Πριν από περίπου ένα χρόνο, τέτοια εποχή, όλες οι αθλητικές εφημερίδες και τα site έγραφαν για τον Jurgen Klopp. Τον 46χρονο τρελό τεχνικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είχε καταφέρει να κερδίσει δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, προτού πέρσι οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, καθώς βρήκε απέναντί του την -τότε- ασταμάτητη Μπάγερν Μονάχου και στο τέλος έχασε στις λεπτομέρειες. 

Φέτος μπορεί το όνομα του προπονητή, η χώρα και ο σύλλογος να έχουν αλλάξει, αλλά όλα τα υπόλοιπα μένουν τα ίδια. Γιατί και πάλι ασχολούμαστε με ένα 40αρη τεχνικό, και πάλι ασχολούμαστε με την τρέλα του πάγκου, και πάλι ασχολούμαστε με μια ομάδα-έκπληξη, όχι μόνο στη χώρα της αλλά σε όλη την Ευρώπη. Γιατί το απίστευτο σύνολο του Diego Simeone κάνει πράγματα και θάματα και έχει τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Κι αν η Ατλέτικο Μαδρίτης καταφέρει να σηκώνει την κούπα απέναντι στην μεγάλη της αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης στις 24 Μαϊου, τότε θα μιλάμε για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα. Ίδιο με εκείνο της Πόρτο πριν από μια δεκαετία, όταν εντυπωσίασε τους πάντες και μετέτρεψε τον Jose Mourinho στον κορυφαίο τεχνικό του πλανήτη. 

Αλλά και πάλι, αν εκείνο το βράδυ η Ατλέτικο δεν πάρει τον τίτλο, κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του Simeone. Και το γεγονός ότι είναι αυτή τη στιγμή (μαζί με τον Klopp κατά τη γνώμη μας) ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης. 

Γνωστός στα γήπεδα και ως ποδοσφαιριστής, ο Cholo (όπως τον φώναζε ο πρώτος προπονητής του και οι φίλοι του) κατάφερε να γίνει ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας, από όσες ομάδες και αν πέρασε. Κορυφαίος αμυντικός μέσος, παθιασμένος, από τους παίκτες που έδιναν το 100% σε κάθε ματς και ήθελαν να τα κερδίζουν όλα. 

Και αυτό το στυλ του έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες και σε όλες τις ομάδες όπου κάθισε στον πάγκο τους, από το 2006 και μετά, δηλαδή από την περίοδο που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και φόρεσε το μαύρο κοστούμι του τεχνικού. Και αφού έκανε το «αγροτικό» του στην Αργεντινή, κερδίζοντας τον σεβασμό από άλλους προπονητές, αλλά και τον τίτλο «γεννημένος τεχνικός», ήρθε η στιγμή για τα μεγάλα σαλόνια. 

Έτσι το 2011 πέρασε τον Ατλαντικό και τον Δεκέμβριο αναλαμβάνει τα ηνία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και αφού σταδιακά χτίζει την ομάδα που ήθελε, αρχίζει και μια ξέφρενη πορεία με τους «ροχιμπλάνκος». Κατακτάει το Γιουρόπα Λιγκ με το καλημέρα, κερδίζει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μερικούς μήνες αργότερα, Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στη μισητή Ρεάλ τη σεζόν 2012-13 και φέτος; Φέτος ζει το δικό του παραμύθι. Η Ατλέτικο οδηγεί το πρωτάθλημα και μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 1996 (τότε δηλαδή που ο Simeone ήταν παίκτης της!), ενώ έχοντας «πετάξει» έξω Μπαρτσελόνα και Τσέλσι κάνει όνειρα να σηκώσει το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ. 

 

Αδύνατον; Όχι. Δύσκολο; Πολύ. Αλλά ο Simeone έχει αποδείξει ότι ξέρει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα. Φορώντας το μαύρο του κοστούμι σε όλες τις αναμετρήσεις της Ατλέτικο και σας μαέστρος από την άκρη του πάγκου, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο παθιασμένο και αποφασισμένο για τη νίκη, που σέβεται τους αντιπάλους, αλλά δεν τους φοβάται. Και όταν βρίσκει την ευκαιρία τους «σκοτώνει» χωρίς δεύτερη σκέψη. Ρωτήστε και τον Mourinho που είδε τα σχέδιά του, αλλά και τον τίτλο «Special One» να καταρρέουν μέσα σε ένα βράδυ.