Ο ήλιος του Αιγαίου γεμίζει με έμπνευση έναν καμένο τύπο που ισχυρίζεται ότι είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, αλλά εμείς έχουμε υποψίες ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Ωστόσο, τα quotes που ανεβάζει στην απίστευτη σελίδα του στο Facebook θυμίζουν αρκετά τον νομπελίστα ποιητή, οπότε είπαμε “και τι έγινε; Ας του κάνουμε μία συνέντευξη και αν δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι, ε σιγά… Μιλάμε και με τον κανονικό μετά“.

Ο θεοπάλαβος που έχει πάει το χιούμορ σε άλλα επίπεδα και μας κάνει να ΚΛΑΙΜΕ με κάθε του Post, μας άνοιξε την κυκλαδίτικη καρδιά του και μας μίλησε αποκλειστικά.

Πόση ποίηση αντέχεις σε μία και μόνο συνέντευξη;

 


Γιατί τέτοιο σνομπάρισμα στον Ήλιο του Ιονίου;
Το Ιόνιο δεν έχει Ήλιο, είναι κάτι σαν τη Μόρντορ. Η διαφορά των Άγγλων που πάνε για διακοπές στο Ιόνιο, με τους Άγγλους που πάνε διακοπές στο Αιγαίο είναι ότι οι πρώτοι πάνε ήδη μεθυσμένοι, έτσι εξηγείται η επιλογή τους. 

Γερμανιδούλες ή Σουηδέζες; Τι προτείνεις στους «γιους του Ηλιάτορα» που ξεχύνονται τα καλοκαίρια στα νησιά;
Δεν είμαι ρατσιστής και δεν κάνω καμιά διάκριση, όλες έχουν την ευκαιρία τους κάτω απ’τον Ήλιο του Αιγαίου. Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω στα νέα αυτά παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά μου είναι να έχουν πάντα μαζί τους αντηλιακό, προφυλακτικά και να αποφεύγουν τους περίεργους ντίλερς. 

Με ποιον άλλον συνήθιζες στα 60s και στα 70s να κυνηγάτε παρέα φοιτήτριες;
Με πάρα πολλούς αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον αυτός είναι ο Κιθ Ρίτσαρντς. Θα σας έδινα μια περιγραφή από τις επικές καταδρομικές μας αλλά έχω τόσα κενά μνήμης από τις καταχρήσεις που δε βγαίνει καμιά ολόκληρη ιστορία 

Με τι θα αντάλλαζες το Νόμπελ σου;
Για μένα το Νόμπελ δεν αποτελεί κάποιου είδους καταξίωση. Το έχουν πάρει κι άλλοι πολλοί που δε φτάνουν ούτε το 10% της γαματοσύνης της ποιήσής μου. Καταξίωση για μένα είναι ότι πάω στο NAMMOS και μου έχουν ρεζερβέ ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, με πετσέτα που έχει κεντημένο το όνομά μου και μια σαμπανιέρα με δυο μπουκάλια τεκίλα. 

 


Τελικά το “Μονόγραμμα” ήταν απλώς η ρομαντική μάσκα ενός σεξουαλικά αχόρταγου ζώου;
Με ρωτάτε πολλοί για το “Μονόγραμμα”. Τι εννοούσα σε διάφορα σημεία, για ποιο λόγο το έγραψα κλπ. Η αλήθεια είναι ότι το έγραψα μετά από απίστευτο hangover από σφηνάκια τεκίλας και δε θυμάμαι καν τι ήθελα να εκφράσω εκείνη τη στιγμή, μάλλον το ότι ήταν πουρές το μυαλό μου. 

Τι ξεχωρίζει αυτούς που μαυρίζουν απ’ τον ήλιο του Αιγαίου, από εκείνους που μαυρίζουν με σολάριουμ;
Αυτό είναι ψευτοδίλημμα που λέει κι ο φίλος μου ο Δημήτρης ο Κουτσούμπας. Διατηρώ το μαύρισμά μου 12 μήνες το χρόνο. Τον χειμώνα με σολάριουμ και το καλοκαίρι απ’τον Ήλιο του Αιγαίου. Το ότι είμαι μακριά χωροχρονικά από το φυσικό μαύρισμα δεν αποτελεί δικαιολογία για να χάσω τη στολή μου, νιώθω γυμνός χωρίς το μαύρισμά μου. 
 

Τι είναι αυτό που τραβάει τα γκομενάκια περισσότερο σε εσένα και ποιες γυναίκες σε ελκύουν περισσότερο;
Έχω εξελιχθεί ως εραστής με το πέρασμα του χρόνου. Παλιά μου άρεσαν οι γυναίκες με μυστηριώδες βλέμμα, αυτές που διάβαζαν ψαγμένα βιβλία στην παραλία, αυτές που όταν πήγαιναν σε ένα νησί επισκέπτονταν τους αρχαιολογικούς χώρους. Πλέον μου αρέσουν όσες έχουν ωραίο κώλο και μυρίζουν γάλα καρύδας. 

 


Έχεις υπάρξει ποτέ ερωτικός αντίζηλος με Σεφέρη;
Του έχω φάει τρεις γκόμενες και τις τρεις τις χώρισα εγώ στην πορεία. Δε θα τον χαρακτήριζα ποτέ ως ερωτικό αντίζηλο, δεν αξίζει έναν τέτοιο τίτλο.

Μπουρνάζι ή Κολωνάκι; Κηφισιά ή Μενίδι; Που προτιμάει ο ποιητής του Αιγαίου να κυνηγάει τα θηράματά του;
Όταν είμαι Αθήνα το αγαπημένο μου μέρος για καμάκι είναι η περιοχή του ιστορικού κέντρου. Έχει μια βαριά ιστορία η περιοχή, θα έλεγα πως είναι η urban εκδοχή του Αιγαίου. Τα γκομενάκια είναι πρόθυμα και τα μπαράκια ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια. 

Δώσε στους αναγνώστες σου μία ποιοτική ατάκα για πέσιμο, αντάξια ενός μεγάλου ποιητή.
Δεν υπάρχουν ατάκες για πέσιμο, η ατάκα είναι μόλις το 10% ενός πετυχημένου φλερτ. Το 90% κρύβεται στο σωστό ντύσιμο, το σωστό ποτό και τη γλώσσα του σώματος. Αποφασιστικές κινήσεις, να μην πίνετε φλώρικα κοκτέιλ, να μη φοράτε σκουφιά μέσα στο μπαρ, να την κοιτάτε στα μάτια και να μην ξεχνάτε το αποσμητικό.

 

 

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο “Βιραλαίο” στο info@provocateur.gr.