Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν ψωνίζεις δώρο της τελευταίας στιγμής για να το προσφέρεις σε αυτόν που αγαπάς και νοιάζεσαι, αυτό που έχει σημασία είναι η κίνηση. Κι όταν λέμε κίνηση, δεν εννοούμε αυτήν που κάνεις εσύ ως αγοραστής, αλλά αυτήν που θα κάνει ο παραλήπτης πετώντας το δώρο σου ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑ.

Μη σου φαίνεται περίεργο. Τα δώρα που παίρνεις βιαστικά μπορεί να αποβούν καταστροφικά. Ειδικά όταν απευθύνονται σε ψαγμένο κοινό. 

Κι εμείς εδώ “πιάνουμε” το ψαγμένο κοινό των gadgetάκηδων. “Ψαγμένο”, είπαμε; “Αμείλικτο”, εννοούσαμε. Έτοιμο να σε αποκαλέσει “νεάντερταλ” επειδή δεν ξέρεις το τελευταίο gadget που έβγαλε κάποιος κάπου και δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν.

Δώσε βάση, λοιπόν, στα δώρα τεχνολογίας που θα κάνουν τη διαφορά σ’ αυτές τις γιορτές.

Και μη ψαρώνεις με την εισαγωγή. Τα δώρα αυτά δεν είναι κατάλληλα μόνο για τους καμένους gadgetάκηδες. Τα επιλέξαμε από τα Public, γιατί αφενός παίζουν 48 καταστήματα οπότε όλο και κάποιο από αυτά θα έχεις δίπλα σου κι αφετέρου το e-shop του προσφέρει την κορυφαία ποικιλία σε όποια κατηγορία δώρου κι αν επιλέξεις.

Τσιέκαρε:

Laptop Toshiba SatelliteAν είσαι φευγάτος και θέλεις κάτι βολικό και ταυτόχρονα οικονομικό, τότε με το Λάπτοπ-Τάμπλετ της Toshiba έγινες. Ένα λάπτοπι, κυρίως για να το πηγαινοφέρνεις γραφείο-σπίτι-γραφείο και με μπαταρία λιθίου που διαρκεί, όσο μία συνεδρίαση του Eurogroup. Πάνω από μια μέρα δηλαδή. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Bill Gates για να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο δεν είναι απλά ένα τυπικό δώρο για κάτω από το δέντρο, αλλά ένα πολυεργαλείο δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Τρία κατοστάρικα λέμε!

Τιμή: 299 €

Parrot Hydrofoil Newz | Λογικά, όλα τα σημερινά παιδιά πρέπει να έχουν μια μίνι τρέλα με τα drones! Εδώ έχουμε εμείς… Οπότε, υπάρχει πιο γαμάτο δώρο από ένα μίνι αμφίβιο drone; Το Parrot Hydrofoil Newz είναι το απόλυτο παιδικό (και εφηβικό και αντρικό) όνειρο. Πετάει στον αέρα με 18 χλμ/ώρα, κάνει βόλτα στο νερό με 10χλμ/ώρα και μπορεί να βγάζει και τις φωτογραφίες του χάρη στην κάμερα VGA 640x480p. Πόσο μεγαλύτερο κόλλημα; Πάνε οι εποχές που είχες το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι σου και ήσουν η μούρη της γειτονιάς. Τώρα η φάση επιβάλλει drone και θα δεις ότι το βαφτιστήρι-παιδί-ανίψι μετά από αυτό θα σε έχει για θεό. Μάθε μπαλίτσα από τον Προβοκάτορα.

Τιμή: 179.90 €

Activity Tracker Withings Activite Pop | Αυτό το ρολόι είναι το απόλυτο δώρο για τον γκατζετάκια φίλο σου. Μέσα από αυτή τη μαγική συσκευή μπορεί να ελέγχει την ποιότητα του ύπνου του, ενώ μέσω Bluetooth συνδέεται με το smartphone και αποθηκεύει πληροφορίες για τη σωματική του κατάσταση (π.χ. το πόσο έχει περπατήσει), ενώ διαθέτει και ξυπνητήρι! Μπορεί κάποιος να το φορά οπουδήποτε, καθώς μοιάζει με ένα απλό ρολόι. Αν είσαι από αυτούς που βαριούνται να φορτίζουν, δεν παίζει πρόβλημα, αφού έχει αυτονομία 8 μηνών! Ζυγίζει μόλις 37 γραμμάρια και «φοριέται στο δεξί σαν κόσμημα»…

Τιμή: 159.90 €

GoPro Hero Ένα δώρο που επιβάλλεται να κάνεις (αλλά και να λάβεις) είναι η κάμερα της GoPrο. Μπορεί οι συντάκτες μας να είναι γκασμάδες με αυτήν, αλλά εσύ που ξέρεις πώς να την χρησιμοποιείς, θα σου είναι πέρα για πέρα χρήσιμη. Τη βεντουζάρεις στο κούτελο και ζεις το YOLO σου ακόμη και μέσα στο νερό. Γιατί και αδιάβροχη είναι, αλλά και οι λειτουργίες τις είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΡΡΩΣΤΕΣ. Αν λοιπόν, πήρες στον πιτσιρικά το πλέηστεσιο που ζητούσε και ακόμα ψάχνεσαι για το τι θα πάρεις στην γυναίκα ή στον κολλητό, η κάμερα αυτή αναμένεται να σου λύσει τα χέρια. Και πολύ πιο φθηνή απ’ το πλέηστεσιο βεβαίως, βεβαίως! 

Τιμή: 149.90 €

Intel Compute Stick Ένα απαραίτητο gadget, εκτός κι αν έχεις ακόμα ασπρόμαυρη τηλεόραση στο σαλόνι και αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά είναι το “Λούνα Παρκ” στην ΥΕΝΕΔ (ή μήπως το έδειχνε η ΕΡΤ1;). Το Intel Compute Stick BOXSTCK1A32WFCL είναι τόσο μικρό και ευέλικτο που θυμίζει περισσότερο USB Stick παρά ΕΠΙΚΟΤΑΤΟ Gadget που μετατρέπει την τηλεόρασή σου σε PC. Το μηχάνημα της Intel συνδέεται μέσω HDMI θύρας στην TV σου, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth ώστε να το συνδέσεις στο οικιακό σου δίκτυο. 

Τιμή: 169 €

Πικάπ USB Lenco | Ωραίο το κόλλημα με τα βινύλια, αρκετά «ρομαντική» η επιστροφή των τρου φανς της μουσικής σ’ αυτά, αλλά να μη ξεχνάμε και σε ποια εποχή ζούμε. Είναι κρίμα να μην μπορείς να «κουβαλήσεις» μαζί σου μουσική σε mp3, όταν μάλιστα την έχεις πληρώσει. Ένα Πικάπ Lenco L3867 με θύρα εισόδου για USB, ώστε να ψηφοποιείς αμέσως τον δίσκο που αγόρασες, δανείστηκες ή ξέθαψες από την αποθήκη του πατέρα σου, είναι super δώρο για τις γιορτές (και δεν σπάει και τους κανόνες του σύγχρονου χιπστερισμού).

Τιμή: 88.99 €

 

Ζυγαριά iHealthΟκ, το ξέρουμε ότι δεν μπορείς να κάνεις δώρο μια ζυγαριά σε οποιονδήποτε. Ίσως η ψυχοσύνθεσή του ή η ανασφάλεια του να τον κάνουν να μην μπορεί να το εκτιμήσει. Όμως μία ζυγαριά (όχι οποιαδήποτε ζυγαριά) είναι μια πολύ καλή ιδέα για έναν αποφασισμένο κολλητό που ξέρει τι να περιμένει από εσένα και δεν υπάρχει περίπτωση να σε παρεξηγήσει. Αν τον ακούσεις να λέει ότι θα αρχίσει γυμναστήριο για να χάσει κανένα κιλό, ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις. Η iOS Bluetooth iHealth Wireless Body Scale είναι ό,τι χρειάζεσαι! Θα του κατεβάσεις και την εφαρμογή iHealth app για να διαχειρίζεται τις μετρήσεις της και να μπορεί να παρακολουθεί αν όντως καταφέρνει τους στόχους της κι έτσι θα κρίνει αν τα χαμένα του κιλά είναι εκείνα που υπολόγιζε. Αν ζηλέψεις που θα τον δεις στυλάκι, μπορείς να την αγοράσεις κι εσύ. Αλλά είπαμε, εδώ προτείνουμε δώρα…

Τιμή: 68.90 €

 

 

Φορητά ηχεία TDK Trek Mini | Αν έχεις έναν κολλητό που παίρνει συχνά πυκνά τα βουνά και τα λαγκάδια, έναν ξάδερφο που πηγαίνει για πικνίκ σε πάρκα και σε εξοχές ή απλά έναν συνάδελφο που τα ακουστικά του τα βάζει τόσο τέρμα, που είναι σαν να έχει ηχεία δίπλα στο αυτί σου, τότε μάντεψε τι δώρο πρέπει να τους κάνεις… Ναι, φορητά ηχεία, το βρήκες! Τα φορητά ηχεία TDK Trek Mini A08 είναι ασύρματα, ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να παίζουν μουσική για 6 ώρες από απόσταση έως και 10 μέτρα. Μοναδικά απαραίτητα αξεσουάρ: ένα smartphone και καλό γούστο στη μουσική.

Τιμή: 29.99 €

Powerbank USB SBS | Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνεις καθημερινά και φτάνεις σε σημείο επίκλησης αγίων είναι αυτό με την μπαταρία του κινητού σου η οποία τελειώνει γρήγορα και σε κάνει να αναρωτιέσαι: «Λες να με χωρίσει η δικιά μου;» ή «Πώς θα προλάβω τη μάνα μου για να μην μου φτιάξει μπάμιες;». Εκεί λοιπόν, τσιμπάς την Powerbank (φορητός φορτιστής) και σώθηκες μια για πάντα! Φορτίζεις το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Ένα δώρο κυρίως για την πάρτη σου και μετά για φίλους-κοπέλα και λοιπούς συγγενείς.

Τιμή: 24.99 €

Καλές αγορές δεν ευχόμαστε. Είπαμε… Κομμάτι δύσκολο να μην εντυπωσιάσεις με αυτές τις επιλογές! wink