Οι Planet of Zeus παρουσιάζουν το νέο τους album απόψε στο Piraeus 117 Academy και όσοι τους έχουν δει έστω και μια φορά Live, προετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ.

Εμείς μιλήσαμε με τον Γιάννη Βράζο, τον μπασίστα της heavy rock μπάντας που έχει σπάσει εδώ και χρόνια τα σύνορα της χώρας, για το νέο τους δίσκο και για το πως προτιμούν τη “σως” στα σάντουιτς. 

Εισιτήρια για το αποψινό Live προλαβαίνεις να προμηθευτείς από εδώ.

Τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις μπορείς να τις διαβάσεις από εδώ και κάτω (thank you Captain Obvious).

Από τις 6 Μαΐου το νέο σας album, “Loyal to the Pack”, μπορεί κάποιος να το ακούσει μέσω  του επίσημου καναλιού σας στο ΥouTube. Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις από όσους σας αγαπάνε ήδη;
Από την αρχή που αρχίσαμε να διαρρέουμε κομμάτια στο κανάλι μας ακόμα και αυτοί που μας αγαπούσαν ήδη, προσπαθούσαν να εξοικειωθούν με την όποια αλλαγή υπήρχε στον ήχο και το ύφος της μπάντας. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Σίγουρα το καινούργιο άλμπουμ καλεί τον ακροατή να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Αν μπορούσε να βγει ένα σάντουιτς με το όνομα του νέου σας album, τι θα θέλατε να είχε μέσα και σε τι θα διέφερε απ’ το προηγούμενο σάντουιτς, το Vigilante (ναι υπάρχει ήδη, το φτιάξαμε μόλις).
Δηλώνουμε οπαδοί των τυριών και των αλλαντικών, σε διάφορες ποικιλίες και προελεύσεις. Οπότε αυτή ειναι η βάση μας.
Σίγουρα θα είχε διαφορετική σως.

Τι έχει αλλάξει και μπάντες σαν εσάς γεμίζουν τα μαγαζιά όπου παίζουν; Παλιά αυτό το έκαναν δυο τρία γκρουπ στην Ελλάδα, σήμερα βλέπουμε εσάς, τους VIC, τους 1000 Mods…
Πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια. Μπάντες με όρεξη και ταλέντο υπήρχαν και τότε, ίσως λιγότερες από ότι τώρα.
Η κύρια διαφορά εστιάζεται αρχικά στις υποδομές. Από τα μουσικά όργανα και τον ανάλογο εξοπλισμό (ενισχυτές, πετάλια) μέχρι τα στούντιο ηχογραφήσεων και όλη την τεχνογνωσία που περικλείεται.
Στις υποδομές ανήκει επίσης και το ίντερνετ, το οποίο ήρθε να αλλάξει το παιχνίδι για τα καλά. Από την ευκολία που μπορει κάποιος να έχει πρόσβαση σε όποιοδήποτε μουσικό είδος μέχρι να μάθει για ένα live.
Το επίπεδο των μπαντών και των καλλιτεχνών σε όλα τα μουσικά ιδιώματα είναι πλέον υψηλό. Δεν υπάρχει πια η “καραμέλα” του “για ελληνικό καλό είναι”.
Όλα τα παραπάνω είναι κάποιοι απο τους λόγους που το κοινό έχει αγκαλιάσει τις εγχώριες μπάντες.

Στο εξωτερικό πως σας αντιμετωπίζουν. Οι διοργανωτές, οι δισκογραφικές έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι απ’ την Ελλάδα βγαίνουν αξιόλογες μπάντες με σκληρό ήχο ή θέλουν ακόμα τον χρόνο τους;
Το κοινό, οι διοργανωτές και οι δισκογραφικές στο εξωτερικό, έχουν σίγουρα ιδέα τι συμβαίνει εδώ. Αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι εγχώριες μπάντες κυκλοφορούν τα αλμπουμ τους απο ξένα labels, έχουν συναυλιακή παρουσία καθώς και παρουσία σε ξένο τύπο.

Αν υπήρχε ένα τραγούδι σας που παρακαλάτε τον Δία να μπορούσατε να το πείτε στα ελληνικά (χωρίς να χαλάσει η “απόδοσή” του ή να ακουστεί αστείο) για να πιάσει περισσότερος κόσμος το νόημα, ποιο θα ήταν;
Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν θα ακουστεί αστείο οποιοδήποτε τραγούδι απο εμάς στα ελληνικά.

Υπάρχει μία σελίδα στο Facebook, “Αιλλυνικό Στόνερ Υπερεκτιμημένο” που τα χώνουν και σε εσάς που παίζετε heavy rock. Γιατί λες υπάρχει και αυτή η αντίδραση από μερίδα του rock κοινού;
Το ανάλογο εγχείρημα, όπως και διάφορα άλλα τέτοια ανάλογου χαρακτήρα (π.χ. “Όχι Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα”), είναι πολλαπλής ανάγνωσης σε ό,τι αφορά τη γεύση που αφήνουν καθώς και ποιες ανάγκες του δημιουργού τους καλύπτουν.

Εμείς απο την πλευρά μας, εκτιμούμε τους ανθρώπους με χιούμορ και ελεύθερο χρόνο.

Έχετε γυρίσει όλη την Ευρώπη, σε ποια πόλη θα θέλατε να πηγαίνετε συνέχεια για Live και σε ποια για να βγάζετε photos για τα social;
Προσωπικά θα ήθελα να μην σταματήσουμε ποτέ να παίζουμε στο Βερολίνο. Φωτογράφια θα ήθελα δίπλα στο άγαλμα του Phil Lynott στο Δουβλίνο.

Το καλοκαίρι γίνεται ένας πανικός σε συναυλίες για τα δεδομένα της μικρής μας υπεργραφικής χώρας. Υπάρχει κάποιος ή κάποια μπάντα με την οποία θα θέλατε να παίζατε την ίδια μέρα; Ακόμα και αν δεν ταιριάζετε στον ήχο.
Θα έλεγα με τους Graveyard, αλλά μας πρόλαβε ο Σεραφείμ και οι Night Knight.

Θα παίξετε το καλοκαίρι σε κάποια πόλη της Ελλάδας που δεν έχετε παίξει ξανά;
Υπάρχουν ήδη κάποια φεστιβάλ σε πόλεις ή τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε για πρώτη φορά. Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάποια απο αυτά.

Τι να περιμένουν την Παρασκευή όσοι έρθουν στο live σας πιωμένοι και τι όσοι έρθουν ξεμέθυστοι;
Όσοι έρθουν ήδη “έτοιμοι”, έχουν εξασφαλίσει την καλοπέραση τους.

Οι υπόλοιποι θα την εξασφαλίσουν κατά την διάρκεια του live.

.Info
Planet of Zeus απόψε 13/5 στο Πειραιώς 117 Academy σε ένα και μοναδικό live 
Διεύθυνση: Πειραιώς 117 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 | Ώρα Έναρξης: 21.30

Website | Facebook