Ήταν λίγο δύσκολο να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, γιατί αντί να εκτιμήσει το γεγονός ότι βρέθηκαν άνθρωποι που θέλησαν να δώσουν ένα τέλος στη μίζερη ζωή του, εκείνος ζήτησε προστασία από την αστυνομία.

Κι έτσι, ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τον Χάγκα, όχι μόνο διατήρησε την ανωνυμία του, αλλά διατήρησε και όλα τα μέλη του σώματός του ανέπαφα, αφού μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πλέον τον προστατεύει η πιο ικανή αστυνομία στον κόσμο, εμείς τον βρήκαμε (αλίμονο) και του στείλαμε ηλεκτρονικά μερικές ερωτήσεις.

Τσέκαρε τι μας απάντησε.

Καταρχάς, μήπως μπορείς να μας πεις που βρίσκεσαι; Είναι πολλοί που ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝ για συγχαρητήρια.
Αν και δεν πρέπει από ό, τι μου έχουν πει οι αστυνομικοί, θα σου πω ότι είμαι σε ένα μέρος αρκετά απομονωμένο, που δεν πρόκειται να με βρει ποτέ κανείς ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ, ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ.

Νιώθω ασφαλής εδώ (“feeling safe”, το έβαλα και στο Facebook).

Πώς σου ήρθε να φτιάξεις κάτι τόσο εμετικά αισχρό και γελοίο; Πώς αυτός ο άρρωστος νους γέννησε ένα τέτοιο τερατούργημα; Και το λέω με κάθε καλή διάθεση, έτσι.
Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να φάω λεφτά απ’ τον Μελισσανίδη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενόχλησε κάποιους αυτό. Αυτός είναι πλούσιος και εγώ φτωχός. Λίγη ταξική συνείδηση δεν βλάπτει.

Δέχεσαι απειλές;
Δέχομαι απειλές από φιλάθλους της ΑΕΚ, που λένε θα με χτίσουν μέσα στην Αγιά Σοφιά για να στεριώσει, σαν την γυναίκα του πρωτομάστορα. Μου την έπεσαν όμως και κάτι ΠΑΟΚτζήδες, οι οποίοι λιάρδα χθες μετά το 1-1 με τον Άγιαξ, μου λέγανε “θα στο κάψουμε το κωλλλόπουλο, μπζηλέ” και “αν το ντύσεις ασπρόμαυρο θα σε βρουν στην Τσιμισκή πεθαμένονα”.

Τις αντιδράσεις του υπόλοιπου κόσμου πώς τις είδες;
Στην πλειοψηφία τους ήταν θετικές. Υπήρξε όμως και μία μικρή μερίδα του κόσμου που είπε ότι του άρεσε η μασκότ.

Αυτές δηλαδή ήταν οι αντιδράσεις όλες κι όλες;
Όχι, δέχτηκα και ένα τηλεφώνημα από την Αργεντινή, κάποιος μου είπε επί λέξη μπράβο αγαπούλα, τα ξέσκισες τα μουν@#$ να πούμε, βάλε μπιπ στα μουν@#$, έτσι φά’τους τα φράγκα, μόνο πρόσεχε μη σε πετύχουνε πουθενά, αλλά και πάλι θα σου κλάσουνε τα αρχ@#$#@ αγορίνα μου, βάλε μπιπ στο αγορίνα μου'”.

Σου πήρε πολύ ώρα για να καταλήξεις σε αυτήν την ιδέα;
Και βέβαια μου πήρε ώρα. Αρχικά γκούγκλαρα “αετός” και στα αγγλικά “eagle” το οποίο είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται, γιατί αν δεν αλλάξεις τη γραμματοσειρά από ελληνική σε αγγλική, μπορεί να πατάς για ώρες “εαγλε” και να μην καταλαβαίνεις γιατί σου βγάζει λάθος αποτελέσματα. Μετά γκούγκλαρα “Βυζάντιο” και στη συνέχεια “ΑΕΚ δικέφαλος αετός”. Ε και όλες αυτές τις εικόνες που βγήκαν, τις έβαλα στη “Ζωγραφική Μου”, τις συνδύασα μεταξύτωνε και το αποτέλεσμα νομίζω δικαίωσε, και αυτούς που με επέλεξαν γι’ αυτήν την δουλειά, αλλά και τους καθηγητές μου στην Καλών Τεχνών που με έδιωξαν απ’ το 1ο εξάμηνο.

Και στη συνέχεια;
Στη συνέχεια πήγα σε έναν ράφτη εδώ στη γειτονιά, τον κυρ Λεωνίδα, που έχει πάρει σύνταξη βέβαια ο καημένος, είναι και 80 χρονών, δεν τον βοηθούν και τα χέρια του πια καταλαβαίνεις, και του ζήτησα να μου ράψει ό, τι ακριβώς βλέπει στην εικόνα.

Και το αποτέλεσμα ήταν τόσο οικτρό όσο ήθελες;
Ναι ναι, ταιριάξαμε απ’ την πρώτη στιγμή.

Και ποιον κακομοίρη βρήκατε και ντύσατε με τη στολή χθες στην παρουσίαση;
Τι εννοείς; Λες ο Μελισσανίδης να πλήρωνε επιπλέον άτομο; Ο ίδιος την φόρεσε.

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω έχει επικοινωνήσει μαζί σου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Ναι ισχύει, φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Συγκεκριμένα, μου έστειλε στο ίνμποξ:

“Είδα αυτήν παλιομασκότ της ΑΕΚ, αυτόν τον παλιοΧάγκα τον πως τον λένε τον αετό τον δικέφαλο, τον αετό της προσφυγιάς και του γδικιωμού, τον αετό που τιμωρεί την αδικία και αμέσως σκέφτηκα, τι “Χάγκα” γαμώ το σπίτι σας; Τι “Χάγκα” γαμώ το μουν@#$% που σας πέταγε καριολ@#$#@, που Χάγκα να πούνε το πρώτο σας παιδί, το σερνικό και να ‘ναι και βάζελος βρε παλιόπουστ@#$%#, με κάνετε και βρίζω ο ποιητής… Ο ποιητής της ρωμιοσύνης και της φτωχολογιάς…. Ξέρεις φίλε μου, καλέ και αγαπημένε, τι μου είπε κάποτε ο Κώστας ο Σκανδαλίδης, αυτός ο γίγας αυτός ο τιτάνας του σοσιαλισμού σε ένα καφενεδάκι στη Φιλολάου; “Ο μόνος τιμωρός της αδικίας που έχει περάσει από τούτον τον ρημαδότοπο, Λεφθέρη, ήταν ο Μένιος ο Κουτσόγιωργας. Γι’ αυτό και τον εστείλανε στο δικαστήριο. Δεν τη βαστάει ο Έλληνας την παλικαριά και την ντομπροσύνη, την αποδιώχνει”.

Και δεν μου λες, έχεις ξανασχεδιάσει κάτι στο παρελθόν ή αυτό είναι το πρώτο και τελευταίο σου έργο;
Φυσικά και έχω σχεδιάσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Τσέκαρε αυτό το γκράφιτι για παράδειγμα (όχι το μεσαίο, το αριστερά).

Ή αυτήν την αποκατάσταση μιας εικόνας που έκανα και συζητήθηκε αρκετά.

Θα με ρωτήσεις τώρα, τι ανάγκη έχεις και συνεχίζεις να δουλεύεις μετά από τόσα εκατομμύρια που λογικά έχεις βγάλει. Μήπως όμως και ο τύπος που σχεδίασε τον Πύργο της Πίζας, σταμάτησε να δουλεύει μετά την τεράστια επιτυχία του; Για σκέψου το λίγο.

Και μια τελευταία ερώτηση. Τι ομάδα είσαι;
Πώς σου ‘ρθε αυτό; Δεν ασχολούμαι με αθλητικά.