Δευτέρα βράδυ ταινιάκι στο σπίτι. Τρίτη βράδυ χαλαρό ποτάκι στο Κέντρο. Τετάρτη βράδυ σινεμά. Πέμπτη βράδυ ντάγκλα και χαλάρωμα. Παρασκευοσαββατοκύριακο, ποτό, καφές, φαΐ και ξανά μανά πάλι από την αρχή. Νταξ, δεν λέμε ότι βρίσκεστε σε άσχημο επίπεδο αν κάνετε όλα τα παραπάνω μέσα στη σχέση σας, αλλά είμαστε σίγουροι πως μπορείτε και καλύτερα. Όσο να ‘ναι, το τετράπτυχο “ποτό-καφές-σινεμά-φαΐ,” όσο τίμιο κι αν φαίνεται, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι κιόλας. Με την πάροδο του χρόνου, οι έξοδοι αυτού του είδους θα αποκτήσουν χαρακτήρα βαρετής ιεροτελεστίας. Στανταράκι.

Προτού, λοιπόν, τελματώσετε, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε σαμ κουάλιτι τάιμ με το γυναικάκι/αντράκι σας και να προσθέσετε λιγάκι διαφορετικότητα στις τετριμμένες σας εξόδους.

Σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα από εναλλακτικές προτάσεις και περιττό είναι να σας αναφέρουμε πως περιμένουμε στα σχόλια και τις αντίστοιχες δικές σας.

1. Αλλαγές Ρόλων
Προσποιηθείτε πως είστε κάποιοι άλλοι για μία ολόκληρη βραδιά. Όρεξη να έχετε, παραδείγματα μπορείτε να βρείτε άπειρα. Για εσάς που τα θέλετε όλα στο πιάτο η Provo.Gang σας έχει πρόταση: Γίνε εσύ ο Τσίπρας και η έτσι σου η Κωνσταντοπούλου. Ξεκινήστε με γλυκόλογα, μετά περάστε στη φάση της ψυχρότητας και ύστερα βγάλτε τα μάτια σας με διάφορες παραλλαγές. Συγκρουστείτε, πετάξτε μπηχτές, ειρωνευτείτε και στο τέλος αφού συμφιλιωθείτε, μπορείτε να κατεβείτε από κοινού στην πολιτική μάχη μάχη του κρεβατιού.

2. Ποδηλατάκι αγάπη μου!
Αν θέλετε να κάνετε μια επένδυση της προκοπής, αφήστε τις μετοχές και το προποτζήδικο της γειτονιάς σας και πήγαινετε να αγοράσετε ένα ποδηλατάκι. Αυτά που θα πάρετε πίσω θα είναι πολλαπλάσια των ευρώ που θα έχετε ξοδέψει. Γιατί μωρέ να κατέβετε με το αμάξι στο παραλιακό μέτωπο, όταν μπορείτε με τρεις ορθοπεταλιές να φτάσετε εκεί με τα ποδήλατά σας; (Εσύ εκεί πίσω από τα Βόρεια Προάστια, μη βρίζεις. Μη βρίζεις, λέμε!) Γυμναστικούλα, χαβαλές, αποτοξίνωση από το στρες, αέρας να σε χτυπάει στο μέτωπο… Αν δεν έχετε, ξεκινήστε την έρευνα αγοράς χθες και δεν θα το μετανιώσετε.

3. Μασάζ και μη μασάς
Ευλογημένο κι άγιο το ζευγάρι εκείνο που αποτελείται από ανθρώπους που λατρεύουν να κάνουν μασάζ. Επαναλαμβάνουμε: Να κάνουν, όχι να τους κάνουν! Συνήθως, μέσα στην κρεβατοκάμαρα ακούγεται μια μουρμούρα σε φάση “μου υποσχέθηκες μασάζ, γιατί δεν μου κάνεις;” και το ένα παράπονο διαδέχεται το άλλο. Βάλτε τώρα ένα τέλος, πάρτε τον άνθρωπό σας από το χέρι και πηγαίνετε σε ένα από τα δεκάδες κέντρα μασάζ της πόλης. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ούτε μουρμούρα. Μόνο απόλαυση και χαλάρωση.

4. Βγάλε τον Ελ Γκρέκο που κρύβεις μέσα σου
Ζωγραφίστε ο ένας τον άλλο. Άσε κάτω τη μπογιά ρε μαλάκα! Όταν λέμε “ζωγραφίστε” δεν εννοούμε να πάρετε σπρέι, κηρομπογιές και πινέλα (όπως το ζευγαράκι στο γκιφάκι) και να αρχίσετε να βάφετε ο ένας τα μούτρα του άλλου, αλλά το εξής απλό: Σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, τσιμπήστε μια ακουαρέλα και κάνα μολυβάκι, καθίστε ο ένας απέναντι από τον άλλο και προσπαθήστε να του/της φτιάξετε ένα πορτρέτο. Οτιδήποτε καλύτερο από τον Φίντο Ντίντο που ζωγραφίζατε πιτσιρίκια, θα εκτιμηθεί δεόντως και (θεωρούμε ότι) θα προκαλέσει τον ανάλογο γέλωτα.

5. Αλκατράζ Φάση
Αν θες να αποδράσεις από τα καθημερινά σου θέματα, τι καλύτερο από το να αποδράσεις κυριολεκτικά απολαμβάνοντας την εμπειρία των Δωματίων Απόδρασης (Escape Rooms). Τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στην Αθήνα, αλλά εμείς σου προτείνουμε το καλυτερότερο και πλέον αυθεντικό εξ αυτών, το Athens Clue. Πάρτε μαζί κι ένα φιλικό ζευγάρι, εκτός κι αν νιώθετε πως αποτελείτε ένα κράμα Ηρακλή Πουαρό και Μάτα Χάρι που θα μπορεί να λύνει μοναχό του οποιοδήποτε γρίφο παρουσιαστεί.

6. Μέσα στα πόδια σου…
Η πόλη μας είναι γεμάτη από όμορφα μέρη, τα οποία λίγο έως πολύ τα ψιλοσνομπαρούμε. Πάρτε για παράδειγμα τον Εθνικό Κήπο. Το μέρος πολύ απλά δεν υπάρχει, (για σένα που τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς να σε ενημερώσουμε πως υπάρχει και βρίσκεται ανάμεσα σε Βουλή και Ζάππειο) και οι καβάντζες που διαθέτει για άραγμα και φευγιό, είναι πάμπολλες. Σηκωθείτε ένα πρωινό, πάρτε μαζί καφέ και τα αγαπημένα σας βιβλία, προμηθευτείτε τα απαραίτητα για να τσιμπολογήσετε και στρώστε το σεντονάκι σας δίπλα από το Κάθισμα της Αμαλίας ή όπου αλλού σας κάνει κέφι. Ένας μίνι παράδεισος στο Κέντρο της Αθήνας.

7. Και λίγο πιο πέρα
Στην ίδια λογική με την παραπάνω πρόταση, μπορείτε να “τραβηχτείτε” και σε μέρη πιο μακρινά από το Κέντρο μεν, εξίσου όμορφα δε. Μέρη όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα ή η πανέμορφη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα. Αν, πάλι, είσαι του υδάτινου στοιχείου και την παλεύεις να περπατήσεις μέχρι να σου πεταχτεί η γλώσσα έξω να περπατήσεις λιγάκι παραπάνω, μια βολτούλα από την πλατεία Νερού έως τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, θα σε αφήσει πλήρως ικανοποιημένο. Μην παραπονιέσαι. Άλλωστε, θα κρατάς τη δροσιά σου από το χέρι και θα της δείχνεις τι ωραία που κουνιούνται οι βάρκες. Τι άλλο θες;