Οι νεκρές όψεις κτιρίων, αυτές δηλαδή που δεν έχουν μπαλκόνια παρά μόνο αποτελούν διέξοδο για το φωταγωγό, είναι μια ιστορία πονεμένη, καθώς επίσης κι ένας από τους βασικούς λόγους που συντελούν στην υποβάθμιση του αστικού τοπίου.

Θα το έχεις παρατηρήσει, άλλωστε, και στην Αθήνα όταν περπατάς σε πολυσύχναστους δρόμους και πέφτεις πάνω σε τεράστιους σοβαντισμένους – στην καλύτερη περίπτωση – όγκους. Με εξαίρεση τις διάσπαρτες πρωτοβουλίες διάφορων καλλιτεχνών που μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, παρεμβαίνουν εικαστικά και δημιουργούν εντυπωσιακά murals όπως αυτά που συναντά κανείς στην οδό Πειραιώς, λίγα πράγματα έχουν γίνει προκειμένου να επεκταθεί αυτή η τεχνοτροπία σε ολοένα και περισσότερα κτίρια.

To αυτό βέβαια, συμβαίνει και σε άλλες μεγαλουπόλεις και το Παρίσι είναι μία από αυτές. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η γαλλική πρωτεύουσα έχει την τύχη να φιλοξενεί το Astro, έναν Γάλλο street artist που παίρνει τις βούρτσες, τους κουβάδες με τα χρώματα και τα σπρέι του, ψάχνοντας να βρει νεκρές όψεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα τρισδιάστατα έργα. Σαν κι αυτά που θα δείτε στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί…

ΥΓ: Καλούλης είναι, νταξ…

[gallery-337]