Όταν έγραψα προ ημερών ότι κάποιοι πρέπει να βγουν και να το πουν το mea culpa για την ιστορία με τον τύμβο της Αμφίπολης και την επικοινωνιακή διαχείρισή του, μου την πέσανε κάτι τρολάκια ότι, και καλά, δεν ξέρω τι μου γίνεται και πως όπου να ‘ναι έρχονται στο φως οι ανακαλύψεις και θα θαμπωθούμε όλοι και θα μείνουν άλαλα τα χείλη των ασεβών. Ε λοιπόν, συγγνώμη κανένας δεν ζήτησε, απλώς βγήκε η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και δήλωσε ότι ανασκαφή τέλος και «άλλα ευρήματα από τον υπάρχοντα τάφο μην περιμένετε…».

Λες και την ανέμεναν την πατάτα, τα παιδιά της κολεκτίβας Συντεχνία Πλην (+ τεχνία -) έσκασαν μύτη ατάκα κι επί τόπου κι έκαναν ρόμπα κόσμο και κοσμάκη με ένα απολαυστικό βίντεο που βγήκε χθες στο γιουτούμπι. Με ΠΑΟΚ μέσα, με μπουγάτσα, με Λευκό Πύργο, με μουγάτσα, όλα κομπλέ. Απολαύστε το!
 


Όσο για την ίδια την κολεκτίβα, θα ανακαλύψετε τα έργα και τις ημέρες της στην ιστοσελίδα syntexnia.net.

Τα μέλη της κολακτίβας, είχαν γράψει για τους εαυτούς τους πριν από τρία έτη, τον Δεκέμβριο του 2011: «Εδώ και δέκα περίπου χρόνια (με δύο περιόδους αναγκαστικών ανασχέσεων) λειτουργεί μια συνέλευση, συγκροτημένη από ανθρώπους που έχουν συμφωνήσει, συμπράξει και δοκιμαστεί στην κατεύθυνση της αντιεμπορευματικής και αντιθεαματικής δράσης. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές απόπειρες, στέκια και άτομα έχουν συνδιαμορφώσει ένα κείμενο θέσεων μέσα από αυτήν ακριβώς τη συνέλευση. Έχουν τεθεί οι βάσεις για τη διαρκή παραγωγή άποψης γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα. Με σημείο αναφοράς τη συνέλευση και μόνο, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με αποφάσεις για την οργάνωση της δράσης, τον κάθε φορά απολογισμό της, όπως επίσης και διαχειριστικά ζητήματα χώρων, χρόνων, οργάνωσης ταμείου και υποδομής. Η δυσκολία των γεωγραφικών αποστάσεων δεν έχει σταθεί μέχρι σήμερα εμπόδιο στη λειτουργικότητα των συνελεύσεων. Η επιθυμία μας να συμπράττουμε με τον μεγαλύτερο βαθμό του συλλογικού δεν αναγνωρίζει αποστάσεις».