Η Adele κατάφερε να μας κουράσει ήδη με το νέο της single και μπράβο της. 

Μπράβο της κυρίως γiατί πολλοί δεν το έχουμε καν ακούσει ακόμα. Αρκούσαν μόνο τα άπειρα ποσταρίσματα στα social για να το σιχαθούμε με τη ψυχή μας. 

Για να έρθουμε λοιπόν στα ίσα μας, είπαμε να βάλουμε πέντε τραγούδια που αντικειμενικά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το κλαψιάρικο άσμα της Adele. 

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, βάλαμε και ένα πολύ χειρότερο. Πολύ πολύ πολύ χειρότερο.

Για δείτε τα:

1. Tim Buckley – Goodbye and Hello 

 

Το ομώνυμο τραγούδι απ’τον δεύτερο (και μάλλον καλύτερο) δίσκο του Tim Buckley είναι ένα folk pop διαμάντι, αρκετά απαγορευτικό για τα ραδιόφωνα, καθώς διαρκεί κάτι παραπάνω από 8 λεπτά. Ο dream brother του Jeff σε μία κορυφαία του στιγμή.

2. Bob Dylan – If You See Her, Say Hello

https://www.youtube.com/watch?v=bD598r7t6WI

 

Το ΄75 ο Dylan θυμήθηκε τα πρώτα του χρόνια, όταν δεν είχε πιάσει ακόμα ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια του και γύρισε με έναν σχεδόν ακουστικό δίσκο, γεμάτο μεγάλα τραγούδια. Ένα από αυτά ήταν και το If you see her, say hello.

3.Fugazi – Hello Morning

 

Το κομμάτι των Fugazi, που μπήκε για πρώτη φορά σε επίσημο album τους το 2001, είναι ένας post hardcore παραγνωρισμένος ύμνος και θα ήταν αμαρτία να λείπει από αυτήν τη λίστα. 

4. The White Stripes – Hello operator

 

OK, το Hello Operator δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Garage rock απλότητα από τους σημαντικότερους ανανεωτές της συγκεκριμένης σκηνής.

5. OASIS – Hello 

https://www.youtube.com/watch?v=9D9JzX4LPwU

 

Το κομμάτι που σε βάζει στον κόσμο του What’s the Story, Morning Glory?, θυμίζει αρκετά το “Hello it’s good to be back” του Gary Glitter (γι’αυτό παίρνει και δικαιώματα απ’ το τραγούδι ο δεύτερος). Αλλά όπως έλεγε και ο Noel Gallagher κάθε φορά που τον κατηγορούσαν ότι αντέγραφε τραγούδια άλλων: “Απλώς φοβούνται ότι θα το κάνω καλύτερο”.

+Bonus 

Βασίλης Μητρόπουλος – Αλό αλό σου τηλεφωνώ

 

Συγνώμη, αν και δεν το εννοώ. Ελπίζω να πατήσεις το Play, έστω από περιέργεια. Είχα έναν τύπο στο στρατό που το τραγουδούσε συνέχεια και χωρίς να πατήσει κανείς μας το Play. Τόσο δύσκολα περάσαμε. Έλα, πάτα το.