Επειδή νιώσαμε ότι το προηγούμενο θέμα με τις Ελληνίδες μάνες που κριτικάρουν σειρές έμεινε στη μέση, είπαμε να το συμπληρώσουμε, ενοχλώντας κάποιες άλλες μάνες αυτή τη φορά. 

Βάλαμε λοιπόν πέντε κυρίες της διπλανής πόρτας, εθισμένες στην ελληνική τηλεόραση και στην αδιαφορία της, να δουν ολόκληρες σεζόν αμερικανικών σειρών που αντικειμενικά είναι επικές.

Στη συνέχεια τις ζητήσαμε να μας περιγράψουν τι είναι αυτό που είδαν.

Σαν να έγραφε η μάνα σου στο IMDB δηλαδή.

Δες τι μας απάντησαν:

1. κυρία Ευθυμία, 61 χρονών (House of Cards)

“Ωραίο σήριαλ, πολιτικό, σαν αυτές τις υποθέσεις παλιά με τον Κοσκωτά και τον Κουτσόγιωργα.

Είναι ένας σαν τον Αλέξη που θέλει να γίνει Πρόεδρος στην Αμερική, ένα παλιότομαρο, ένας αλήτης, ένας κερατάς. Τα μπλέκει εκεί και με μια δημοσιογραφίνα, καλό τσώλι και αυτή και γίνεται το έλα να δεις.

Μ’ αρέσει όμως η γυναίκα του, αααα όλα κι όλα, πολύ κυρία. Είναι έτσι ψηλή, όμορφη, σαν την Τζάκι Ωνάση στο ξανθό. Αρχοντικιά. Πόσο χρονών να’ναι; (50 σίγουρα, μην κοιτάς που την βάφουνε εκεί και δείχνει μικρότερη).

Αρέσει και στον άντρα μου το Χάουζοβ Καρντζ, του θυμίζει λέει την εκπομπή του Θωμαϊδη με τα στημένα”.

2. Κυρία Εύα, 54 χρονών (Friends)

“Κάτι παλικαράκια παρατήσαν τα χωριά τους για να πάνε να μείνουν στην πόλη, σε κάτι παλιοδιαμερίσματα, να τα φάει η κλεισούρα. Εκεί πετύχανε και κάτι κορίτσια και είναι όλη μέρα από καναπέ σε καναπέ και από καφετερία σε καφετερία. Πότε δουλεύουνε ήθελα να ’ξερα. Και καλά η σερβιτόρα, ο άλλος ο Ιταλός; Πού τα βρίσκει τα λεφτά; Μην πω για την ζητιάνα με την κιθάρα…

Είναι όμως και λίγο άτυχα, όλο τα φτιάχνουν, χωρίζουν, κάνουν διάλειμμα, τα ξαναφτιάχνουν, να δούμε στο τέλος τι θα γίνει.

Ευτυχώς που δεν πέφτει την ίδια ώρα με το Ρετιρέ και το προλαβαίνω”.

 

3. κυρία Νίτσα, 62 χρονών (Sherlock)

“Αυτό το έβαζα να το βλέπω αργά τις Παρασκευές το καλοκαίρι επειδή δεν είχε Νικολούλη, και καθόμουν μέχρι το πρωί, ώσπου να βρουν τον δολοφόνο.

Αν και αυτός είναι πιο έξυπνος απ’ την Νικολούλη γιατί σκέψου ότι δεν τον έπαιρνε κανένας τηλέφωνο να του δώσει στοιχεία, μόνος του τα έβρισκε όλα.

Καμιά φορά ξεχνιόμουνα και ήθελα να πάρω εγώ τηλέφωνο, να του πω «κυρ Sherlock, ναι τον είδα αυτόν που ψάχνετε, ήταν στην πλατεία Λέστερ. Φαινόταν να τα’ χει λίγο χαμένα». Χα, χα, χα, χα…

Πολύ ωραία σειρά, να την δείτε, αλλά σιγά μην την καταλάβετε. Εμένα μου την εξηγεί το παιδί μου, που είναι μαθητής του 20″.

 

4. κυρία Μαρία, 57 χρονων (Sopranos)

“Ο Αντώνης είναι νονός της νύχτας και είναι έτσι λίγο μπουνταλάς μωρέ, σαν τον πατέρα σου, μόνο να τρώει θέλει και να βλέπει αθλητικά.  

Και έχει μια χτικιάρα μάνα που θέλει να τον σκοτώσει. Αυτά να τα βλέπεις εσύ, που μου λιώσανε τα χέρια να σου στύβω πορτοκαλάδες και να μην τις πίνεις. Θα’ θελες να’χες τέτοια μάνα;

Ο Αντώνης δουλεύει μαζί με κάτι μοβόρους που είναι όλοι σαν να έχουν βγει απ’ την εκπομπή της Αννίτας, κάτι παλιόφατσες, τι να σου πω. Αυτοί όλο τον μπλέκουνε σε παλιοϊστορίες και τον κάνουν να σκοτώνει κόσμο. Πάει μετά και σε μια τρελογιατρίνα και λέει τον πόνο του, τι να κάνει και αυτός ο έρημος; Με τα χάπια στέκεται όρθιος.

7/10 για μένα η σειρά. Θα της έβαζα παραπάνω, αλλά πολύ μακαρόνι, φτιάξε και τίποτα άλλο μωρή, 200 κιλά τον έχεις κάνει”.

 

5. κυρία Αναστασία, 65 χρονών (Mad Men)

“Είναι μια εταιρεία που παίρνει καπνά απ’ τη Μακεδονία και τα κάνει τσιγάρα και όλη μέρα βάζει τους υπαλλήλους της να τα δοκιμάζουνε. Κάνουν και διαγωνισμούς τσιγάρου. Μαζεύονται όλοι μέσα σε ένα δωμάτιο και καπνίζουν σαν να είναι σε προποτζίδικο, χωρίς το ΚΙΝΟ, αλλά με ουίσκι.

Έχει γυριστεί και καλά το ’60, λες και εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι τωρινό, τέλος πάντων. Αλλά έχει έτσι πολλά ρούχα, κάτι κουστούμια παλιακά, καλοραμμένα, πολύ πλούσια παραγωγή, σαν αυτά που κάνει και η Ντενίση στο θέατρο.

Με στεναχώρησε όμως λίγο γιατί με τόσο πάφα πούφα θυμήθηκα το δεύτερο μπαλονάκι του άντρα μου. Κόφτο του έλεγαν οι γιατροί, τίποτα αυτός. Ας είναι καλά εκεί που είναι”.