Μια εμμονή με το Game of Thrones την έχουμε εδώ στο Provocateur, η αλήθεια είναι. Κάτι που -εδώ που τα λέμε- δεν συνιστά και καμιά ιδιαίτερη πρωτοτυπία, καθώς οι φαν της συγκεκριμένης σειράς ανέρχονται παγκοσμίως σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.
 
Τους μήνες που παίζεται η σειρά στις οθόνες των τηλεοράσεων (και των υπολογιστών μας), η αλήθεια είναι πως μας δίνονται αρκετές λαβές κι αφορμές για να γράψουμε περί αυτού.
 
Αλλά δόξα τω θεώ (ή μήπως, τους θεούς;) του Γουέστερος, ακόμη και τώρα -το νεκρό διάστημα που βαράμε χαρμάνες περιμένοντας να ξεκινήσει η 5η σεζόν- προκύπτουν συνεχώς νέα πράγματα γύρω από τη σειρά και μας κρατάνε σε μια κάποια εγρήγορση. Και, όχι. Τα μαντάτα και οι αφορμές δεν έρχονται απευθείας από το Αμέρικα, αλλά από πολύ πιο κοντά: τους πρόποδες του Ψηλορείτη.
 
Αναφέρομαι, φυσικά, στα βιντεάκια της τρελοπαρέας από την Κρήτη που ασκεί μια απόλυτα επιτυχημένη κρητική… κριτική στη σειρά και τους ηθοποιούς της.
 
Η… κρητική κριτική νούμερο ένα, βγήκε πριν από μερικούς μήνες, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.
 

Ωστόσο, εδώ και μερικές εβδομάδες  κυκλοφορεί και το σίκουελ (ok, αργήσαμε λίγο να το πάρουμε χαμπάρι, μη βαράτε). Το εξίσου επιτυχημένο comeback, επικεντρώνεται αποκλειστικά στις περιπέτειες που πέρασε ο Τύριον στην 4η σεζόν. Και δεν ήταν και λίγες πανάθεμά τες…
 

Και εκεί που λες “ok, το σκηνικό τερματίστηκε”, τσουπ! Ξεπετιέται πάλι ένας τρελός (με την γκεϊμοφθρονική έννοια) συντοπίτης μας, που καταπιάνεται εκ νεου με τον Τύριον και πάει την όλη φάση στην επόμενη πίστα.
 
Πώς αλλιώς να σχολιάσεις την έμπνευση του μικρού εκείνου θεούλη που κατάφερε να δημιουργήσει ένα βίντεο 8 plus λεπτών, στο οποίο  συνδυάζει αρμονικά και άκρως επιτυχημένα το Game of Thrones με την… 10η Εντολή;
 
Δηλαδή, αυτό:
 
 
Η αλήθεια είναι πως τόσο ο φίλος που υποδύεται τον Τύριον, όσο και η κοπελιά που υποδύεται την Σάι, κερδίζουν όσκαρ ερμηνείας. Η δε τελευταία, μοιάζει εκπληκτικά και με το… πρωτότυπο οπότε χίλια είναι τα μπράβο που της δίνουμε!
 
Και για το τέλος. Τσιμπήστε ολίγον τι από… made in Greece soundtrack με Καλίσι και Ντοθράκι πρωταγωνιστές!