Με τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο και την ευρύτερη περιοχή να βαράνε… κόκκινα, δύο αρχιτέκτονες τα έβαλαν κάτω και είπαν “δεν πάει άλλο βρε αεφέ, πρέπει να βγάλουμε μια πατέντα που θα βοηθήσει την κατάσταση!”

Έστησαν, λοιπόν, τα σχέδιά τους και έδωσαν σάρκα και οστά σε μια ιδέα την οποία και παρουσίασαν πρόσφατα στο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου. Ποια ιδέα; 

Αυτήν την ιδέα:

Οι Tomaso Boano και Jonas Prišmontas, δημιούργησαν αυτή τη μινιμαλιστική pop-up κατασκευή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και θα λύνει τα χέρια σε εκείνους που η προοπτική του να προχωρήσουν στην επέκταση του σπιτιού τους, φαντάζει απαγορευμένη ιδέα. 

Τα πράγματα απλά: Παίρνεις την Minima Moralia και την τοποθετείς όπου σου περισσεύει χώρος (πχ. στον ακάλυπτο, στην αυλή, στο γκαράζ, στην ταράτσα σου) για να καλύψεις τις ανάγκες από εκεί όπου δεν σου περισσεύει καθόλου χώρος, από τα περιορισμένα τετραγωνικά δηλαδή του διαμερίσματός σου. 

Δεδομένου ότι ο χώρος φαντάζει ιδανικός για να φιλοξενήσει το προσωπικό σου γραφείο ή οτιδήποτε άλλο αφορά στο επάγγλεμά σου, φανταζόμαστε πως μπορείς να το μεταφέρεις ακόμη πιο μακριά κι από την αυλή σου ή την ταράτσα σου. Σε μια άλλη χώρα, ας πούμε. Ειδικά όταν τα πιτσιρίκια σού παίρνουν κάθε πρωί το κεφάλι και δεν σε αφήνουν να δουλέψεις ή όταν η μητέρα σου είναι πεπεισμένη ότι τα πρωινά της περιόδου της εξεταστικής είναι τα ιδανικότερα για να βάζει σκούπα κάθε ΜΑ ΚΑΘΕ μέρα… 

Επ ωπ! Τι βλέπουμε εδώ;

Xμμ… Αν σε παίρνει, πέταξε μέσα κι ένα μίνι μπαρ για καλό και για κακό…