“Πού είναι ρε οι εποχές που πάλευες με τα φτυάρια μέσα στον ήλιο, κουβάλαγες τα μπετά, έφτιαχνες λάσπη και ανεβκατέβαινες τη σκαλωσιά; Τώρα έχουνε βάλει τα ρομπότ και κάνουν τις δουλειές άκοπα. Ούτε που λερώνονται ρε”. Κάτι τέτοιο δε θα έλεγε ένας παππούς οικοδόμους που έχει φάει τη ζωή του στις οικοδομές και στις κατασκευές;  Τελείωσαν αυτά παππού.

Στο Institute for Dynamic Systems and Control της Ζυρίχης οι υποψήφιοι μηχανικοί σκέφτηκαν πώς θα μπορούσαν να βάλουν τα drones να κάνουν δουλειές που θα ξεκούραζαν τους ανθρώπους. Και το κατάφεραν και με το παραπάνω. Έβαλαν τα ελικοπτεράκια να δημιουργήσουν μια γέφυρα με σκοινιά, με ανθρώπινο χειρισμό βέβαια (μην το χοντρύνουμε) και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. 

Η γέφυρα που “χτίστηκε” από τα drones, έχει μήκος 7,4 μέτρα και μπορεί με σχετική ευκολία να αντέξει το βάρος ενός ανθρώπου. Η αλήθεια είναι πως τα drones είχαν δεχτεί ειδικές ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν το πόσο δυνατά δεμένο θα είναι το σκοινί, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ίσως η στιγμή που μέσω της τεχνολογίας θα φτιάχνονται ολόκληρες πολυκατοικίες να μην είναι πολύ μακριά…