Τρίτη βράδυ και μία ακόμη δύσκολη μέρα έφτανε στο τέλος της. Η ώρα ήταν… αργά (περίπου) και λίγο πριν μπω στο αυτοκίνητο, το τηλέφωνο χτύπησε απειλτικά. “Πάμε για τρέξιμο;”, “Ναι ρε εννοείται, το συζητάς; Άσε τις μαλακίες και πάμε να φάμε γιατί είμαι με ένα σάντουιτς από το πρωί και βρίσκομαι στα όρια της λιποθυμίας”. Δημοκρατικά, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που με είχε διατάξει το (άδειο) στομάχι μου. Και ξεκινήσαμε.

Φτάνουμε Μελίσσια, παρκάρουμε σε ένα από τα στενάκια, περνάμε μπροστά από το πασίγνωστο Kozi’s, το αγνοούμε (με πόνο ψυχής) και μπαίνουμε στο Sasi’s. Δεν είχαμε ιδέα τι φαγητό μπορεί να σερβίρει, αλλά αφήσαμε το ένστικτό μας να μας οδηγήσει αφού η εξωτερική του εικόνα με τα ψηφιδωτά που φαίνονταν από μακριά, μας είχε ήδη προϊδεάσει θετικά. 

Χαμόγελα στην πόρτα, μόνο δύο-τρία τραπέζια είχαν κόσμο, και αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο δεδομένου του πονοκεφάλου που καραδοκούσε. Καθόμαστε και κοιτάζουμε τον κατάλογο. Ναι, αυτό που θα τρώγαμε θα ήταν σιγουρα Αφρικάνικο. Αν δεν γνωρίζεις (εγώ δεν γνώριζα), Αφρικάνικο = Πολύ κρέας. Το στομάχι μου αν είχε φωνή θα ούρλιαζε από χαρά.

Διαλέγω σκορδόψωμο για ορεκτικό, που δεν το λένε “σκορδόψωμο” αλλά έχει ένα Αφρικάνικο όνομα που φυσικά και δεν θυμάμαι. Ναι αλλά μεταξύ μας, πιο πολύ με πεϊνιρλί έμοιαζε. Λιωμένα τυριά από πάνω που μαζί με καλά κρυμμένο βούτυρο, είναι σαν να σου φωνάζουν να μην τα λυπηθείς. Εξαιρετικό το σκορδόψωμο για τα 4 δευτερόλεπτα που έμεινε πάνω στο τραπέζι, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. 

Τρία wraps σε μέγεθος σουβλακίου , τίγκα με απίστευτα μαλακά φιλετάκια κοτόπουλου, sauce, φέτα, κόκκινο λάχανο και αβοκάντο. Λίγες τηγανιτές πατάτες σε ροδέλες και μια εξαιρετική sauce με μέλι. Όλα αυτά πάνω σε ξύλο κοπής αντί για πιάτο. Το άλλο πιάτο σχεδόν ίδιο, αφού ήταν beef wrap. Δηλαδή η ίδια tortilla, αλλά με κιμά, διαφορετική sauce (δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς τι είχε), μαϊντανό, τυρί cheddar και γιαούρτι.  Το κοτοπουλάκι ταίριαξε καλύτερα στο δικό μου γούστο.

Το Sasi’s είναι αδερφάκι του Kozi’s αφού ιδιοκτήτες των εστιατορίων είναι δύο αδέρφια που έχουν μεγαλώσει στην Νότια Αφρική, γι’αυτό και η προτίμηση στην συγκεκριμένη κουζίνα. Αυτό το έμαθα από τους σερβιτόρους που ήταν απίστευτα ενημερωμένοι και πρόθυμοι να μας αναλύσουν όλες τις λεπτομέρειες από το πώς φτιάχτηκε το εστιατόριο μέχρι το πώς μαγειρεύεται αυτό που τρώμε. Ένας από αυτούς με τρόλαρε κιόλας όταν έψαχνα την τουαλέτα και με έπεισε ότι μοιράζονται τις ίδιες τουαλέτες με το Kozi’s και έπρεπε να πάω δίπλα. Ναι, το πίστεψα. Και ναι ήταν ο ίδιος που μας ζήτησε ταυτότητα για να δει ότι είμαστε ενήλικοι και μπορούμε να πιούμε μπύρα (πόση χαρά να αντέξουμε;).

Αυτό που βλέπεις μπροστά είναι το Ferrero Μudpie, δηλαδή ένα ποτήρι με Nutella, Philadelphia, τριμμένο μπισκότο και σοκολατάκι Frerrero Rocher.  Το πίσω είναι ένα Banoffee. Εγώ αλλεργικός στα φρούτα, οπότε τίμησα μόνο το πρώτο. Εξαιρετικό, αλλά είχα ήδη σκάσει (και είχα πάρει και πακετάκι το περίσσευμα, για φαγητό στο γραφείο).

Οι τιμές δεν ήταν και οι φθηνότερες, αλλά αν υπολογίσεις και το τι σου προσφέρει το Sasi’s, είναι ξεκάθαρο value for money. Θα σου βγει γύρω στα 17-20€ το άτομο, ανάλογα με το τι θα επιλέξεις φυσικά. Γιατί παίζουν και κάτι γιγαντιαία κοντοσούβλια, μερικές μπριζόλες βάρους 1,5 τόνου και κάτι μπέργκερ από άλλο πλανήτη που μόνο που τα βλέπεις σου έρχεται να φωνάξεις από την οπτική ευχαρίστηση!

Εγώ που μένω και κοντά θα το επισκέπτομαι συχνά. Να το κάνεις και εσύ.

.Info | Sasi’s Παναγή Τσαλδάρη 32-34, 210 810 1584