“H Aθήνα δεν είναι μονοδιάστατη, ούτε μονοσήμαντη. Είναι ένα μωσαϊκό που διαθέτει ψυχή. Ένα διαδραστικό ψηφιδωτό που εξελίσσεται και μεταμορφώνεται, έχοντας πάντα ως στηρίγματά του την ιστορία που κουβαλάει, τους ανθρώπους που την περιδιαβαίνουν και το αμφιλεγόμενο αστικό της τοπίο.”

Κάπως έτσι μας σύστησε με την πρωτεύουσα ο Θεόφιλος Μανόλογλου, ο διαχειριστής του αθηνοκεντρικού account στο Instagram που ακούει στο όνομα “People of Athens“. Ένας λογαριασμός ο οποίος συγκεντρώνει φωτογραφίες από πορτρέτα αθηναίων που ζουν, βολτάρουν ή εργάζονται σε κάποια γωνιά της πόλης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να δεις και το δικό σου ινσταγκραμικό στιγμιότυπο στο συγκεκριμένο account είναι να ταγκάρεις τη φωτό σου με το @people_of_athens. 

Περάσαμε μια βόλτα και είδαμε πολλά και διάφορα.

Είδαμε ανθρώπους μπαρουτοκαπνισμένους


Των οποίων τα πρόσωπα είναι που συνήθως κρύβουν ιστορίες οι οποίες δεν χρειάζονται να ειπωθούν με λόγια και με λέξεις.


“Θα χαρακτήριζα τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλο μέρος από τις φωτογραφίες αφορούν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας”, μας λέει παρ’ όλα αυτά ο Θεόφιλος. 

 



Σε κάθε περίπτωση, άντε να διαφωνήσεις ότι οι δυο αυτές γιαγιάδες αποτελούν τους μεγαλύτερους storytellers…


Μια από τα ίδια και για τον μπάρμπα με το “γεμάτο” βλέμμα


Πάντως, η ηλικία δεν είναι το μοναδικό κριτήριο που δεσπόζει. 

Εκεί θα πετύχεις και προσωπογραφίες με το μεροκάματο backround 


 


 


 


 


Θα “δεις” και νότες μπόλικες να δίνουν το “παρών” με κάθε τρόπο


 


 


 


Εννοείται πως όλο και κάπου θα πετύχεις την αγάπη


Παίζει, άλλωστε, παντού και σε κάθε ηλικία


Λευτεριά στην αγάπη μας για την Αθήνα!“, ίσως να σκέφτεται ο μπόμπιρας.


Αν κάποιοι από εσάς θεωρείτε ότι η ιδέα του People of Athens, κλείνει το μάτι στην αντίστοιχη φεϊσμπουκική σελίδα που έχει σκλαβώσει τη Νέα Υόρκη (και όχι μόνο), καλά κάνετε και το πιστεύετε. Ο Θεόφιλος δεν κρύβει πως ο σκοπός του είναι σιγά-σιγά η κάθε φωτογραφία να συνοδεύεται από μία μίνι και σύντομη ιστορία που θα μας δίνει μερικά στοιχεία για το ποιον του πρωταγωνιστή της.

Μόνο που για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο το δικό σου λιθαράκι. Γι’ αυτό, μη ξεχάσεις την επόμενη φορά που θα “αιχμαλωτίσεις” ένα πρόσωπο που θα συναντήσεις στους δρόμους της πόλης, να το μοιραστείς στο Instagram χωρίς να ξεχάσεις το απαραίτητο ταγκ wink