Ζούμε ίσως στη χώρα με τις περισσότερες παραλίες του κόσμου, δε θα πω τις καλύτερες γιατί αυτά είναι θέμα γούστου. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν αρκετές που είναι αποκλειστικά για γυμνιστές. Κι αν ποτέ δεν έχετε μπανιαριστεί σε παραλία γυμνιστών, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή της ζωής σας, σας πέρασε αυτή η ιδέα από το μυαλό. Οπότε τι κάνει ο σωστός ο προβοκάτορας; Δίνει οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Αν λοιπόν έχεις πάρει την απόφασή σου, πρέπει να ξέρεις κάποια πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν να γίνει πιο ομαλή η μετάβασή σου στον κόσμο του γυμνισμού. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

1. Βάλε αντηλιακό. Παντού. Κι όταν λέμε παντού εννοούμε ΠΑΝΤΟΥ. Δε θες να δεις την κουκούνα σου καμένη μετά από λίγη ώρα.

2. Άσε την κάμερα σπίτι. Όσο μαγευτικό κι αν είναι τοπίο, αν επιχειρήσεις να τραβήξεις φωτογραφία, το πιθανότερο είναι να απαθανατίσεις και τον κώλο της κυρα-Σοφίας η οποία δε θα χαρεί καθόλου να μάθει ότι την έχεις στο αρχείο σου. Και θα έχει και δίκιο.

3. Μην κοιτάς σαν χάνος τους υπόλοιπους γύρω σου. Έχεις ξαναδεί γυμνό άνθρωπο (ελπίζω). Ειδικά αν φοράς γυαλιά ηλίου γιατί και καλά δε θα το καταλάβουν, μη φας έχουμε γλάρο.

4. Να έχεις πάντα πετσέτα. Αν υπάρχει οτιδήποτε κοινόχρηστο, απλώνεις την πετσετούλα σου και κάθεσαι. Κανένας δε θέλει να ακουμπάει το κωλαρίνι του εκεί που ακούμπησες κι εσύ το δικό σου. Πόσο μάλλον αν προτιμήσεις να ξαπλώσεις μπρούμυτα.

5. Συμπεριφέρσου λογικά και όχι σαν 12χρονος που παίζεται live τσόντα μπροστά του. Είναι απλά γυμνοί άνθρωποι που κάνουν μπάνιο. Μη γρυλλίζεις!

6. Το ζήτημα είναι λεπτό. Όταν θα είσαι για αρκετή ώρα μέσα στο νερό, βγαίνοντας θα σου μικρύνει. Η διάθεση. Και η κουκούνα (που λέγαμε παραπάνω). Don’t worry, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

7. Μην πιάνεις φιλοσοφικές συζητήσεις. Απλά φτιάξε την εικόνα στο μυαλό σου. Δύο ή παραπάνω τσίτσιδοι να συνομιλούν περί παγκοσμιοποίησης και άλλα τέτοια. Το λες και λίγο αστείο.