Η παράδοση θέλει τους αγρότες να κλείνουν την Εθνική Οδό, αλλά επειδή κάθε παράδοση είναι για να σπάει (όχι μόνο τα νεύρα οδηγών, γενικότερα μιλάμε) εμείς αναρωτηθήκαμε το εξής:

Πώς θα ήταν αν και άλλες επαγγελματικές ομάδες αποφάσιζαν να επιλέξουν αυτό το μέσο διαμαρτυρίας; Πώς θα ήταν να έκλειναν τους δρόμους και άλλοι επαγγελματίες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Έλληνα αγρότη;

Μπορείς να φανταστείς τους ψυχολόγους να κλείνουν τα Τέμπη; 

Εμάς θα μας άρεσε πολύ πάντως, πιστεύουμε ότι θα έδινε μία πλουραλιστική νότα στο μονοπώλιο των τρακτέρ. 

Πώς θα ήταν λοιπόν, αν έκλειναν την Εθνική Οδό οι:

1. Οι γυμναστές
Θα εμφανίζονταν με φόρμα στη μέση του δρόμου, όλοι οι οδηγοί θα τους φώναζαν αυθόρμητα “μπάλα κύριε, μπάλα σήμερα, μπάλα θέλουμε”, εκείνοι θα τους πέταγαν μπάλες και θα τους άφηναν να παίξουν. Αυτό σημαίνει ότι τον δρόμο θα τον έκλειναν οι ίδιοι οι οδηγοί. Πουτανιά;

2. Οι ψυχολόγοι
Θα έβαζαν στη μέση του δρόμου τα ντιβάνια τους και θα προσπαθούσαν να συζητήσουν με τους οδηγούς τι είναι αυτό που θέλει να τους κάνει να περάσουν και πως νιώθουν για τον δρόμο που έχουν πάρει. Είναι άραγε αυτός που διάλεξαν εξαρχής; Ποια εσωτερική ανάγκη τους οδήγησε εκεί;  

3. Οι ταξιτζήδες
Θα έβαζαν κάθετα στο δρόμο τις ταξάρες τους και θα έλεγαν στους οδηγούς: “θα σας ανοίξουμε υπό έναν όρο: να μας ρωτήσετε κάτι, οτιδήποτε εσείς θέλετε, που δεν θα ξέρουμε την σωστή απάντηση”. Πιθανότατα το μπλόκο να διαρκούσε μέχρι το τέλος του κόσμου ή και για ακόμα περισσότερο.

4. Οι ιερείς
Θα έβαζαν τα πιο αστραφτερά τους άμφια και θα έκλειναν τους δρόμους μόνο την ημέρα, χρησιμοποιώντας τον ήλιο ως θεόσταλτο όπλο. Οι λαμπερές ακτίνες του ήλιου θα έπεφταν πάνω στα ακόμα πιο λαμπερά άμφια τους, δημιουργώντας το απόλυτο φως, το εκτυφλωτικό φως που μόνο ο Γκάνταλφ ο Λευκός θα μπορούσε να διανοηθεί. Οι οδηγοί θα ακινητοποιούνταν λόγω στραβομάρας και κατάνυξης.

5. Οι διαιτολόγοι
Οι πιο σκληροί από όλους. Θα έβαζαν στη σειρά ψυγεία και πάνω θα είχαν κολλήσει postits που θα έγραφαν “πάλι θα φας; Κοίτα πόσο έχεις γίνει. 200 κιλά αηδία έχεις καταντήσει”. Ούτε βήμα μπροστά. Ο ψυχολογικός εκβιασμός στα καλύτερά του.

6. Οι βουλευτές
Κλείνουν την Εθνική Οδό με όλη τη συνοδεία τους, δηλαδή βουλευτικό αυτοκίνητο, γραμματέα, 5 ειδικούς συμβούλους, 30 διορισμένους στο δημόσιο και καμιά 30αριά ακόμη μελλοντικά ρουσφέτια, που τον υπόλοιπο καιρό εκτός εκλογών, δεν έχουν αφίσες να κολλήσουν και κάτι πρέπει να κάνουν και αυτοι, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι. Θα βάζουν τους οδηγούς να σταυρώνουν ψηφοδέλτια και στη συνέχεια θα τους αφήνουν να περνάνε. Κύριοι.

7. Οι ράπερς
Η συμπαθής επαγγελματική ομάδα των ράπερς θα ακινητοποιούσε τα οχήματα λέγοντάς τους ότι όποιος περάσει, θα του εκτοξεύσουμε καυτές ρίμες. Σε όσους δεν χαμπάριαζαν και πήγαιναν να προσπεράσουν τις Pimp my Ride αμαξάρες τους, θα εκτόξευαν δυο τρεις ρίμες σε μερικά λάστιχα για προειδοποίηση.

8. Οι Πορτιέρηδες
Τόσο εύκολο γι’ αυτούς σαν να βάζουν να πιουν ένα ποτήρι νερό. Θα σταθούν ακίνητοι στη μέση του δρόμου, θα κάνουν ότι μιλάνε στην ενδοσυνεννόηση που υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό τους και θα τσεκάρουν φάτσες. Θα περνάνε μόνο όσοι οδηγοί έχουν το όνομα τους στη λίστα. Σε ποια λίστα; Ξέρω γω, πάντα δεν υπάρχει μία “λίστα” που όμως εμάς όμως δεν μας έχει ποτέ; Ε, σ’ αυτή.