Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ευχόμαστε «καλό σαββατοκύριακο» και «καλές διακοπές» ο ένας στον άλλο, ή γιατί με το που φεύγουν τα Χριστούγεννα, κάποιοι από εμάς ψάχνουμε με μανία το εορτολόγιο για τις αργίες του νέου έτους; Δεν σου κάνει καμία εντύπωση, που δεν ακούς ποτέ κανέναν να εύχεται «καλό οχτάωρο», αλλά συνήθως πετάει ένα ξερό «καλό κουράγιο» και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια;

You know, αυτές οι απλές καθημερινές αποριούλες, που θα έλεγε και ο Αλμπέρ Καμύ, είναι που ξυπνάνε μέσα σου όλα αυτά τα υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα, που ταλανίζουν την ανθρωπότητα από κτίσεως κόσμου: Μεταθανάτια δρομολόγια παίζουν άραγε; Αν ναι, με τι προορισμό; Υπάρχει απώτερος σκοπός της ύπαρξης μας, ή η ζωή απλά προέκυψε από σύμπτωση; Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Μπορεί άραγε να επιτευχθεί ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία σε τούτο τον μάταιο κόσμο, χωρίς να καταβάλλεις τον δικό σου μόχθο; Για τα πρώτα τρία ερωτήματα, δεν θα μπούμε καν στον κόπο να απαντήσουμε για ευνόητους λόγους, αλλά για το τελευταίο, μάλλον σου έχουμε καλά νέα σε περίπτωση που είσαι τόσο κωλόφαρδος/η να βρεις μια από τις παρακάτω δουλειές.

Kαι όχι, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ήδη, καμία από τις παρακάτω δουλειές δεν προϋποθέτει τίποτα μαγικά skills ή φοβέρες δεξιότητες.

1. Δοκιμαστής Σοκολάτας


Απαραίτητα προσόντα: Βασικά, να μην είσαι διαβητικός

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δουλειά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αλλά προσοχή γιατί κρύβει παγίδες. Σύμφωνα με την Βρετανίδα Alex Emerson – μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του επαγγέλματος – υπάρχουν φορές που χρειάζεται να δοκιμάσει μέχρι και 130 διαφορετικές μπάρες σοκολάτας, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Για αυτό τον λόγο, πηγαίνει στο γυμναστήριο σχεδόν καθημερινά. Εφόσον λοιπόν αποφύγεις το διαβητικό κώμα και την παχυσαρκία, θα πρέπει να προσέξεις αρκετά, διότι κάποιες εταιρείες μπορεί να αναφέρουν ρητά στο συμβόλαιο που θα σου προτείνουν, ότι η πληρωμή θα γίνεται σε είδος (σοκολάτες δηλαδή). Σύμφωνα με την Telegrah πάντως, ο μέσος δοκιμαστής σοκολάτας εν έτη 2016, βγάζει με το σπαθί του γύρω στα 35 με 40 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

2. Tagger @ Netflix


Απαραίτητα προσόντα: Να λιώνεις στον καναπέ, βλέποντας τηλεοπτικές σειρές

Η Netflix, για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής υπηρεσία live streaming τηλεοπτικών σειρών, που κάνει θραύση σε πάνω από 130 χώρες ανά την υφήλιο. Πριν δυο χρόνια περίπου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσφέρει θέσεις εργασίας σε απλούς fans, καθώς και τον τιμητικό τίτλο του “tagger”. Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει tagger; Πρωτίστως, να στείλει μια αίτηση και ένα βιογραφικό στο επίσημο website της εταιρείας, ενώ εφόσον προσληφθεί, πρέπει να παρακολουθεί όσες περισσότερες σειρές γίνεται. Εν συνεχεία, ταγκάρεις (εξ ’ου και το tagger) στο Νetflix Recommendation Algorithm σύστημα, σύντομες περιγραφές απ’ αυτά που μόλις παρακολούθησες, τύπου: #Vikings Se4-Εp10, Δεν παιζόταν το επεισόδιο, dude. Τον ήπιαν άγρια οι Βίκινγκς λέμε. Τι μπουκέτα του έριξε ο Ρόλο του Ράγκναρ, ρε φίλε. Το καταχάρηκα. Ζήτω το Παρίσι.

3. Δοκιμαστής Πολυτελών Κρεβατιών


Απαραίτητα προσόντα: Να μην πάσχεις από αυπνία.

Θα μπορούσαμε απλά να αναφέρουμε ότι κάποιες μεγάλες εταιρείες παραγωγής κρεβατιών και στρωμάτων, προτίθενται να σε πληρώνουν γύρω στα 4.000€ μηνιαίως για να κοιμάσαι, και να το κλείναμε εκεί το θέμα. Αλλά ΟΚ, provocateur είμαστε, λέμε να την πάμε ένα βήμα παρακάτω την όλη φάση. Μάθε λοιπόν, ότι δεν θα κοιμηθείς πάνω σε ότι να ‘ναι κρεβάτι ή στρώμα, αλλά σε αυτά που προορίζονται, μεταξύ άλλων, για Σαουδάραβες δισεκατομμυριούχους, πολιτικούς αρχηγούς, celebrities τύπου Brad Pitt & Angelina Jolie και την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που εμείς δεν μπορούμε να χωνέψουμε ακόμα, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω που πριν πάνε για ύπνο αναφωνούν: “Πάω για δουλειά”.

4. Στέλεχος «Μαϊμού» Σε Κινεζική Πολυεθνική Εταιρεία


Απαραίτητα προσόντα: Να φοράς κουστούμι και να είσαι ανήρ Ευρωπαϊκής προελεύσεως 

Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για πολλά πράγματα, και ένα από αυτά είναι η παντελής έλλειψη πολιτικής ορθότητας που τους διακρίνει σαν λαό. Βλέπετε, οι Κινέζοι δεν συμβαδίζουν με τις ραγδαίες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό Κόσμο, αλλά αντιθέτως ακολουθούν ένα πιο αναχρονιστικό, ίσως και πατροπαράδοτο για κάποιους, εργασιακό μοντέλο. Κάπως έτσι, λοιπόν, μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες προσλαμβάνουν και πληρώνουν πλουσιοπάροχα άνδρες Ευρωπαϊκής φυλής να συμπεριφέρονται σαν υψηλόβαθμα στελέχη τους, ώστε να βελτιώσουν το διεθνές status και προφίλ τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Σε περίπτωση που σου ακούστηκε κάπως ρατσιστικό το όλο project, ξέρεις των Κινέζων, στα “παζάρια” τους…it’s all about the money.

5. Δοκιμαστής Νεροτσουλήθρας


Απαραίτητα προσόντα: Τα παιδία παίζει

To καλοκαίρι του 2013, το λονδρέζικο ταξιδιωτικό γραφείο First Choice Holidays, αποφάσισε να βάλει αγγελία στο διαδίκτυο με σκοπό να βρει κάποιον που θα αναλάβει το όχι και τόσο παράτολμο επάγγελμα του δοκιμαστή νεροτσουλήθρας. Το μόνο προσόν που απαιτούσε η αγγελία από τον υποψήφιο «Human Νεροτσουλήθρα», ήταν όρεξη για ταξίδια και βουτιές. Με αυτά και με αυτά, το γραφείο επέλεξε τον 22χρονο Seb Smith αναμεσά από 2.000 υποψηφίους, ώστε να τεστάρει επί έξι μήνες νεροτσουλήθρες σε μέρη μαγικά – όπως είναι η Τζαμάικα, η Χαβάη, η Αίγυπτος και το Μαρόκο –  πληρώνοντάς τον παράλληλα, γύρω στα 25.000€ για τις υπηρεσίες του. Αααα, και που’σαι….εννοείται ότι το γραφείο κάλυψε πλήρως τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και την διατροφή του μικρού μας ήρωα, για όσο καιρό κράτησε το πανηγυράκι.

6. Κριτικός Υπερπολυτελών Ξενοδοχείων Ανά Τον Κόσμο


Απαραίτητα προσόντα: Να σου αρέσουν τα ταξίδια, η συγγραφή….και οι προεδρικές σουίτες

Το περιοδικό Forbes έχει χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη δουλειά ως την καλύτερη στον κόσμο και έπειτα από σύντομη έρευνα που κάναμε, μάλλον θα συμφωνήσουμε. Για αρχή, η μόνη πραγματική απαίτηση που έχει από εσένα το συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι να μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί, τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις κατά την διαμονή σου σε κάποια από τα πιο ακριβά και πολυτελή ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας, τις Μαλδίβες, την Ζανζιβάρη, την Βενετία και το Μπουένος Άιρες, μεταξύ άλλων τουριστικών προορισμών. Οι ετήσιες αποδοχές των «σκληρά εργαζομένων» του κλάδου, ανέρχονται σε εξαψήφιο αριθμό, ενώ κάποιες ταξιδιωτικές εταιρίες πληρώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής ακόμα και για το ταίρι σου, σε περίπτωση που νιώσουν ότι υπάρχει κίνδυνος, ο ρομαντικός προορισμός και η μοναξιά να επηρεάσουν την δουλειά σου.