ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένας υπόγειος παράδεισος μόνο για άντρες! (photos)

Το όνειρο κάθε αντροπαρέας έγινε πραγματικότητα σε ένα σπίτι της Πάτρας. Γράφει και περιγράφει ο Παύλος Φάκαλος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένας υπόγειος παράδεισος μόνο για άντρες! (photos)

Το όνειρο κάθε αντροπαρέας έγινε πραγματικότητα σε ένα σπίτι της Πάτρας. Γράφει και περιγράφει ο Παύλος Φάκαλος.

Όταν το μεράκι και το προσωπικό γούστο περισσεύει, το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό...

Ένας φίλος, από νεαρός που ήταν, του είχε καρφωθεί στο μυαλό όταν με το καλό φτιάξει το σπίτι του, να έχει υπόγειο για ένα πολύ σημαντικό για τον ίδιο λόγο: Εκεί είχε κατά νου να δημιουργήσει ένα χώρο για τον ίδιο αλλά με άμεση αναφορά στην αντροπαρέα.

Ήταν τόσο αταλάντευτη η απόφασή του αυτή, που για αρκετά χρόνια μάζευε αντικείμενα και έπιπλα που του άρεσαν. Δεν ήταν μια άναρχη διαδικασία, στο μυαλό του είχε ένα πολύ συγκεκριμένο βασικό σχέδιο. Ήθελε να διαμορφώσει το χώρο σε bar, με έπιπλα αντίκες, με αντικείμενα που τα πιο πολλά είναι πρωτότυπα κα μαζεμένα με υπομονή και επιμονή. Παράλληλα, ο φωτισμός του χώρου αλλά και των προθηκών που είναι εκτεθειμένα τα αντικείμενα, ήταν κι αυτός μελετημένος και προσεγμένος.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να φτιάξει σπίτι και φυσικά ο σχεδιασμός περιελάμβανε και την πραγμάτωση της δημιουργίας του bar. Ήρθε η στιγμή ώστε όλα αυτά τα υπέροχα κομμάτια που είχαν μαζευτεί να μπουν επιτέλους στη θέση τους.

Το εντυπωσιακότερο όλων, φυσικά, είναι η μπάρα του bar. Ένα κομμάτι των αρχών του 1900, αποτελούσε τον παλιό πάγκο του Κουρλαμπά, του κεντρικού δηλαδή φαρμακειού της Πάτρας (ξέχασα να σας πω ότι το σπίτι βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, στο προάστιο Άγιος Βασίλειος).
 


 

Αξιόλογο κομμάτι είναι και η μηχανή εσπρέσο FAEMA, μοντέλο πριν του 1950 που λειτουργεί με γκάζι.


Εκτός από ένα αναπαυτικό καναπέ για να κάτσεις, έχει και κάποια ιδιαίτερα καθίσματα. Αυτά ήσαν καθίσματα στον Ιντεάλ, τον παλιό κλασσικό κινηματογράφο της Πάτρας. Τα πήρε, τα χώρισε ένα-ένα, τα έντυσε με ιδιαίτερες ταπετσαρίες, έβαλε από κάτω ροδάκια και έτσι δημιούργησε ένα σετ καθισμάτων εξαιρετικής αισθητικής.


Πολλές εκατοντάδες δίσκοι βινυλίου με πολλές δυσεύρετες εκδόσεις...


...ποτά και κρασιά από ποτοποιίες που λειτουργούσαν πριν 70-80 ή και 100 χρόνια και δεν λειτουργούν πια...


...και μια μεγάλη συλλογή από μπύρες που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο.


Αλλά και ποτά του σήμερα σε μεγάλη γκάμα με τα ανάλογα είδη ποτηριών.

Το έργο δένει με μία πενηντάρα τηλεόραση plasma. Οπότε, καταλαβαίνετε... Τα ντέρμπι και τα champions league ματσάκια αποτελούν must συγκεντρώσεις, τη συνοδεία πιτσών ή σουβλακίων και καταπαγωμένων μπυρονίων, χειμώνα-καλοκαίρι.

Πώς να το κάνουμε; Τα στάνταρ του χώρου είναι υψηλά!

 

* Φωτογραφίες: Κώστας Αγγελάκης

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα