09.00 Ξυπνάει αγκαλιά με το μαξιλάρι του. Προσπαθεί να θυμηθεί τι όνομα του έδωσε το προηγούμενο βράδυ.

09.05 Το θυμάται. “Καλημέρα, Μαίρη” του λέει και βάζει τα κλάματα. “Η μοναξιά πολλές φορές πάει χέρι χέρι με την επιτυχία”, σκέφτεται.

10.15 Μπαίνει στην τουαλέτα για το πρωινό του “Κοντοπίδη”.

11.15 Τσεκάρει YouTube. Βλέπει παλιά επεισόδια “Ρετιρέ” και “Λαβ Σόρρυ”, ψάχνοντας ξεκαρδιστικά αστεία για να χρησιμοποιήσει στην επόμενη “Προβοκάτσια”.

12.00 Ανοίγει ένα βιβλίο του Αριστοτέλη. Δεν πιστεύει στα μάτια του για άλλη μία φορά. Σημειώνει με κόκκινο στυλό όλα τα κραυγαλέα λάθη του μεγάλου φιλόσοφου. Δεν θα κουραστεί ποτέ να τον διορθώνει.

12.30 Ανοίγει ένα τυχαίο βιβλίο Ιστορίας, πηγαίνει σε μια τυχαία σελίδα και την αποστηθίζει για να την πετάξει σε κάποια άκυρη στιγμή της εκπομπής του.

13.30 Ψάχνει στο ίντερνετ, ποιο ιστορικό ροκ γεγονός έγινε σαν σήμερα. Αγαπάει την μουσική και στεναχωριέται που την αγαπάνε και άλλοι. Θα ξεκινάει την εκπομπή του με ροκ, μέχρι να το μισήσουν όλοι.

14.00 Πετάγεται στον φούρνο για ζαμπονοτυρόπιτα. Ένας περαστικός τον βρίζει. Δεν έχει χρόνο για τον κάθε hater ξεχωριστά. “Μωρή κοτάρα του λέει, ελάτε όλοι μαζί, όχι ένας ένας”.

15.00 Σκάει το καθημερινό μήνυμα από τον Νότη Σφακιανάκη. “Θα σου γαμ#$%@ παλιομπ@#$ έτσι και σε πετύχω πουθενά καριολ@#$%”. Του απαντάει “περίμενα ότι τώρα που ξεκίνησαν τα καινούργια X-Files ότι θα ηρεμούσες λίγο”. 

16.30 Μπαίνει στον ΣΚΑΙ. Ο Πορτοσάλτε κάνει ότι δεν τον είδε. Η Κοσιώνη βάζει ένα ντοσιέ μπροστά στο πρόσωπό της. Ο Μπεσκένης φωνάζει ότι τυφλώθηκε προσωρινά και να μην τον ενοχλήσει κανείς. Ο Μπογδάνος χαμογελάει με τα φιλαράκια του που του σκαρώνουν τέτοια αστειάκια και τους χαιρετάει έναν έναν, κάνοντας πολύ ενδιαφέροντες μονολόγους μαζί τους.

17.30 Κάθεται στην καρέκλα της σπουδαιότερης “συντηρήτριας έργων τέχνης της γενιάς της”, όπως του αρέσει να αποκαλεί χαϊδευτικά τη μακιγιέζ του.

18.00 Ξεκινάει η εκπομπή. Αφήνεται στη φωνή του. Τον συνεπαίρνει το χρώμα της.

18.15 Τη σκυτάλη παίρνει η ευφυία του. Τον ταξιδεύει και αυτή με τη σειρά της.

18.30 Τον σταματάνε απ’ το να εκτοξεύει σοφίες και αποφθέγματα κάτι κομπάρσοι που μπαίνουν στην εκπομπή ΤΟΥ, Πορτοσάλτηδες και λοιποί. Δεν τους προσέχει, αλλά τους αφήνει να πουν τις αδιάφορες κοινοτοπίες τους. Είναι δυστυχώς στο συμβόλαιο.

19.30 Ώρα για τον διανοούμενο καλεσμένο της ημέρας. Ζουράρι ή Λεβέντη να του έχουν σήμερα, αναρωτιέται; Μιχελογιαννάκη ή Γιακουμάτο;

20.00 Αποχαιρετά τους τηλεθεατές, με το κλασικό “Θεού θέλοντος και ΣΚΑΙ επιτρέποντος”, γελάει μόνος του, ενθουσιασμένος με τον εαυτό του. Οι καμεραμέν αλληλοκοιτάζονται με ανακούφιση. 

20.30 Βλέπει τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στον διάδρομο. Κάνει τον σταυρό του και του φιλάει το χέρι.

-“Συγχώρεσε με, γιατί αμάρτησα”, του λέει.

-“Τι ακριβώς έκανες”, τον ρωτάει.

-“Έκανα μια αριστερή σκέψη”.

-“Κράτησε πολύ”;

-“Λίγο, αλλά την έκανα”.

-“Ανθρώπινο”, του λέει. “Να προσέχεις όμως”.

21.00 Για φαγητό στη μαμά του. Του λέει “κάνε λίγο έτσι τα φρύδια σου”.

22.00 Μόνος στο σπίτι. Παίρνει το λεξικό, κλείνει τα μάτια και το ξεφυλλίζει. Το δάχτυλο του σταματάει στη λέξη “απροσμάχητος”. Τη σημειώνει. Επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία και το δάχτυλό του σταματάει στη λέξη “νοσουργός”. Κάνει το ίδιο επί 20 φορές. Στη συνέχεια, βάζει όλες τις λέξεις που μάζεψε σε μία τυχαία σειρά. Το νέο του ποίημα-αριστούργημα είναι γεγονός.

22.25 Είναι η ώρα του καθρέφτη. Τον είχε παραμελήσει τον τελευταίο καιρό.

22.30 Κάθεται απέναντί του. Του έχει ετοιμάσει ένα δωράκι για απόψε. Πετάει όλα τα ρούχα του.

22.45 Συνεχίζει να κοιτάζεται στον καθρέφτη γυμνός. Πόσο τέλειος, Θεέ μου.

23.00 Σηκώνεται, ρωτάει τον καθρέφτη “σου άρεσε όσο κι εμένα”;

23.30 Μόνος με την κιθάρα του. Λίγοι τον καταλαβαίνουν όσο αυτή.

00.00 Έχει παίξει ήδη 12 φορές τον Μπάμπη τον Φλου. “Μακάρι να είχε πει και άλλα τραγούδια ο Σιδηρόπουλος“, σκέφτηκε.

01.00 Μήνυμα στο κινητό του απ’ τον Σφακιανάκη. “Έχω λιώσει με τα καινούργια X-Files. Θενκς, φίλε”.

01.30 Ξαπλώνει, ξεσπώντας σε κλάματα απ’ την ένταση της ημέρας. Καμια φορά είναι δύσκολο να είσαι ο Κωνσταντίνος ο Μπογδάνος.

04.00 Τον ξυπνάει το ταλέντο του. Του λέει “κάνε λίγο πιο κει, αφού βλέπεις ότι με δυσκολία χωράμε και οι δύο στο ίδιο κρεβάτι. Θα με πετάξεις κάτω. Είμαι και τόσα κιλά”.

04.05 Ξανακοιμάται.