Λογικά δεν υπάρχει Έλληνας που δεν γνωρίζει την “Μισιρλού”. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποιο είναι το συγκεκριμένο τραγούδι, σίγουρα έχεις ακούσει το ρυθμό του. Η Μισιρλού, “φτιαγμένη” γύρω στο 1927 είναι ίσως το πιο γνωστό Ελληνικό τραγούδι, του οποίου όπως συνηθιζόταν την εποχή που πρωτοακούστηκε, κανείς δεν γωνρίζει τον δημιουργό. Έχει αποδοθεί στον Μιχάλη Πατρινό, που ήταν αυτός που το τραγούδησε πρώτος με την κομπανία του, ενώ την έλεγε “Μουσουρλού” εξαιτίας της βαριάς Σμυρναίικης προφοράς του.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, διάφορα ξένα συγκροτήματα αναγνώρισαν την αξία του τραγουδιού και το προσάρμοσαν στα μέτρα τους. Ο Dick Dale, οι Beach Boys και πολλοί μουσικοί ακόμα, διασκεύσαν την Μισιρλού και την έκαναν διάσημη. Ωστόσο αυτός που της έδωσε άλλη διάσταση και έκανε τη μελωδία της, μία από τις πλέον κλασσικές παγκοσμίως, ήταν ο Κουεντίν Ταραντίνο. Ο ευρηματικός σκηνοθέτης συμπαριέλαβε τη Μισιρλού στο soundtrack του πασίγνωστου Pulp Fiction το 1994 και με αυτόν τον τρόπο, την έβαλε στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, συνδυάζοντάς τη με μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία. 

Αυτό το τραγούδι θα δείτε στο βίντεο παραπάνω, καθώς ο γνωστός στο YouTube, MysteryGuitarMan θέλησε να το διανθίσει μουσικά και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται. Έτσι πήγε στο Μουσείο μουσικών οργάνων του Phoenix των Ηνωμένων Πολιτειών, διάλεξε 90 και συνέθεσε ένα πολύ όμορφο βίντεο στο οποίο αυτά τα όργανα συνδυάζονται άψογα για να βγάλουν ένα αποτέλεσμα που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.