Τυχαία έπεσα προχθές πάνω στον τίτλο: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είδε και σχολιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ. Το σάιτ φαινόταν αξιόπιστο. Λες;

Μπαίνω να δω. Ο “Πατριάρχης” λοιπόν, έκατσε λέει κι έπιασε κουβέντα περί Μποντ με τον Μπουκόφσκι – που τελικά είναι απ’ τη Θήβα, το ξέρατε; Τέλος πάντων, εμένα μια ατάκα μου ‘κατσε στο λαιμό και σας τη γράφω όπως τη διάβασα: “Δεν ήταν όπως τα παλιά τα Τζέιμς Μποντ, αυτά με τον Σιν Κόνερι. Σαν να λες στον Αραβίδη «παίξε σαν τον Μίμη τον Παπαϊωαννου», έτσι μου φαινόταν αυτός ο Ντάνιελ Γκρεκ”.

Ψυχοπλάκωμα μ’ έπιασε. Κι ύστερα είπα, άι στον κόρακα! Εγώ θα σου τον βρω τον Παπαϊωάννου, κυρ Λευτέρη μου! Θα σου την κάνω την ΑΕΚ, πρωταθλήτρια!.. Και τώρα κινδυνεύω να με πάρει κάνας διάολος άμα δεν βρω κάποιον να παίζει 00 (θύρα)7, έστω σαν Νικολαΐδης. Γι’ αυτό σας λέω, βοηθάτε αδέρφια!     

Tom Hardy
Για να μην ξεφύγουμε και πολύ απ’ το νέο τζεϊμσμποντικό πρότυπο του Σαμ Μέντες (κοιλιακοί, ξύλο, κουρασμένο πρόσωπο) και για να διατηρηθεί ο άτυπος κανόνας που θέλει τον εκάστοτε 007 κάτοικο Βρετανίας. Ο Χάρντι του Inception και κυρίως εκείνος του πρόσφατου Legend (Δίδυμοι Θρύλοι) υποστηρίζει το κοστούμι, καταφέρνει να είναι (τραχύς μα) γοητευτικός και γενικότερα μπορεί να συνεχίσει από ‘κει που σταμάτησε ο Κρεγκ.      

Hugh Jackman
Το μεγάλο μαράζι μου είναι που δεν τον έχω δει να παίζει Μπρους Γουέιν (Batman, you know…). Όμως πέρα από καταπληκτική νυχτερίδα (που θα ‘λεγε κι ο μικρός -επικός- Γιωργάκης…) ο Τζακμαν είναι και μια πολύ δυνατή επιλογή για το ρόλο του Βρετανού πράκτορα. Στιλάτος, επιβλητικός, λαμπερός και μέγας γνώστης της τέχνης: ρίχνω σφαίρες, τρώω ξύλο, πάντα ατσαλάκωτος! Η πατρίδα του ίσως είναι ένα θέμα (Lazenby, you know…). Όπως και το κασέ του. Αλλά τι διάολο, δεν είμαστε ο Economist εδώ!   

Michael Fassbender
Είναι ο νέος (ταλαντούχος μεν, αλλά…) μαϊντανός του Χόλιγουντ. Αφενός λοιπόν, θα μ’ άρεσε να τον δω να παίρνει διαταγές απ’ τον προηγούμενο (ταλαντούχο μεν, αλλά…) μαϊντανό, Ρέιφ Φάινς. Ποιος μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει πως ο Φασμπέντερ έχει το πακέτο: είναι γοητευτικός, “τα λέει”, παίζει στιβαρά σε περιπέτειες, αρέσει στις γυναίκες, δίνει βάρος στη λεπτομέρεια – ο τρόπος που θ’ ανάψει ένα τσιγάρο, θα πιεί ένα ποτό, θα κοιτάξει το ρολόι του… Κομματάκι σφιχτόκωλος, θα συμφωνήσω (μ’ όλους εσάς που λατρέψατε το funny style του Ρότζερ Μουρ) όμως μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.  

Josh Hartnett
Γιατί ο Χάρτνετ; Κατ’ αρχάς γιατί το θέλω εγώ! (Τι νόημα έχει να γράφεις δική σου στήλη, αν δεν μπορείς να κάνεις κι ένα ρουσφετάκι πότε-πότε…). Κι ύστερα, μπορεί η καριέρα του να ‘χει πάρει την κάτω βόλτα, όμως αυτό δεν ακυρώνει τα εξής δεδομένα: 1ον, ξέρει να λέει ατάκες. 2ον, έχει στιλάκι που τα σπάει. 3ον, η μούρη του θυμίζει Τίμοθυ Ντάλτον, το παίξιμό του Ρότζερ Μουρ, ο τρόπος που “πλασάρεται” Πιρς Μπρόσναν. 4ον (και σπουδαιότερον), στο Lucky Number Slevin σχεδόν έπαιξε το ρόλο εν αγνοία του και με τεράστια επιτυχία. Αυτά για το πουλέν μου!

Robert Pattinson
Ντάξει, γράφουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς…

Henry Cavill
Τρεις λέξεις όλη κι όλη η καμπάνια αυτής της υποψηφιότητας. “Man from U.N.C.L.E“. Ο Γκάι Ρίτσι του πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει “κάτι σαν Μποντ” κι ο Καβίλ (πρώην Σούπερμαν) τη δέχτηκε με άνεση. Όσοι έχετε δει το φιλμ, ξέρετε. Ο τύπος έχει το βλέμμα, έχει το στυλ, έχει την ατάκα, τον αέρα, την ισορροπία. Η τζενεράλε ήταν μια χαρά. Γιατί όχι και η πρεμιέρα;

Christopher Papakaliatis
Ναι ρε, ο δικός μας ο Χριστόφορος! Τώρα που (επιβεβαιωμένα πια) κάνει διεθνή καριέρα, ευκαιρία δεν είναι να ρίξει με το Walter PPK; Στο κάτω κάτω, τι του λείπει; Έμορφος είναι, αέρα έχει, τον είδαμε να τρώει ξύλο με ταλέντο στον Αν… Μόνο αγκάθι στη δική του υποψηφιότητα είναι πως για να παίξει, θέλει την υπογραφή του και στο σενάριο, στη σκηνοθεσία, στη μουσική, στη φωτογραφία και στο ρόλο του κακού. Α! και θα πρέπει τα bond girls να είναι μάνες. Ή έστω κόρες, φτάνει να… “γνωρίζει” και τις μανάδες τους!