Ένας τρελός ποδηλάτης της Red Bull ονόματι Danny MacAskill, αποφάσισε να επισκεφτεί το χωριό φάντασμα της Αργεντινής. Όχι για κάποιο ρεπορτάζ ή για κάποια έρευνα, αλλά για να επιχειρήσει -αντρικά- και όταν λέμε αντρικά το εννοούμε, διάφορα skills μέσα σε αυτήν.

To είχε ξανακάνει στο παρελθόν, το έκανε και τώρα: πήρε το ποδηλατάκι του και άρχισε να εξερευνά με τον δικό του ιδιόμορφο τρόπο το Επέκουεν στο Μπουένος Άιρες.



Το χωριό αυτό, λοιπόν, έσφυζε από ζωή και τουρισμό μέχρι το 1985. Τότε όμως συνέβη η απόλυτη καταστροφή, εξαιτίας ενός ακραίου καιρικού φαινομένου. Η στάθμη του νερού ανέβηκε απειλητικά και το φράγμα προστασίας κατέρρευσε. Το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς, οι κάτοικοι έφυγαν και δεν έμεινε κυριολεκτικά ψυχή.

Μόνο ένας από αυτούς, ο Πάμπλο Νόβακ, αποφάσισε να ξαναγυρίσει στα πάτρια εδάφη, όταν ηρέμησε λίγο η κατάσταση. Μάζεψε τα συμπραγκαλάκια του και επέστρεψε στον τόπο που αγάπησε. Κι όμως, τα τελευταία 30 χρόνια παραμένει ο μοναδικός κάτοικος στην περιοχή.

Μέχρι που τον επισκέφτηκε ο Danny και το μέρος ξαναπήρε για λίγο ζωή. Ενδεχομένως, να κράτησε κι ο Πάμπλο λίγη για τον εαυτό του…