To Σάββατο είναι η πιο ιερή μας μέρα μετά την Τσικνοπέμπτη. Χαλαρώνεις σπιτάκι σου, βάζεις μουσικούλα, αράζεις στην καναπεδάρα σου κι άμα λάχει κάνεις και τις βολτίτσες τις βουτηγμένες στο αλκοόλ όταν βραδιάσει. Αλλά ας μη φλυαρούμε άλλο με την περιγραφή του Σαββάτου και ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Τα Σάββατα εδώ στο Provocateur, λοιπόν, η δουλειά μας γίνεται η ευχαρίστηση σου. Μαζέυουμε τα πιο γαμάτα θέματα της εβδομάδας που μας πέρασε και στα πασάρουμε. Να, κάπως έτσι:


O Κώστας Μανιάτης αποφάσισε να μπει στο μυαλό του Βλαδίμηρου μέσα από 20 φωτογραφίες του. Έγραψε μια ωδή για πάρτη του και εν μέσω πολεμικών καταστάσεων, ανέλυσε στον Ερντογάν τους λόγους που τα έβαλε με τον λάθος motha-fucka.

O Νίκος Ράπτης, στο ίδιο πολεμικό mood, περιέγραψε με ένα μοναδικό τρόπο το παιχνίδι ανάμεσα σε Θύρα 13 και Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο οι γηπεδούχοι έκαναν πλακίτσα στους αντιπάλους τους.

Και εκεί που λες ότι τα ‘χεις δει όλα, ο Ντίνος Ρητινιώτης μας αφηγήθηκε την πιο σάπια στιγμή της ζωής του. Οι αρθρογράφοι μας τελικά, δεν είναι ικανοί ούτε μια GoPro να χρησιμοποιήσουν. Αυτοί είμαστε… ΌΧΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Ο Νίκος Μπόβολος από την άλλη, ξέφυγε από το πολεμικό κλίμα των ημερών και αποφάσισε να γράψει για την καψούρα του με τα βιβλία. Και μιλάει με αποδείξεις και ονόματα.

Η Φλώρα Μακρή, το ανύπαντρο κορίτσι του Provocateur, βγάζει τα σώψυχα της στην φόρα. Η ερώτηση που την ενοχλεί; “Βρήκες κανέναν μαρή;” Οι απαντήσεις που δίνει, όμως, στις θείτσες που συνήθως την ρωτάνε, είναι μία και μία.

Eπειδή όμως, πάνω απ’ όλα αγαπάμε το ταξίδι, μέσα στην βδομάδα πεταχτήκαμε μια βόλτα στα ομορφότερα κτίρια της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι; Είναι δικτάτορας ο Κιμ; Δες διακόσμηση και αναθέωρησε.

Τα αξιοθέατα, πάντως, δεν αφορούν πάντα μνημεία και κτίρια. Δες το κορίτσι της εβδομάδας, πάθε την πλακάρα σου και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Το μοναδικό πράγμα, βέβαια, που μπορεί να υποτακαστήσει τα όμορφα κορίτσια είναι η διαολεμένη η σοκολάτα. Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης (a.k.a. Cool Artisan) το ξέρει αυτό καλά και μας πετάει στα μούτρα μια συνταγή για σοκολατένια muffins για να μας αφήσει ξερούς. Ωραίος είσαι, ρε Γαβριήλ…

Και έχουμε και τους ταξιτζήδες που τα κάνουν όλα ταναπού στους δρόμους. Δεν καταλαβαίνουν φανάρια, δεν νιώθουν από απaγορευτικά, παρκάρουν με αλάρμ όπου γουστάρουν. Στην τελική, είναι η φυλή που μισούμε να αγαπάμε. Και γι’ αυτόμ σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τις πινακίδες (ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ).

Αλλά επειδή όταν ξεκινάς με πόλεμο οφείλεις και να τελειώνεις με αυτόν, ο Κώστας ο Μανιάτης και πάλι “ξεφτίλισε” τον Ερντογάν μέσα από 16 φωτογραφίες του. Και του είπε “Άσε μας κουκλίτσα μου! Με τον Βλαδίμηρο δεν παίζει κανείς. Ίσως μόνο ο Κιμ.

Τα φιλιά μας από την Προβόσφαιρα!