8.00 Άφιξη στην Πάρο.

9.00 Ο Τσίπρας ζητάει να δει τον Πέτρο τον Πελεκάνο. Τι να του εξηγήσουν τώρα; Του πάνε έναν τυχαίο γλάρο. Τους λέει “αυτός δεν είναι πελεκάνος”. “Γιατί, του λένε, μήπως τον λένε Πέτρο”; “Χα, χα καλό” τους λέει, “πολύ καλό, Γιάνη το άκουσες”; Κοιτάζει γύρω του, πουθενά ο Γιάνης. Μελαγχολεί. Κοντεύει χρόνος και αυτός ούτε… Όχι όχι, δεν θα τον πάρει από κάτω κι εδώ… όχι και στις διακοπές του.
[banner]
10.00 Φτάνουν στο ξενοδοχείο. Η ρεσεψιονίστ τους ρωτάει αν έχουν κάνει κράτηση στην υγειά κάποιων κορόιδων. “54 μονόκλινα”, της λένε. Τους δίνει τα κλειδιά τους.

10.30 Ξαπλώνει μια ωρίτσα να ξεκουραστεί. Του χτυπάει ο Τσακαλώτος γιατί είδε ένα πόκεμον στην τουαλέτα του. “Έλα μη φοβάσαι, του λέει, θα τους πω να σε βάλουν σε άλλο δωμάτιο”.

11.30 Ώρα για αναχώρηση. Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.

11.35 Προσέχει μία περίεργη φάτσα. Τσεκάρει προσεκτικά τα γυαλιά, το χαβανέζικο πουκάμισο, το ψεύτικο μουστάκι… Είναι ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, έχει μεταμφιεστεί για να πάει κι αυτός μαζί τους τζάμπα διακοπές. Του κάνει “σσσσ” με το δάχτυλο και του κλείνει το μάτι συνωμοτικά. Ο Μίλτος χαμογελάει ανακουφισμένος.

12.00 Πάνε προς τα εγκαίνια του αεροδρομίου να τελειώνουν μπαμ μπαμ με τις βλακείες, τον κουβαλήσανε μέχρι την άλλη άκρη, λες και είναι κανάς Καμμένος, τεσπά.

12.30 Ένας απ’ τους 54 συνοδούς, έχει επιφορτιστεί με το βαρύ καθήκον του κουβαλήματος του ψαλιδιού απ’ την Αθήνα. Το δίνει στον Τσίπρα. Η αποστολή του έφτασε στο τέλος της. Μπορεί τώρα κι αυτός να χαλαρώσει.

12.31 Ο Τσίπρας δίνει το ψαλίδι στον Γερμανό ιδιοκτήτη του αεροδρομίου.

12.32 Ο Γερμανός ιδιοκτήτης κόβει την κορδέλα. Ο Τσίπρας δεν χειροκροτάει για να δείξει ότι είναι αντίθετος με την πώληση. Καλού κακού, έχει κολλήσει και αυτό το αυτοκολλητάκι-έρπη που έχει για κάτι τέτοιες στιγμές.

13.00 Άραγμα στην πισίνα. Μοχίτο, σφηνάκια καρπούζι και όμορφες παρουσίες. Ο Φλαμπουράρης βγάζει την κιθάρα και παίζει ένα αντάρτικο. Συγκίνηση.

14.30 Ο Τσίπρας ζητάει να δει τον Γιάννη Πάριο. Του λένε ότι αυτήν την περίοδο στο νησί βρίσκεται μόνο ο Χάρης Βαρθακούρης. Ζητάει να μην δει κανέναν.

16.00 Βαριούνται. Φεύγουν για παραλία.

17.00 54 άτομα ψάχνουν για ξαπλώστρα. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν ένας βουλευτής είναι σε ξαπλώστρα, πρέπει και ο συνοδός του να είναι σε ξαπλώστρα. Η αταξική κοινωνία θα ξεκινήσει απ’ την Πούντα Μπιτς και αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς.

18.00 Ύπνος.

19.00 Ω, τι ύπνος είναι αυτός Θεέ μου.

20.00 Ώρα για ψαράκι και αστακομακαρονάδα, χωρίς όμως πολύ μακαρόνι, δεν ειναι και η καλύτερη περίοδος για να προκαλείς.

21.00 Πάνε βόλτα στην Παροικιά. Σταθάκης και Σκουρλέτης αρχίζουν στο μιλητό κάτι Ολλανδέζες.

21.30 SMS στην Περιστέρα. “Με τα παιδιά είμαι, σταμάτα επιτέλους”. Ο Τσακαλώτος φασώνεται άγρια με μια χοντρή Αγγλίδα, λιάρδα τελείως. “ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ”, του απαντάει.

22.00 “Γιόλο. Πρωθυπουργός και μαλακίες. Αυτή είναι ζωή”.

23.30 Έχουν ανάψει φωτιά στην παραλία. Ο Καρανίκας παίζει Πυξ Λαξ και Μαχαιρίτσα. Θυμούνται τα καλοκαίρια τους στο Αγκίστρι, ελεύθερο κάμπινγκ, βράχια για μαξιλάρι και χλωρά φύλλα για κωλόχαρτο. Καμιά φορά νοσταλγούν όλες αυτές τις ανέσεις που άφησαν πίσω τους για χάρη της πατρίδας.

01.00 Ήρθε η ώρα να φύγουν. Πώς περνάει τόσο γρήγορα η ώρα όταν πληρώνουν άλλοι…

01.15 Μικρή στάση για να αφήσουν τον Βαρβιτσιώτη στη Μύκονο.

01.20 Τον αποχαιρετούν και συνεχίζουν για Αθήνα.

01.25 Τους λείπει ήδη.

01.30 Τελειώνει και η μυρωδιά του πούρου του. Πλέον είναι απαρηγόρητοι.