Στην αρχαία Ελλάδα είχαν κινητά και το ξέρω πολύ καλά ότι δεν σου λέω κάτι καινούργιο αυτήν τη στιγμή. Ποιος δεν έχει διαβάσει τη “Μυστική Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων”, το “Όσα μας κρύβουν” και το “Ξυπνάτε, Έλληνες. Σας έχω φτιάξει καφεδάκι”;

Ωστόσο, υποπτεύομαι ότι στην αρχαία Αθήνα δεν θα είχαν και τόσα πολλά applications, καθώς σήμερα υπάρχει αυτή η φρενίτιδα κάθε μέρα να βγαίνουν και απο 100 apps. Τότε ασχολούνταν με κάτι τέχνες, φιλοσοφία και κάτι άλλα αδιάφορα.

Δες, λοιπόν, τι applications θα χρειάζονταν τα κινητά τηλέφωνα των αρχαίων Ελλήνων για να είναι λειτουργικά και να προσφέρουν την μέγιστη εμπειρία στον χρήστη. Και για κάποια θα άξιζε να σκάσεις και μερικούς φοίνικες παραπάνω.

1. 

Κάτι σαν το Shazam αλλά για τα μωρά των Σπαρτιατών. Αναγνωρίζει από το κλάμα ποια παιδιά θα είναι ασθενικά ή φιλοαθηναϊκά και θα πρέπει να πεταχτούν στον Καιάδα. Κάτι σαν αναγνώριση τραγουδιών, αλλά στο λίγο πιο μισάνθρωπο.

 

2.

Ένα Instagram χωρίς like, μόνο dislike, που το πατάς όταν η φωτογραφία της άλλης σε κάνει να πετρώσεις από τρόμο, φρίκη και αηδία.

 

3.

Καθημερινή πρόγνωσή από τον θηλυκό Πητ Παπαδάκο της εποχής με ένα κλικ στο κινητό σου. Και άσε τις κοροϊδάρες να τρέχουν μέχρι τους Δελφούς και να χαλάνε τα λεφτά τους στις βενζίνες.

 

4.

Βρες ποια εταίρα είναι διαθέσιμη, σε ποιο συμπόσιο και σε πόση απόσταση από το μέρος που είσαι. Περιλαμβάνει και κριτικές πελατών.

 

5.

Το Angry Birds στην αυθεντική του μορφή. Πάρε τη θέση του Ηρακλή σ’ αυτό το shoot’em up παιχνίδι και ρίξε τα οργισμένα βέλη σου στις ακόμα πιο οργισμένες όρνιθες. Γιατί υπάρχουν κάποιες κότες, που δεν είναι… κότες (σόρυ ρε).

 

6.

Αγχώνεσαι; Δεν ξέρεις ποιον Αθηναίο δημαγωγό να πρωτοδείς live; Νιώθεις ότι πρέπει να έχουν όλοι από μία ευκαιρία να σε δουλέψουν στην Εκκλησία του Δήμου; Τσέκαρε online ποιος αγύρτης μιλάει και τι ώρα, για να μη χάσεις ούτε λέξη. Και καλό Πελοποννησιακό Πόλεμο. Θα κερδίσετε σίγουρα… 

 

7.

Ένα μοναδικό παιχνίδι γνώσεων. Άσε την αληθινή Σφίγγα να σου κάνει ερωτήσεις και κέρδισε την είσοδο σου στη Θήβα (πόσο μοναδικό δώρο η είσοδος στη Θηβάρα;). Κάνε ένα και μόνο λάθος και πσόφα. Παίξε μόνος σου ή με φίλους. Η Σφίγγα έχει αρκετή όρεξη για όλους.

8.

Διώξε όποιον θέλεις από την Αθήνα, γρήγορα και ανώνυμα. Μην αφήσεις κανέναν γείτονα και καμία πρώην ατιμώρητη. Κρύψου πίσω από ένα κινητό και κάνε τον μάγκα χωρίς κανένα προσωπικό κόστος. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!

 

9.

Σέντρα στους Περσικούς Πολέμους με live στοίχημα από το Online Persian Bet.

Στοιχημάτισε live στη διοργάνωση με πληθώρα επιλογών και ειδικών στοιχημάτων σε όλες τις φάσεις, από την πρώτη μάχη του Μαραθώνα μέχρι και τον τελικό των Πλαταιών. Ισχυρό φαβορί οι Πέρσες, με τον άσσο να δίνει μέχρι στιγμής 1,05. 

 

10. 

Μην χάνεις τον καιρό σου με επικλήσεις σε θεούς και δαίμονες για να έρθει ούριος άνεμος. Θυσιάσε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ την κατάλληλη παρθένα, χωρίς να χάνεις χρόνο θυσιάζοντας αθώες, με αυτό το μοναδικό application που στην προσφέρει στο πιάτο ανάμεσα σε χιλιάδες.

Και καλό ταξίδι.

 

11. 

Το application του εβδομαδιαίου περιοδικού “Χαίρε” (πιο γνωστό σήμερα ως Hello) για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα των σταρς. Γιατί η Ξανθίππη έδιωξε τον Σωκράτη απ’ το σπίτι; Ποιος είπε “Αλέξανδρε γύρνα πίσω, θα φαρμακωθώ”; Πάρις και Μενέλαος: Ποια γυναίκα μπήκε ανάμεσά τους;