Τα τελευταία χρόνια ανταπτύσσεται και στη χώρα μας αυτό που στο εξωτερικό έχει αρχίσει πλέον να καθιερώνεται ως μια αποδεκτή μορφή τέχνης. Η street art, η τέχνη του δρόμου. Η ερασιτεχνική ματιά του καλλιτέχνη της διπλανής πόρτας, η οποία δεν περιορίζεται σε αποστειρωμένους τοίχους μουσείων, ούτε στο στενό καδραρισμένο πλαίσιο.

Στέκεται εκεί: στην τυφλή όψη μιας πολυκατοικίας, στο σκοτεινό σοκάκι που αποφεύγεις, στο πλακάκι του πεζοδρομίου που συνηθίζεις να προσπερνάς, στα απόμερα της καθημερινότητάς σου.

Έτη φωτός μακριά από την νοοτροπία του βανδαλισμού και την έκφραση της άναρχης ταγκιάς, οι συνειδητοποιημένοι και προικισμένοι με ταλέντο καλλιτέχνες του δρόμου, επιζητούν μέσα από τα έργα τους απεγνωσμένα τη ματιά σου. Για να σε προβληματίσουν, να σε κάνουν να χαμογελάσεις, να σε ξεσηκώσουν ή απλώς να σε διασκεδάσουν.

Λάτρεις όλων εκείνων που πέρα από τους άδειους τοίχους ομορφαίνουν και το αισθητήριό μας, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τις πλέον εντυπωσιακές street art δημιουργίες. Μπορείτε να ψηφίσετε αυτήν που σας καθηλώνει περισσότερο ή ακόμη και να προτείνετε κάποιο άλλο έργο που (όχι εσκεμμένα) αφήσαμε έξω από τη λίστα.