Όλοι όσοι βλέπετε την παραπάνω φωτογραφία και θαρρείτε ότι σε αυτήν απεικονίζεται ένας κακομοίρης πλην όμως συμπαθής κυριούλης που περιμένει τα Χριστούγεννα για να φορέσει τη στολή του Άη Βασίλη και να βγάλει κανένα φράγκο, κάνετε τα εξής τρία λάθη.

Πρώτον, δεν είναι κακομοίρης. Πόσο κακομοίρης να είσαι όταν το Time σε συμπεριλαμβάνει στη λίστα του με τα 100 άτομα που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως; Δυσκολάκι…

Δεύτερον, δεν είναι συμπαθής. Είναι ο Τζορτζ Μάρτιν, ο εγκέφαλος που συνέγραψε το έπος με τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου». Κι αν η ονομασία αυτή σου φαίνεται αδιάφορη, να σου πούμε απλώς ότι πάνω σε αυτό βασίστηκε (και βασίζεται) το Game of Thrones. Και ναι, επιμένουμε: δεν είναι συμπαθής. Και επιχειρηματολογούμε. Είναι ο βιαστής των ψυχών μας και των ματιών μας και τη βρίσκει που μας βγάζει το λάδι σε κάθε σεζόν με τα τερτίπια της φαντασίας του. Πιάστηκε ο σβέρκος του Τζορτζ στον ύπνο; Ας κόψουμε το σβέρκο του Εντ Σταρκ. Δεν πέρασε καλά στον γάμο της ξαδέρφης του ο Τζορτζ; Παρ’ τους κάτω τον Ρομπ και τη μανούλα του στην πιο-psycho-σκηνή-πεθαίνεις του «Ματωμένου Γάμου». Ε, δεν πάει έτσι Γιωργάκη…

Και τρίτον, δεν είναι άφραγκος. Mέχρι στιγμής έχει βάλει στην τσεπούλα του αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Σε πουλάει, σε αγοράζει, σε ξαναπουλάει, σε ξαναγοράζει… Βασικά μπορεί να κάνει αυτά τα δυο πράγματα στον αιώνα τον άπαντα.

– «Και πού τον θυμήθηκες, ρε φίλε, τον Μάρτιν καλοκαιριάτικα»
– «Δεν σκέφτομαι τον Μάρτιν αδελφέ μου. Παραλίες και κοκτέιλς σκέφτομαι, αλλά να που κάνει κάτι περίεργες δηλώσεις και βγαίνει σαν φάντασμα στην επιφάνεια».
– «Και τι είπε, δηλαδής;»

Που λες, αδελφέ μου, βγήκε και είπε ο Γιώργης στο διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Εδιμβούργου, πως «παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον ορισμένων από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες του βιβλίου, οι θάνατοι των βασικών ηρώων είναι ήδη σχεδιασμένοι, όπως επίσης και το τέλος της ιστορίας».

«Και αν δεν ξέρει αυτός, ποιος θα ξέρει;» ακολουθεί το λογικό σου ερώτημα.  Σου απαντάει κοιτάζοντάς σε κατάματα ο ίδιος ο συγγραφέας: «Δυο, τρεις τουλάχιστον παρατηρητικοί αναγνώστες των βιβλίων, έχουν καταλήξει σε ορισμένες θεωρίες σχετικά με το τέλος οι οποίες είναι ακριβώς αυτές που σκέφτομαι κι εγώ». Ρε τους γάτους!

Όπως και να έχει, πάντως,  ο ίδιος δεν σκέφτεται να αλλάξει την πλοκή εξαιτίας αυτού του γεγονότος. «Εκατοντάδες χιλιάδες φαν της σειράς που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, θα εκπλαγούν από το τέλος. Απλά υπάρχουν και 2-3 εκεί έξω που θα γυρίσουν και θα πουν: Σας τα έλεγα πριν από 3-4 χρόνια, είμαι πιο έξυπνος από εσάς».