Δεν τον γνωρίζεις, αλλά ξέρεις καλά τη δουλειά του. Ο Bobby Roth σκηνοθετεί αμερικανικές σειρές πολλά χρόνια. Κι όταν λέμε πολλά χρόνια, εννοούμε από την εποχή του Miami Vice και του αιωνόβιου Beverly Hills, 90210. Αλλά εσύ, που είσαι και νιάτο, έχεις δει σίγουρα κάτι από Lost, Prison Break, Fringe, Revenge, Grey’s Anatomy, The Mentalist, Agents of S.H.I.E.L.D. (Αν βλέπεις τη σειρά, τότε θα σ’ ευχαριστήσει να μάθεις, ότι έχει σκηνοθετήσει το επεισόδιο T.A.H.I.T.I., εκείνο το μαγικό μέρος…).

Οπότε, το να μάθεις ξαφνικά ότι αυτός ο σκηνοθέτης ήρθε στην Αθήνα για masterclass σκηνοθεσίας για κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, θα σε εκπλήξει το λιγότερο. Ας είναι καλά το Φεστιβάλ Δράμας και η εκπαιδευτική πλατφόρμα του “Drama Mini Talent Lab” και φυσικά ο ΟΤΕ ΤV, που τον έφεραν εδώ. Και κυρίως που τον έφεραν στη ζωή μου.

Καθώς άνθρωπος εγωιστικός, το μοναδικό που μ’ ενδιαφέρει είναι η ευκαιρία που είχα να συζητήσω μ’ έναν άνθρωπο με τον οποίο μιλάμε την ίδια γλώσσα (θα’ θελα). Κάτι που μου συμβαίνει μόνο όταν πηγαίνω σε conventions σειρών ή εκείνη τη μοναδική φορά που θα πετύχω στο διάβα μου τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που καταλαβαίνει τη χαρά του να βλέπεις Narcos, Arrow, The Affair και Devious Maids και να σ’ αρέσουν όλα. (Δύσκολη η ζωή του TV addict…)

Εκείνα τα 10 λεπτά της προηγούμενης Δευτέρας λοιπόν άλλαξαν για πάντα την αίσθηση βαρεμάρας που έχω για τις συνεντεύξεις εδώ και 10 χρόνια. Και μου θύμισαν για άλλη μια φορά, πως εκεί, στην άλλη πλευρά του κόσμου που βλέπουν τις σειρές live (ή έστω στο DVR τους βρε αδερφέ), δε βρίσκουν κανένα λόγο να τις διαχωρίζουν σε ποιοτικές και εμπορικές (seriously, σε πόσα άλλα θέματα θα κάνουμε αυτόν τον αστείο διαχωρισμό;). 



Όπως κατάλαβες, τίποτα δε θα σου πω για την actual συνέντευξη. Αντί να διαβάζεις τα βαρετά μου λόγια, θα πρέπει να δεις το video για ν’ ανακαλύψεις αν ο Bobby Roth είναι όπως περιγράφω. Θα σου πω όμως αυτό: αν δεν ήσουν στο masterclass του έχασες. Αν δεν τον γνωρίζεις, ανακάλυψε τον. Και αν κάτι πρέπει να κρατήσεις από εκείνον, είναι η ηρεμία και η ενέργεια που μεταδίδει. 

 

Και τώρα μερικές πληροφορίες που πραγματικά πρέπει να γνωρίζεις (για ν’ αποδίδουμε και του Καίσαρως τω Καίσαρι):

Ο Bobby Roth ήρθε -για πρώτη φορά- στην Αθήνα για ένα masterclass σκηνοθεσίας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Δράμας «Drama Mini Talent Lab» για νέους κινηματογραφιστές, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας Βαρβάρας Δούκα.

Το Masterclass “A Director Prepares” πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Τριανόν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Δράμας «Drama Mini Talent Lab» για νέους κινηματογραφιστές, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας Βαρβάρας Δούκα (Τι έκανε το Φεστιβάλ Δράμας στην Αθήνα; “Ταξίδεψε” στις 29 Οκτωβρίου με 4 Νοεμβρίου για να δούμε κι εμείς τις ταινίες του), 

Η επίσκεψη του Bobby Roth στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του OTE TV, της Finos Film και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Κι εδώ το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης: