-“Ρε πας καλά; Όμορφος ο Βαρουφάκης;”
-“Εσύ δεν πας καλά, κοπέλα μου! Τυφλή είσαι; Τι δεν σου αρέσει, δηλαδή;”

Ο διάλογος αυτός, είναι πραγματικός, έλαβε χώρα στα γραφεία μας και είναι ενδεικτικός ενός γενικότερου κυρίαρχου κλίματος που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το πρόσωπο του νέου έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο προικισμένος (επικοινωνιακά ντε) οικονομολόγος, μετά το ‘χώσιμο’ που επιφύλαξε στον Ντάισελμπλουμ, έχει αναδειχθεί -χωρίς καμία διάθεση υπερβολής- το πλέον δημοφιλές κι αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη χώρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι απόψεις του και το στυλιστικό του αποτύπωμα τον έχουν κάνει γνωστό τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Ξυρισμένο κεφάλι, μηχανή μεγάλου κυβισμού, χέρια σφηνωμένα μέσα στο δερμάτινο ημίπαλτο -ακόμη και στις επίσημες χαιρετούρες του με επίσημους αξιωματούχους της Ε.Ε, ο Βαρουφάκης καταφέρνει με την διαφορετικότητα που αποπνέει να απολαμβάνει ήδη τεράστια δημοφιλία. Τέτοια που να δικαιολογεί μέχρι και επίσημη σελίδα στο Facebook για την περίπτωσή του, με τίτλο “V for Varoufakis” και περισσότερους από 41.000 “φίλους” σε διάστημα μόλις μιας ημέρας…

Δεν αφήνουμε, όμως, τα του Facebook για να το ρίξουμε και λίγο στην λακωνική τουϊτόσφαιρα;