Αυτά τα Χριστούγεννα ο Μιχάλης Τυράκης εμπλουτίζει τη συλλογή του MiTo21 με μια ακόμα δημιουργική γεύση. Με έμπνευση τη διάσημη βιενέζικη τούρτα Sacher Torte μάς παρουσιάζει το Panettone Viennese. Η νέα αυτή γεύση έχει έναν συνδυασμό μαύρης σοκολάτας και βερίκοκου σε μια έκδοση panettone με την υπογραφή της υψηλής δεξιοτεχνίας που χαρακτηρίζει τα MiTo21.

To panettone Viennese είναι ένα ξεχωριστό panettone. Τα υπόλοιπα MiTo21 έχουν ως κοινή βάση το πρώτο ζύμωμα και διαφοροποιούνται στο δεύτερο με την προσθήκη των συστατικών που τα χαρακτηρίζει. Στο Panettone Viennese, όμως, το κακάο και η σοκολάτα μπαίνουν από το πρώτο ζύμωμα, κάτι που του χαρίζει άλλωστε και το υπέροχο καστανό του χρώμα.

Επίσης, φέτος, θα βρείτε τα MiTo21 με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση. Πάντα στο ίδιο art deco ύφος που τα χαρακτηρίζει, σε χάρτινο φορητό κουτί με sleek Italian αισθητική, έτοιμο για να το προσφέρετε στο δικό σας αγαπημένο πρόσωπο. Αλλά και σε μια εντυπωσιακή μεταλλική συσκευασία που κυκλοφορεί για πρώτη φορά κρύβοντας μέσα της το μισόκιλο Milano Basso, το κλασικό Panettone της συλλογής.

Να θυμίσουμε πως η σειρά των MiTo’21 αποτελείται από το κλασικό Milano Alto με την αυθεντική μιλανέζικη συνταγή και το Panettone al Cioccolato με κύβους μαύρης σοκολάτας, νότες πορτοκαλιού και βανίλιας Μαδαγασκάρης, που μαζί με το πλούσιο άρωμα του προζυμιού δίνουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Καθώς και το Parmigiano Reggiano & Pepe Sichuan με  παρμεζάνα ΠΟΠ 24μηνης ωρίμανσης σε υψηλή ποσόστωση και πιπέρι Σετσουάν που του χαρίζει μια φρουτώδη, ελαφρά πικάντικη επίγευση. 

Λίγα λόγια για το MiTo21

Το MiTo21 το γνωρίσαμε το 2021, όταν λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και μας κατέκτησε με τη νοστιμιά του. Το όνομά του κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη  «μύθος» στα ιταλικά (mito) αλλά ταυτόχρονα συνδέεται και με τις δύο πόλεις, το Μιλάνο και το Τορίνο, που αποτελούν ορόσημο για τον Έλληνα δημιουργό του, Μιχάλη Τυράκη, ο οποίος ζει στο Μιλάνο  και μοιράζει την καθημερινότητα του μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. 

Το MiTo’21 τηρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές του μιλανέζικου panettone.  Είναι φτιαγμένο χωρίς συντηρητικά, τεχνητά αρώματα, χρωστικές, φυτικά έλαια και γαλακτωματοποιητές. Το ενεργό προζύμι τού δίνει απαλή κι ανάλαφρη υφή. Το έντονο κίτρινο χρώμα στο κυψελωτό εσωτερικό του οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κρόκο αυγού. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι αποτέλεσμα συστηματικής αναζήτησης.

Μιλάμε, δηλαδή, για ένα ξεχωριστό panettone που στα βραβεία Great Taste Awards απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 2 αστέρια. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Great Taste Awards, λόγω της αυστηρής διαδικασίας εξέτασης, θεωρούνται από πολλούς η πιο αξιοκρατική ανά τον κόσμο διάκριση. To Milano Alto, MiTo’21, εξετάστηκε από τρεις διαφορετικές επιτροπές, οι οποίες το αξιολόγησαν αποκλειστικά για την γεύση χωρίς γνωρίζουν την προέλευση του προϊόντος, και κέρδισε την ανώτερη διάκριση στην κατηγορία «κλασικό Panettone», από την πρώτη χρονιά της συμμετοχής του. Φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά και το Panettone al Cioccolato το οποίο διακρίθηκε με ένα αστέρι.