Όλοι έχουμε ψιθυρήσει έστω για μια φορά τους στίχους του Smells Like Teen Spirit. To 1991 όταν άρχισε να ακούγεται αυτή η περίεργη μελωδία, οι πιο συντηρητικοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους Nirvana, ενώ απειλές δέχτηκε και από τον τύπο της εποχής ο Cobain. Ότι και καλά δεν αποτελούσε σωστό πρότυπο για τη νέα γενιά.

Η γενιά αυτή όμως άρχισε να προοδεύει. Να διαγράφει τα στερεότυπα εκείνης της εποχής και να πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά. Το κεφάλι πάνω κάτω, το Walkman στα αυτιά και οι στίχοι στο ρεφρέν ”Hello, hello, hello, how low?” στη διαπασών.

Ποια ήταν η κατάληξη αυτού του κομματιού τελικά; Κατέκτησε με την αξία του Βραβείο Γκράμι Καλύτερου ροκ τραγουδιού, ενώ 24 χρόνια μετά, ο συγκεκριμένος ήχος γίνεται το έναυσμα σε κάθε ροκά πιτσιρικά να πάρει μια κιθάρα, να βγει στους δρόμους και να φτάσει την κορυφή. 

Διασκευές άπειρες. Από πιο ακουστικές μορφές, μέχρι τζαζ εκτέλεσεις, αποθεώνουν αυτήν… συγχωρέστε με που θα το ξαναπώ κομματάρα των Nirvana. Πάνω από 292 εκατομμύρια χτυπήματα δεν τα λες και λίγα. Καλή ακρόαση.

”Σε τζαζ μορφή ακούγεται; Αν ακούγεται λέει…”’

”Η πιο ροκ εκτέλεση και η απογείωση από την φωνάρα που ακούει στο όνομα Amy B.”

https://www.youtube.com/watch?v=nr9FCPtLE9Q

“Και μπαλάντα έχουμε.”
 
 
”2Cellos και ήδη νιώθεις μια ανατριχίλα.”
 
 
”Για πιο άγρια γούστα. Για αυτούς που θέλουν να ακούσουν λίγο μέταλ, αδελφέ μου.”
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZjX8Tlx4FgY
 
”Και η original εκτέλεση για να χτυπηθούμε και λίγο.”
 
 
”Τα ναρκωτικά, οι θαυμάστριες και η περίεργη εφηβεία του. Όλα αυτά στο Trailer του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μεγάλου ροκσταρ.”