“Στο εκβιαστικό δίλημμα… “Σούπερμαν ή Μπάτμαν”, “Υπεράνθρωπος ή Άνθρωπος Νυχτερίδα” που θέτουν από κοινού κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση στον λαό μας… απαντάμε με την ενότητα της εργατικής τάξης, τη συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας… καλεί τον ανήμπορο, τον μεροκαματιάρη, τον μικροκαταθέτη να αντιπαλέψει το ψευτοδίλημμα και την απόπειρα πόλωσης… να πει ένα βροντερό ΙΣΩΣ στον μονόδρομο των μνημονίων και των σούπερ ηρώων.

Τον καλούμε επίσης να μη συναινέσει στα παζάρια, στα διάφορα α-λι-σβε-ρί-σια του Κεφαλαίου και της εξουσίας, αφού έμαθε πια ότι στο τέλος, πάλι Ο ΙΔΙΟΣ θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τον καλούν, για άλλη μία φορά, κάτω από τον φόβο της μεγαλοεργοδοσίας, των κλειστών τραπεζών, του Λεξ Λούθορ… να σφίξει ο ίδιος τη θηλιά στον λαιμό του… να φέρει μία ακόμη χειρότερη συμφωνία, ένα νέο μι-νη-μό-νιο… με ΔΙΚΗ του υπογραφή αυτή τη φορά.

Με λίγα λόγια… τα ίδια Πα-ντε-λά-κη-μου, τα ίδια Πα-ντε-λγή-μου.

Αλήθεια, κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι της αντιπολίτευσης… δεν μας είπατε… σε τι διαφέρουν μεταξύ τους αυτοί οι δύο “σούπερ” – όπως τους λέτε – ήρωες; Πού ακριβώς διαφέρει ο ΠΟΛΥ “σπουδαίος” κύριος Σούπερμαν με τον ΠΟΛΥ “σπουδαίο” και “τρανό”, κύριο Μπάτμαν; Στη στολή ή τά-χα-μου τά-χα-μου στις υπερδυνάμεις; Γιατί καλείτε τον λαό να βγάλει για άλλη μία φορά ΕΚΕΙΝΟΣ το φίδι από την τρύπα;

Μας λένε κάποιοι… “ο Σούπερμαν έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει πιάσει αεροπλάνα που έπεφταν, κτίρια που γκρεμίζονταν και άλλα τέτοια “εντυπωσιακά”.

Αλήθεια… πότε ο κύριος Σούπερμαν, το φτωχόπαιδο, όπως οι ίδιοι λένε, από το Smallville, ο γιος ενός μεροκαματιάρη αγρότη, στάθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου; Πού ήταν στις απεργίες, στις διεκδικήσεις, στους αγώνες του λαού μας;

Οι αγώνες δεν δίνονται στον αέρα, κύριε Σούπερμαν… Δίνονται στους δρόμους, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς και εργασίας, στις λαϊκές επιτροπές, στα σωματεία.

Ή μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε, ότι ήταν ο μόνος που σώθηκε από έναν πλανήτη που καταστράφηκε από τις εκρήξεις και τις ληστρικές φοροεπιδρομές του Κε-φα-λαί-ου, όντας ο ίδιος γόνος πλούσιας οικογένειας; Μίας οικογένειας που είχε τα χρήματα και τα μέσα παραγωγής, σε αντίθεση με τις άλλες λαϊκές εξωγήινες οικογένειες του Κρύπτον, να φτιάξει το δικό του όχημα και να τον στείλει στη γη για να γλιτώσει;

Δυστυχώς γι’ αυτούς βλέπετε, ούτε εμείς, ΟΥΤΕ ο λαός μας έχει κοντή μνήμη.

Μας λένε κάποιοι άλλοι – καλοπρόαιρετα ίσως, δεν αντιλέγω ως προς αυτό – ότι ο Μπάτμαν είναι με τους καλούς… ότι τά-χα-μου τά-χα-μου ο Μπάτμαν θέλει να καθαρίσει το Γκόθαμ από το έγκλημα…

Αλήθεια… Από πότε ένας πλουτοκράτης εκμεταλλευτής όπως ο Μπρους Γουέην, είναι με το μέρος του λαού;

Από πότε ένας κεφαλαιοκράτης παρουσιάζεται ως αυτόκλητος σωτήρας;

Εμείς τους λέμε, “βάλτε το καλά στο κεφάλι σας, μία και καλή: ο λαός δεν θα πέσει στην παγίδα που του στήνετε… το κάλπικο δίπολο “Μπάτμαν ή Σούπερμαν” θα καταρρεύσει κάτω απ’ το βάρος της δίκαιης αγανάκτησής των εργαζομένων.

Καλούμε τον λαό να μην κάθεται και να περιμένει μοιρολατρικά… Τον καλούμε να οργανώσει ΤΩΡΑ την πάλη του, να αντιπαλέψει τα μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους του μι-νη-μο-νίου, χωρίς να μην περιμένει σωτήρες και μασκοφόρους εκδικητές.

Μόνος δρόμος είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλείων και η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λγυ-κο-συ-μμα-χί-α Γκόθαμ Σίτι – Μητρόπολης…

Ανυπακοή και απειθαρχία στον κάθε Σούπερμαν… στον κάθε Μπάτμαν… στον κάθε σούπερ ήρωα που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.

Τα Κά-πα Κά-πα Έ-ψι-λον, θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα από την επόμενη κιόλας ημέρα, για να δυναμώσει το ρεύμα ρήξης και σύγκρουσης… Όχι για να μπούμε κάτω από  την μπέρτα ενός άλλου σούπερ ήρωα, αλλά για να μπορέσει τελικά να γίνει ο ίδιος ο λαός, νοικοκύρης στον τόπο του”.