Η λογική λέει ότι τα αρσενικά γιορτάζουν στην «Ημέρα του Άνδρα». Αλλά τελικά αυτή ακούγεται πολύ καλύτερη – από όλες τις απόψεις. Ναι, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πεολειχίας και Μπριζόλας. Ή αλλιώς η ανδρική απάντηση στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα τελευταία 20 χρόνια η αλήθεια είναι πως… δοκιμαζόμαστε! Από το «άνδρες γουρούνια» φτάσαμε στο «που είναι οι άνδρες;». Αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποιες σταθερές για να θυμίζουν σε όλους εμάς, που πρέπει να «στεκόμαστε»!

Αφού πέρασε και η λαίλαπα του «metrosexual», εκεί στις αρχές των 00’s, όταν και κάποιοι «φωστήρες των αγορών» θέλησαν να δημιουργήσουν… θηλυκές ανάγκες υπερκαταναλωτισμού στους άνδρες, ήρθε ο Don Draper, να επανατοποθετήσει τον άνδρα στην ιστορική του θέση. O ήρωας του «Mad Men» θύμισε τι θα πει «balls» στα πασαλειμμένα με κρέμες πρόσωπα και αποτριχωμένα στέρνα.

Ο «τέλειος άνδρας» στα μάτια των γυναικών είναι ένα ωραίο παραμύθι… Άλλωστε, όλοι υπήρξαμε «τέλειοι» για… έναν μήνα στα μάτια των πρώην μας! Μετά ήρθε το καπάκι της τουαλέτας, το χαρτί υγείας που έπρεπε να βγαίνει με φορά προς τα πάνω, οι απαντήσεις μας για το «εάν πήραν ένα κιλό και που»… Ο «πρίγκιπας» γινόταν «βάτραχος και η μάνα της πλέον δεν σου έστελνε χαιρετισμούς… Χα!

Δεν φτάνει να είσαι «άνδρας», πρέπει να είσαι «αρσενικός». Μετά από 20ετή τριβή με το ωραίο φύλο, αυτό που ξέρω είναι πως αν ευχαριστιέσαι εσύ τη ζωή που κάνεις, τότε θα την ευχαριστιέται κι εκείνη! Να κάνεις αυτό που γουστάρεις (πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας και της καλής ανατροφής σου), να δίνεσαι εκεί που πρέπει, να αντιμετωπίζεις τις γυναίκες όπως τις αξίζει…

Ο καθένας έχει τον τρόπο του… Αλλά οι σταθερές δεν αλλάζουν! Και αυτό σημαίνει «αρσενικός»… Να έχεις «σταθερές»!

Αρσενικός σημαίνει βγαίνω μπροστά, δίνω μάχες, κερδίζω, χάνω, ορίζω τη μοίρα μου, επιλέγω, πληρώνω το τίμημα!

Αρσενικός σημαίνει ανταγωνισμός, διεκδίκηση, όραμα αλλά και «τιμή»!

Αρσενικός σημαίνει να είσαι δίπλα στον φίλο σου, χωρίς να σου το ζητήσει, δίπλα στον αβοήθητο, στον αδύναμο! 

Αρσενικός σημαίνει να σου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούς το «My way», όταν βλέπεις τον Steve McQueen, στο «The Thomas Crown Affair», να συγκινείσαι με την «αλητεία» του James Dean, να σε συνεπαίρνει ο καλπασμός του Michael Jordan στην τελευταία επίθεση των Bulls!

Αρσενικός σημαίνει να μπαίνεις στο ψητό….

…Στην τελική, αν φέρεις τη μπριζόλα στο σπίτι, δικαιούσαι και την πεολειχία…