Υπάρχουν καλλιτέχνες που ορίζουν τη φάση και δεν την αφήνουν να τους ορίσει αυτή. 

Υπάρχουν τύποι που ελέγχουν την κατάσταση από όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, δημιουργώντας τη δική τους σχολή. Όχι τη Ζήτα Νι σχολή, αλλά κάτι bigger than that. 

Ακολουθούν 8 καλλιτέχνες, ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ COOLNESS, που άντεξαν στον χρόνο και επέβαλλαν το δικό τους ύφος… το δικό τους COOL ύφος.

8 ηθοποιοί και μουσικοί, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καριέρα τους, αλλά και για τον τύπο τους και εδώ και χρόνια χαρακτηρίζονται απ’ τα μέσα και τους φανς τους ως “οι πιο cool ανθρώποι του πλανήτη”.

1. Bill Murray

Γιατί
Τι γιατί; Ο άνθρωπος λατρεύεται ήδη σαν θεότητα, είναι η επιτομή του cool, είναι ένας μικρός ατάραχος Βούδας, που ακόμα και όταν τρώει μπουκέτα στις ταινίες του, δεν αλλάζει καν έκφραση. Δεν τον ταράζει τίποτα και είναι ίσως ο πιο γνήσια αστείος άνθρωπος που ζει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη γη.

Τοπ στιγμή κούλνες
Ένας τύπος είχε δηλώσει ότι, κάθως έτρωγε στα Wendy’s, πέρασε ο Murray από δίπλα του, και αφού του τσίμπησε μια πατάτα, τον κοίταξε στα μάτια και του είπε “κανείς δεν πρόκειται να σε πιστέψει”…. Και απλά σηκώθηκε και έφυγε. Ω θα τον πιστέψουν, ω πόσο θα τον πιστέψουν, μη σε αγχώνει καθόλου αυτό ημίθεε.

2. David Grohl

Γιατί
Παίζει τα media όπως κανείς, είναι εξωφρενικά έξυπνος και αστείος, είναι μεγάλος μουσικός, έχει συμμετάσχει σε τρεις τεράστιες μπάντες (Nirvana, Foo Fighters και Queens of the Stone age), ενώ έχει και τη δική του θρησκεία, το Grohlism. Επίσης είναι ο μόνος που απάντησε σε φήμες ότι διαλύεται η μπάντα του με το τοπ τρολ βίντεο όλων των εποχών. 

Τοπ στιγμή κούλνες
Τον περασμένο Ιούνιο έπαιζε στη Σουηδία και ενώ ήθελε μόλις δύο τραγούδια για να τελειώσει τη συναυλία, γκρεμοτσακίστηκε και έσπασε το πόδι του. Ωστόσο, επέστρεψε με το πόδι του μπανταρισμένο, έπαιξε τα κομμάτια του και έφυγε μετά για το νοσοκομείο (ή πολύ απλά… ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ NIRVANA, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ COOL)

3. Kevin Spacey

Γιατί
Έχει γέλιο, έχει όσκαρ, κάνει απίστευτες μιμήσεις, και φυσικά έχει αυτήν την έμφυτη ηρεμία που έχουν όλοι οι αυθεντικά cool άνθρωποι. Απ’ το ’90 μέχρι σήμερα είναι η επιτομή του coolness, καταφέροντας να ενσαρκώσει έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ, πιο cool ακόμα και από τον Obama.

Τοπ στιγμή κούλνες
Χτύπησε έναν συμμαθητή του με ένα λάστιχο αυτοκινήτου μέσα στην τάξη και αποβλήθηκε απ’ το σχολείο του. Α και αυτό το έκανε σε στρατιωτικό γυμνάσιο (ευτυχώς που τον έδιωξαν να λέμε).

4. Meryl Streep

Γιατί
Σε μία βιομηχανία εντελώς σεξιστική, όπου η ομορφιά στις γυναίκες δείχνει να εχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, η Meryl Streep έσκασε απ’ το πουθενά και επέβαλλε τους δικούς της κανόνες. Είναι δύσκολο να βρεις γυναίκα που να θαυμάζεται τόσο πολύ στην άλλη άκρη του ατλαντικού και αυτό να μην οφείλεται στην ομορφιά της. Αυτό συμβαίνει γιατί η Meryl Streep έχει τρία όσκαρς και τους πάντες γραμμένους.

Τοπ στιγμή κούλνες
Στην αρχή της καριέρας της είχε περάσει από casting για το “King Kong”, με τον παραγωγό Dino DeLaurentis να την θεωρεί πολύ άσχημη για τον ρόλο και να λέει στον γιο του στα ιταλικά ότι “μοιάζει με γουρούνι”. Έλα όμως που η Streep ξέρει ιταλικά και τον τέντωσε για τα καλά. Fair enough…

5. Michael Caine

Γιατί
Μιλάμε για τον πιο στιλάτο Άγγλο που πέρασε ποτέ απ’ το Hollywood, με την πιο βρετανική προφορά της γενιάς του. Έχει πατήσει τα 83 και δείχνει απίστευτα χαλαρός, σαν να μην τον τρομάζει τίποτα, σαν να πρόκειται να ζήσει άλλα 100 χρόνια ή να πεθάνει αύριο… ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ, πώς το λένε. Είναι cool as fuck. Long live, sir Caine.

Τοπ στιγμή κούλνες
Όταν βαπτίστηκε… (τον λένε Maurice Micklewhite κανονικά… ΜΑΥΡΙΚΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ)!

6. Morgan Freeman

Γιατί
Με φωνή που λειτουργεί και ως ηρεμιστικό και με χιούμορ και ζωντάνια που δεν θυμίζουν 78χρονο, μπορεί να περιγράψει το πιο φρικιαστικό έγκλημα και εσύ να χαμογελάς. Είναι με διαφορά η πιο cool πατρική φιγούρα που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Τοπ στιγμή κούλνες
Έχει παίξει τον Θεό και δεν τον αμφισβήτησε κανείς. Πόσο πιο cool απ’ αυτό;

7. Robert Downey Jr.

Γιατί
Ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του που παραλίγο να πάει άπατο λόγω των ουσιών, νίκησε όλους τους δαίμονές του και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του πλανήτη. Με χιούμορ που τσακίζει σπονδυλικές στήλες, με κορυφαία φεισμπουκική παρουσία και με αυτήν την έμφυτη ηρεμία που λέγαμε και πιο πάνω, είναι η επιτομή του coolness για τη νέα χιλιετία. 

Τοπ στιγμή κούλνες 
To 2004 κυκλοφόρησε έναν jazz δίσκο με τον τίτλο The Futurist

8. Patti Smith

Γιατί
Η ιέρεια του punk επιβλήθηκε σε έναν χώρο που αντροκρατούταν (από υπερταλαντούχους κάφρους), έφερε την ποίηση στον λαό και με την υπερcool φωνή της διηγήθηκε ιστορίες πάθους και φεμινισμού. Θα είσαι πάντα η πιο γαμάτη τύπισα που πέρασε απ’ το rock ‘n’ roll, Patti.

Τοπ στιγμή κούλνες
Έπαιξε το τελευταίο τραγούδι που ακούστηκε ποτέ μέσα στο θρυλικό “CBGB” πριν κλείσει οριστικά το 2006. Ήταν το Elegie από το πρώτο (και καλύτερο) της album, το Horses.