Δεν είναι αδέλφια, αλλά ούτε συγγενείς. Δεν είναι από το ίδιο χωριό, αλλά ούτε πηγαίνουν στις ίδιες καφετέριες (εκτός του Μπόλεκ και του Λόλεκ, που είναι σίγουρα ίδιοι). Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας τυπικός πρόλογος, αλλά τέρμα πια οι τυπικούρες!

Κατευθείαν στο ζουμί του θέματος. 14 πρόσωπα που όσο και να στύψω το μυαλό μου, ποτέ δε θα μπορέσω να πω με ασφαλεία, “Who is who?“. ΝΕ ΤΙ? 

.ΛΥΡΙΤΖΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Δε θα ‘χει περάσει μια δεκαετία από τότε που ξυπνούσα από τις 6:45 τα χαράματα για να δω αθλητικά στην ΕΡΤ. Παρουσιαστές τότε, οι Λυριτζής και Οικονόμου. Μου πήρε νομίζω ένα χρόνο για να αρχίζω να τους ξεχωρίζω. Να ‘ναι καλά ο πατέρας μου, που όταν του είχα ζητήσει βοήθεια, μου είχε πει: “Ο Λυριτζής έχει το μουσάκι το περίεργο, ο άλλος δεν έχει“. Πουτανιά; (Στην ομοιότητα των δυο είχε κάνει αναφορά και το θεϊκό Κουλούρι πέρυσι)

.ΜΠΟΛΕΚ-ΛΟΛΕΚ
Ένα παιδικό που συνήθως έπαιζε λίγο πριν τους “Ατρόμητους” και φυσικά όταν τα κανάλια ξέμεναν από επεισόδια άλλων επιτυχημένων παιδικών σειρών. Δύο τύποι που ήταν ίδιοι, έκαναν τα ίδια πράγματα και ήταν εξίσου εκνευριστικοί. Ακόμα και τώρα που τους γκούγκλαρα για να τους ξεχωρίσω, κατέληξα να βαράω νευρικά το πληκτρολόγιο.

.ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ-ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ
Αν δεν πήγαινα στη σχολή δημοσιογραφίας, θα τους μπέρδευα ακόμα και σήμερα. Είχα την τύχη να τους έχω καθηγητές και μάθημα με το μάθημα άρχιζα να τους ξεχωρίζω. Ο Καραμέρος ήταν ο κοντός και ο Χαριτάτος ήταν ο ψηλός. Έλα, σας τρολάρω. Ακόμα δυσκολεύομαι όταν πετυχαίνω τον Σπύρο Καραμέρο ή τον Γιώργο Χαριτάτο. Φήμες λένε ότι υπέγραψαν στο ίδιο συμβόλαιο.

.ΠΑΡΑΣΧΟΣ-ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ 
Προπονητές που κουρεύονται το ίδιο, ξυρίζονται το ίδιο και πηγαίνουν στις ίδιες ομάδες. Οι φήμες ότι για να πάρει κανείς το δίπλωμα προπονητικής στην Ελλάδα, η τελευταία ερώτηση που του κάνουν είναι το “Ποιος είναι ο Παράσχος και ποιος ο Μαντζουράκης;“, ελέγχονται… Και κάπου εκεί μπερδεύτηκε και ο πρόεδρος Πανόπουλος και με τα πολλά προπονητικά σούρτα-φέρτα, πήρε 4 φορές τον Μαντζουράκη και 2 τον Παράσχο.

.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ-ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εδώ το επίπεδο δυσκολίας αναγνώρισης είναι Τσάμπιολιν. Πιστεύω ότι είναι η ίδια τραγουδίστρια, απλά μερικοί την φωνάζουν Τσαλιγοπούλου και κάποιοι άλλοι Αρβανιτάκη. Δεν υπάρχει κανένα tip για να τις ξεχωρίσεις.

.ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Στο ίδιο mood είναι και τα δυο έντεχνα κορίτσα. Νωπές ακόμα οι μνήμες από την περσινή εκπομπή “Στην Υγειά μας“, τότε που ο Σπύρος Παπαδόπουλος σουρωμένος παρακαλούσε την Ζουγανέλη να πει την μεγάλη της επιτυχία “Σ’έχω βρει και σε χάνω“. Μαντέψτε. Δεν την είπε ποτέ…

.ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ευκολάκι μωρέ. Ο Πανούτσος είναι αυτός και ο Καρπετόπουλος ο άλλος. Για το μόνο που είμαι σίγουρος πλέον, είναι ότι ο Αντώνης βρίσκεται στον ΣΚΑΪ και ο άλλος Αντώνης συνεχίζει στη NOVA.

 

Bonus Poll:

Ψήφισε αυτόν που μπερδεύεις κι εσύ, manmu! (Κι αν βασανίζεσαι ακόμα, ψήφισε και από άλλο PC.)