Αν αυτό το ποστ, είχε πόρτα, από πάνω της θα είχε μία επιγραφή που θα έλεγε “Ξένε, προχώρα άφοβα. Δεν έχει spoilers τούτο το θέμα”.

Εκτός απ’ το προφανές βέβαια, τη μάχη ΝτιΚάπριο-αρκούδα που εδώ και μήνες συζητιέται παντού, οπότε σόρυ, αλλά spoiler δεν το λες.

Για κάποιο περίεργο λόγο, λοιπόν, αναρωτηθήκαμε πώς θα ήταν το Revenant αν το είχαν γυρίσει 6 πολύ γνωστοί Έλληνες σκηνοθέτες.

Αν δηλαδή το σενάριο είχε πέσει στα χέρια του Λάνθιμου ή του Οικονομίδη, τι ταινία θα βλέπαμε;  

Τσέκαρε 6 διαφορετικές εκδοχές της ίδια ταινίας, που για να είμαστε ειλικρινείς, αν είχε γυριστεί έτσι, δεν θα περνούσε ούτε απ’ έξω απ’ τα Όσκαρ.

1. Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Εδώ τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο Χριστόφορος πηδάει το αρκουδάκι, την μάνα αρκούδα, δυο ελάφια που τυχαίνει να περνάνε και τέλος ρίχνει έναν και σε μία κουφάλα δέντρου που είχε την ατυχία να βρίσκεται εκεί γύρω. Αφού ξελαφρώνει και καταστρέφει μία τυπική οικογένεια αρκούδων, φεύγει πικραμένος για το Μαϊάμι προκειμένου να ξεχάσει. Κλασικός Χριστόφορος δηλαδή.

2. Θεόδωρος Αγγελόπουλος
Πολλές δεκαετίες αργότερα, η αρκούδα επιστρέφει απ’ την εξορία και σε ένα απόμερο δρομάκι βλέπει από μακριά τον – γέρο πια – Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Οι δύο παλιοί εχθροί, απογοητευμένοι και σημαδεμένοι απ’ το πέρασμα του χρόνου, ανταμώνουν μετά από 35 λεπτά περπάτημα. Ο Λεονάρντο του Εθνικού Στρατού δίνει τσιγάρο στην αρκούδα του Δημοκρατικού Στρατού, σε μία αλληγορική σκηνή συμφιλίωσης, γεμάτη ένταση και ακατάπαυστη αγγελοπουλική δράση.

3. Γιώργος Λάνθιμος
Η αρκούδα ονομάζεται “πιρούνι”, το αρκουδάκι “θερμοσίφωνας” και ο ΝτιΚάπριο “Windows ‘95”.

Το “πιρούνι” θέλει να προστατέψει τον “θερμοσίφωνα” απ’ τον εξωτερικό εισβολέα, αλλά τα “Windows ‘95” τον πείθουν να αποδράσει. Οι δυο τους πηδάνε τον φράχτη, το σκάνε και βγαίνουν στον αληθινό κόσμο. Μετά από χρόνια καταλήγουν στην Πάνια για να κερδίσουν το χιλιάρικο. 


4. Γιάννης Οικονομίδης
Ο ΝτιΚάπριο χρωστάει λεφτά στην αρκούδα και αναγκάζεται να κάνει μερικές βρωμοδουλειές για να ξεχρεώσει. Όμως η πίεση που δέχεται από παντού για να πάρει επιτέλους ένα Όσκαρ είναι μεγάλη. Έτσι, τα λεφτά που μάζεψε τα κρατάει για πάρτη του και επιτίθεται στην αρκούδα, προκειμένου να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς (κι ας ξέρει ότι θα φάει άσχημο βρωμόξυλο). Στη συνέχεια ο λαγός του δάσους, βγάζει τη φήμη ότι η αρκούδα βίασε τον ΝτιΚάπριο (όπως κάνει και στα ανέκδοτα δηλαδή, χα χα χα έλα, σταματάω)

5. Σταύρος Τσιώλης
Στο “Ας περιμένουν οι αρκούδες” ο σύζυγος αρκούδος με τα δύο τριχωτα μπατζανάκια του ξεκινάνε ένα σουρεαλιστικό ταξίδι για να πάνε στο βουνό, όπου οικογενειακώς θα περάσουν τη χειμερία νάρκη τους. Μια σειρά από ασήμαντα περιστατικά – που όμως μέσα στο αρκουδίσιο μυαλό τους φαίνονται τεράστια – τους καθυστερούν, με αποτέλεσμα οι θηλυκές αρκούδες που είναι ήδη εκεί και τους περιμένουν, να εξαγριωθούν. Και μαντέψτε σε ποιον ξανθομάλλη που παρακαλάει για Όσκαρ θα ξεσπάσουν.

6. Γιάννης Δαλιανίδης
Εκεί που νομίζεις ότι θα αρχίσει η αρκούδα να τρώει τον ΝτιΚάπριο, αρχίζουν να χορεύουν μαζί με τα μπαλέτα κάτω απ’ την Ακρόπολη ντυμένοι ψαράδες ή χίπηδες. Λογικό και αναμενόμενο.