Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το burger είναι πολύτιμο για τον άνθρωπο, όσο και το δαχτυλίδι για τον Σμίγκολ (μπορεί και περισσότερο). Γι’ αυτό και όταν πρέπει να το πιάσει με τα δυο του τα χέρια το κάνει με κάθε κόστος. Ποιες παραλίες και ποια μπικίνι manmu; 

Όταν το μπέικον βρίσκεται στο “είναι” σου όλα τα άλλα είναι απλά υποχρεώσεις στην ατζέντα σου. 

Επειδή, λοιπόν, είμαστε κι εμείς άνθρωποι και λογικό είναι να έχουμε ψύχωση με τη φάση είπαμε να μαζέψουμε τους Προβοκάτορες για να ανάκριση. 

Γιατί; Μα έρχεται το Athens Burger Festival ’16 καλοί μου άνθρωποι και στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ / Γκάζι (6,7,8 Μαΐου) το burger house line up είναι λίγο ανώτερο από τη γκράντε Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ένα φεστιβάλ με τα καλύτερα Burger Houses της Αθήνας ANTIKEIMENIKA. Γενική είσοδο μόνο 5€ με ολοήμερα happenings, συναυλίες τρελές και αναψυκτικάκι για να ξεδιψάσεις τη γύρα σου. Γράψε την δίαιτα για ένα τριήμερο, μωρέ. Δεν χάθηκε και ο κόσμος!

Α! Το κάθε Burger House έρχεται με ένα menu διαμορφωμένο (και προσαρμοσμένο τιμολογιακά) με συνδυασμούς που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση αποκλειστικά στο Athens Burger Fest! Από mini-burgers μέχρι μεγάλες ζουμερές μερίδες και από το παραδοσιακό καλοψημένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέχρι πιο εξωτικούς συνδυασμούς. Ρωτάμε πάλι. ΔΙΑΙΤΑ κανείς; 

*Στο τέλος του άρθρου, μάθε για τον διαγωνισμό και τις προσκλήσεις που θα σε στείλουν τσαμπέ στην 3ημερη βουλιμική όαση. 



Ντίνος Ρητινιώτης – MΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ (Λεωφ. Φρεάτυδος 13, Πειραιάς) 
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να είσαι στη δουλειά και να περιμένεις να έρθει βράδυ με κανονισμένη μπεργκεροκατάσταση. Κι αν υπάρχει, αυτό είναι το εξής: να έχεις φιξάρει μπεργκεροκατάσταση και να ξέρεις πως στα καπάκια υπάρχει η επιλογή να χωνέψεις την μπιφτεκάρα σου με βολτάδα δίπλα από τη θάλασσα. Λίγα είναι τα μπεργκεράδικα που μπορούν να σου προσφέρουν αυτόν το διαολεμένο συνδυασμό. Και το Μπαρ Μπεε Κιου είναι η ναυαρχίδα τους.

Το μαγαζί, δηλαδή, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για κάθε κοιλιόδουλο που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να καλμάρει τη λαιμαργία του ξεσπώντας σε μπέργκερς-ουρανοξύστες όπως ο «Γενναίος», ο «Πατέρας του Γενναίου» και ο «Παππούς» του (με 2, 4 και 8, για το Θεό σου!, μπιφτέκια). Ή ακόμη και για να τεστάρει τα όρια της πικαντικοσύνης του με την επιλογή του «Βελζεβούλη». Ο ποντιακός μου οισοφάγος που κατά τ’ άλλα είναι συνηθισμένος στα καυτερά φαγητά, την άκουσε για τα καλά, σε πληροφορώ. Αυτά, μεταξύ άλλων πολλών και λαχταριστών, σε κοιτάνε τσαμπουκαλεμένα στα μάτια και περιμένουν να τους απευθύνεις πρόσκληση για μονομαχία. Κι αν τα καταφέρεις, η Μαρίνα Ζέας σε περιμένει μπας και καταφέρεις να επαναφέρεις  τη χοληστερίνη σου σε τριψήφιο αριθμό.

Νίκος ΜπόβολοςHot Hot Burger Bar (Κολοκοτρώνη 14, Πραξιτέλους 2, Aθήνα)
Ας ξεκινήσω λέγοντας πως βρίσκομαι σε δίαιτα και αυτά καλό είναι να μην γίνονται, γιατί άνθρωπος είμαι διάολε και μπορεί να ξανακυλήσω. Λοιπόν, διαλέγω Hot Hot (αυτό στην Κολοκοτρώνη ξέρω αυτό εμπιστεύομαι). Μακράν το δικό μου αγαπημένο, αφού είναι πάντα εκεί για μένα (24ωρο δικέ μου) και κάνει ό,τι μπορει, όχι μόνο για να γεμίσει το στομάχι, αλλά και για να κάνει γλυκό και ανιδιοτελή έρωτα στον ουρανίσκο μου. Αν πήγαινα σήμερα, θα καταβρόχθιζα Blue Bacon Burger με 4 διαολεμένα τυριά και επιπλέον blue cheese το οποίο είναι αρκετό για να με κάνει να δακρύσω από συγκίνηση. Αν δεν νηστεύεις, πέρνα μια βόλτα και θα με θυμηθείς. Θα δεις μπόλικο κόσμο, αλλά μην σε πτοήσει αυτό, τα καλά είναι για να τα μοιραζόμαστε (σιγοκλαίει και επιστρέφει στην μεσημεριανή σαλατούλα του).

Γαβριήλ Νικολαΐδης  Brooklyn, The Taste Factory (Α.Παράσχου 8, Χαλάνδρι)
Γνήσιο αμερικάνικο μπιφτέκι σε γνήσιο αμερικάνικο περιβάλλον. Η σάλα και η αυλή του Brooklyn είναι πολύ μεγάλη, σαν γήπεδο μπάσκετ – από εκεί που πήραν μάλλον και την έμπνευση για τη διακόσμηση τους. Γιατί παντού θα δεις στοιχεία από “NBA” μπάλες και μετάλλια. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, οπότε βλέπεις τι γίνεται και από ποιον. Τσεκάρεις την καθαριότητα και βέβαια ότι όλοι φοράνε γάντια. Τα burger του (7-8 το σύνολο) είναι το δυνατό του χαρτί. Σωστό μπιφτέκι με σωστό ψήσιμο μέσα σε πολύ καλά επιλεγμένο ψωμάκι που απορροφά την sauce σαν σφουγγάρι. Όποτε θέλω να τσεκάρω ένα μπεργκεράδικο παίρνω το blue cheese burger και συγκρίνω την “απόδοση”. Πραγματικά είναι ένας λόγος να ξαναπάω. Πολύ μεγάλη μερίδα (7,10€), με ένα “καλάθι” από τηγανητές πατάτες και πολύ ισορροπημένη γεύση ανάμεσα στο ζουμερό μπιφτέκι και αλμυρό μπλε τυρί. Η τιμή του είναι 100% τίμια.

Για το τέλος, μην παραλείψεις το κορυφαίο Oreo pancake για το οποίο μιλάει όλη η πόλη. To Brooklyn Juicy Tower (10,50€) με x2 burger, x2 bacon και x2 cheddar cheese είναι εδώ για να καλύψει κάθε πεινασμένο Προβοκάτορα. Προσωπικά έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για να φάω το Εgg project (8,20€) με cheddar, bacon και τηγανητό αυγό. Στα θετικά μετράει το ότι τα τραπέζια δεν είναι στριμωγμένα και δεν αναγκάζεσαι να ακούς τους διαλόγους από τις διπλανές παρέες.


Αλέξης Επιθυμιάδης “Always Hungry” – Juicy Grill (Kεραμεικού 2, Χολαργός)
Την πρώτη φορά που πήγα στο Juicy Grill αντίκρισα απέξω 4-5 άτομα να περιμένουν υπομονετικά για τραπέζι. Είχα ακούσει τόσα για το burger του, που δεν ήθελα να φύγω χωρίς να το δοκιμάσω. Μπήκαμε λοιπόν στην αναμονή και μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι χάζευα τον κατάλογο για να βρω τι θα πάρουμε. Δεν μπορούσα να αποφασίσω με τίποτα. Το ένα φαινόταν καλύτερο από το άλλο! Αυτό όμως που με εντυπωσίασε πρώτο ήταν η επιλογή του ψωμιού, μεταξύ brioche και bagel. Το είχα ήδη αποφασίσει. Θα παίρναμε και τα δύο για να τα δοκιμάσουμε. Μετά από λίγη ώρα είχε φτάσει η σειρά μας και κάτσαμε σε ένα από τα εξωτερικά τραπέζια. Παραγγείλαμε και περιμέναμε με ανυπομονησία. Η εικόνα τους καθώς έφταναν ήταν μαγική! Δύο καλοστημένα burgers, το ένα με πολλές πατάτες τηγανητές και το άλλο με ψητή πατάτα. Δοκίμασα την πρώτη μπουκιά και στο μυαλό μου ήρθαν χιλιάδες σκέψεις. Το όνομα Juicy, σκέφτηκα, αντιπροσωπεύεται 100% από ένα τόσο νόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι! Από τότε όταν θέλω να απολαύσω ένα πολύ καλό και χορταστικό burger, το Juicy Grill είναι στις πρώτες μου επιλογές.

Κωστής Αλβανός “Τhe Eaters” – Queen Burger (Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα)
Πολύ πριν ακόμα αρχίσουμε να γυρνάμε πάνω κάτω την Αθήνα για το “καλύτερο” και να αγχωνόμαστε αν το τραβήξαμε από καλή γωνία για να το ανεβάσουμε στο ίνσταγκραμ και στα σόσιαλ, οι επιλογές μας για ένα burger ήταν περιορισμένες. Υπήρχαν οι γνωστές αλυσίδες (Ηambo, Wendys, Goody’s) και υπήρχαν μετρημένα στα δάκτυλα μικρά μαγαζιά. Σερβίρανε χάμπουργκερ (ε ναι λίγο βλάχοι) και κάθε φορά που πηγαίναμε σε ένα τέτοιο αισθανόμασταν πολύ γαμάτοι. Το Queen’s στην Γλυφάδα ήταν ένα από αυτά. Ήταν ένα από τα πρώτα burgerjoints στην Αθήνα. Είναι στο ίδιο σημειο από το 1978. Θυμάμαι ακόμα τα μαρμάρινα τραπέζια που έφυγαν με την ανακαίνιση, τις πατάτες με τη μαγιονέζα, αλλά έμειναν τα κάδρα με τις φωτό από τους σταρς από τα 80s που εχουν φάει εκεί. Το burger του είναι αυτό που ήταν πάντα. Είναι τίμιο. Δεν θα φας μισελέν, αλλά δεν είναι πλαστικό. Διάολε είναι ένα χάμπουργκερ. Και σίγουρα θα το ανεβάσεις στο instagram.


Αυτά, λοιπόν, είναι τα αγαπημένα μας. Αν έχεις ενστάσεις για τα γούστα μας… σε προκαλούμε για μάχη face to face στο Athens Burger Festival ’16

Info

.Πρόγραμμα συναυλιών 

.Εισιτήρια
Η προπώληση των εκπτωτικών, ομαδικών και 3ήμερων εισιτηριών έχει ήδη ξεκινήσει στο viva.gr. Στο ταμείο του φεστιβάλ θα διατίθεται μόνο το εισιτήριο γενικής εισόδου των 5 ευρώ με αναψυκτικό ή μπύρα.

.Festival’s Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=zKIC6N8l-vc

.Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 17:00 – 01:00
Σαββάτο 12:00 – 01:00
Κυριακή 12:00 – 23:00

.Πού – Πότε – Πόσο – Πώς

Πού: Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι
Πότε: 6, 7 και 8 Μαΐου 2016
Πόσο: 5€ (με μπύρα ή αναψυκτικό) / Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών

.Περισσότερες πληροφορίες
Στα τηλέφωνα: 2114099961 / 697-3870735
Στο email: info@burgerfest.gr
Στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook
Και στο Website

Facebook Event