Δεν είσαι μόνος σου. Μη νιώθεις άσχημα. Έχει συμβεί σε όλους. Σίγουρα είδες κάποια που σου αρέσει και κώλωσες να πιάσεις κουβέντα. Είναι ανθρώπινο και όποιος λέει ότι δεν του έχει συμβεί, μάλλον μας δουλεύει. Μην ακούς που λένε ότι “δεν υπάρχουν πια άντρες” και άλλα τέτοια χαζά. Υπάρχω εγώ, υπάρχεις εσύ, υπάρχουν οι φίλοι σου και υπάρχει άλλος ένας που βρίσκεται σε όλες τις παρέες. Ο τίμιος wingman.

Αν δε γνωρίζεις ποιος είναι ο wingman και τι ακριβώς πρεσβεύει μάλλον διαβάζεις το λάθος site. Αν πάλι έχεις όλη την καλή διάθεση να μάθεις, το Provocateur είναι εδώ για σένα.

 

 

Ο wingman αγαπητέ αναγνώστη είναι αυτός που θα μπει στην πρώτη γραμμή του πολέμου, για να καταφέρει καίρια χτυπήματα στον «αντίπαλο». Σε κάθε αντροπαρέα λοιπόν, υπάρχει αυτός ο τύπος, συνήθως με τις λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρει, που θα προσεγγίσει τη γυναικοπαρέα που κάθεται απέναντι. Και θα τα καταφέρει. Και θα βοηθήσει αφάνταστα τους υπόλοιπους σε αντίθεση με τη σχεδόν δεδομένη προσωπική του αποτυχία. Χωρίς πολλά-πολλά, είναι αυτός που θα σου στρώσει τη μπάλα για να “βρεις την τρύπα”. Καλή ώρα…

 

 

Δεν είναι απαραίτητα άσχημος. Ο άνθρωπος μας απλά έχει την κατάρα της ιδιότητας του. Είναι μάλλον ένα ανεξήγητο φαινόμενο που θα περάσουν πολλά χρόνια για να ερμηνευτεί. Σίγουρα όμως, αποτελεί έναν σημαντικότατο παράγοντα για την επιτυχία μιας παρέας στα γκομενικά, και τις περισσότερες φορές ο wingman είναι ο πιο γαμάτος τύπος της παρέας. Απλά δε σκοράρει.

Εμείς θα εστιάσουμε στα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από τον αγαπημένο wingman, υποθέτοντας βέβαια πως δεν είσαι εσύ αυτός. Ο άνθρωπός μας, έχει δικούς του κανόνες με τους οποίους οφείλεις να συμβαδίσεις, θέλεις να βγεις κερδισμένος από αυτή την ιστορία.
 


 

  • Κανόνας πρώτος: O wingman είναι αυτός που θα επιλέξει πρώτος και πρέπει να το δεχτείς. Έτσι κι αλλιώς δε θα την ψήσει ρε φίλε, τι φοβάσαι;
     
  • Κανόνας δεύτερος: O wingman λέει ό,τι εσύ φοβάσαι, ντρέπεσαι ή απλά δε θέλεις να της τα πεις. Και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Αν πει παπαριά δε φαίνεσαι πουθενά, ενώ αν τα καταφέρει έχεις κι εσύ το κέρδος σου. 
     
  • Κανόνας τρίτος και σημαντικότερος: O wingman δε θα σε «δουλέψει» ποτέ μπροστά στη γυναικοπαρέα που προσπαθεί να προσεγγίσει. Αντίθετα θα σε περιγράψει και θα σε αντιμετωπίσει (όταν έρθει η ώρα) σαν να είσαι ο πιο ωραίος τύπος της γης. Αν αρχίσει να σε κράζει «για πλάκα» μπροστά σε κάποιες που γνώρισε (με δική του πρωτοβουλία) πριν από 10 λεπτά, θα φανεί σαν απελπισμένος και οι γυναίκες δε συμπαθούν και πολύ τους απελπισμένους.

Άντρες και γυναίκες ενωμένοι έχουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους wingmen ανά τον κόσμο, οι οποίοι (ας μη γελιόμαστε) έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους την καταπολέμηση της αγαμίας και στα δύο φύλλα. Παραμερίζοντας (έστω εν αγνοία τους) τη δική τους ευχαρίστηση…