Έχουν πέσει από σκάλες με καρότσι από σούπερμάρκετ. Έχουν μπει μέσα σε αρένα με ταύρους, χωρίς να σκαμπάζουν από ταυρομαχίες. Έχουν κάνει ηλεκτροσόκ στον ίδιο τους τον εαυτό…

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις καφρίλες που έχουν επιχειρήσει οι Jackass την τελευταία 15ετία.


Οι θεότρελοι αυτοί τύποι, άρχισαν να προβάλλονται για πρώτη φορά το 2000 στο MTV και τα επεισόδια τους έγιναν ανάρπαστα (κυρίως από εφήβους). 

Άντρες, κυριολεκτικά έτοιμοι για όλα, έβαζαν μέχρι και τα αχαμνά τους στη φωτιά, ΕΤΣΙ για το χαβαλέ. Τα επεισόδιά τους είχαν διάρκεια κοντά στη μισή ώρα και οι πρωταγωνιστές έπαιρναν μία κάμερα στο χέρι κάνοντας τη φάση τους.

Η πρώτη τους ταινία θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, το 2002. Ο αγαπημένος νάνος, Wee Man (Jason Acuna) θα οργανώσει τους υπόλοιπους, ώστε αυτοί με τη σειρά τους, να κάνουν ό,τι μαλακία μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Πριν ξεκινήσει το κάθε επεισόδιο, το MTV έβαζε τίτλο στις οθόνες μας: ”ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ”. Φαίνεται πως είχαν δίκιο, καθώς όπως αποδείχθηκε στην πορεία, πολλοί παράτολμοι έφηβοι τους είχαν ως πρότυπο και επιχειρούσαν να τους μιμηθούν.
 
 
Οι ταινίες συνεχίστηκαν και η αλήθεια είναι πως οι πρωταγωνιστές έβαλαν πολλά εκατομμύρια στις τσέπες τους. Κι αφού τα τσέπωσαν κουράστηκαν, είπαν να ελαττώσουν αισθητά την παραγωγή επεισοδίων ή ταινιών.

Όπως λέει και ένα από τα μέλη των Jackass, ο Steve -O-
”Βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα, με κάνει να θέλω να κάνω κι άλλη ταινία. Σπάνια βλέπω τις παλιές μας καφρίλες, γιατί με πορώνουν και μετά δεν έχω να κάνω τίποτα . Μεγαλώσαμε αλλά δεν με νοιάζει. Δε νιώθω ότι φέρομαι σύμφωνα με την ηλικία μου.”

Αν σε έπιασε νοσταλγία και θες να θυμηθείς τους παλιούς καλούς καιρούς που πήδαγες από την καρέκλα στο πάτωμα στην προσπάθειά σου να τους μιμηθείς, εδώ είσαι: οι Jackass αφηγούνται τις πιο τρελές τους ιστορίες για χάρη του περιοδικού Rolling Stone.