδέψεις» με τα σκάφη που θα δεις για να  κλείσεις ιδανικά μια καλοκαιρινή βραδιά.

7. Χλόη: Mετά την ταινία με το που βγεις θα σε περιμένουν χαμογελαστά τα αδέρφια Μορφέση στο αγαπημένο Bar Recipe. Ποια καλύτερη δικαιολογία για να πιεις ένα cocktail (σου προτείνουμε το Zombie) και να φας μια Pizza (και τι Pizza – BestinTown!) καθώς «βγαίνεις» από το Σινεμά. Εκεί θα έχει πάει και η κοπέλα που καθόταν 3 σειρές πιο μπροστά και τη χάζευες στο διάλειμμα.

8. Ρία: Επειδή θα πας μέχρι τη Βάρκιζα και θα δεις κόσμο να γυρνάει από την παραλία και θα ξεχάσεις ότι εσύ έφυγες από το γραφείο πριν 20 λεπτά. Ο διπλανός σου μπορεί να είναι με το μαγιό και το αλάτι και να νομίζεις ότι είσαι και εσύ. Έχει τους καλύτερους καναπέδες με τις πιο χουχουλιάρικες μαξιλάρες. Τώρα αν αντέχεις τις πρώτες σειρές θα βρεις και σεζλόνγκ και έχει και απίστευτο σουβλάκι λέμε. Έξω σε περιμένει το barακι του σινεμά στο οποίο θα επιλέξεις Cocktail βάσει της αγαπημένης σου ταινίας! Σου πρότεινουμε το Hangover για εσένα και το PulpFiction για το κορίτσι σου.

9. Ελληνίς: Επειδή το hot dog τελικά δεν τελείωσε την καριέρα του την ημέρα που έκλεισε το θρυλικό ΡΙΟ στη Γλυφάδα. Κάθε Τετάρτη έχει εισίτηριο 1+1 δώρο. Επιπλέον μπορείς να κλείσεις θέσεις ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα τώρα που πρέπει να προσέχεις που δίνεις τα μετρητά σου. Επειδή ανακαινίστηκε πλήρως με τον πιο σύγχρονο ψηφιακό προτζέκτορα, με άνετες πολυθρόνες και lounge ατμόσφαιρα χωρίς όμως να χάσει την αύρα του παλιού διατηρώντας ακόμα και τις μυρωδιές του. Μια καταπράσινη όαση πάνω στην Κηφισίας…

10. Athens Open Air Film Festival: Επειδή όλη η Αθήνα γίνεται ένα Θερινό Σινεμά. Είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας με περισσότερες από 20 προβολές από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο στα ομορφότερα σημεία της πόλης (ναι, αυτό το φεστιβάλ μετακινείται! Ψάξε να βρεις που είναι τώρα εδώ). Γιατί η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ! Γιατί μπορεί να πετύχεις προβολή στη realcinemascreen, μια φουσκωτή οθόνη με την οποία μπορείς να στήσεις θερινό σινεμά υψηλών προδιαγραφών οπουδήποτε μέσα σε 10-15 λεπτά (εξού και το φεστιβάλ μπορεί και μετακινείται).