Μία μέρα σαν τη σημερινή, πριν από μόλις 34 χρόνια, γεννήθηκε στην άλλη άκρη της γης ένα γλυκούλι στρουμπουλό αγοράκι με το όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν. Έξω από το μαιευτήριο για να πανηγυρίσουν βρέθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια συμπατριώτες του που γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά. 

Έτσι κι έγινε. Το αγοράκι αυτό είναι ο σημερινός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο άνθρωπος που τα βάζει με όλους και με όλα, αλλά κυρίως με τον Ντόναλντ Τραμπ και το κρου του.

Το Provocateur τον κάλεσε για να του ευχηθεί και με την ευκαιρία έγινε το πρώτο παγκοσμίως μέσο εκτός Βόρειας Κορέας που κατάφερε να του πάρει συνέντευξη. 

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς που αγαπάει την πατρίδα μας και σχολιάζει στο Facebook στα ελληνικά για να τον καταλαβαίνουμε

Έχεις εκφράσει κάμποσες φορές την αγάπη σου για την Αλέκα Παπαρήγα. Τι ισχύει τελικά; Υπάρχει κάποια εξωσυζυγική σχέση που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
 Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια περίπου στο 42ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, όταν σ’ ένα τραγούδι του Βασίλη (μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο Βασίλης. Ένας είναι ο Βασίλης!) αγκαλιαστήκαμε και ενώθηκαν τα όνειρά μας για παγκόσμια κομμουνιστική ειρήνη. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, μην τα ξαναλέω… Έρωτας από το πρώτο κουπόνι.  Όμως, συνεχίζω να τιμάω κανονικά το στεφάνι μου, την Ri Sol-ju, αλλά επειδή στην Πιονγιάνγκ είμαστε “Προχό”, η ίδια έχει αποδεχθεί την σχέση μου με την Αλέκα, οπότε μ’ αφήνει να κάνω καμιά κουτσουκέλα αραιά και πού. Αλέκα είναι αυτή…

Ποιο είναι τα χόμπι σου; Με τι ασχολείσαι όταν δεν “παίζεις” με τα κουμπιά σου;  
Αγαπάω πάρα πολύ το μπάσκετ και το NBA. Βλέπω με μανία retro ματσάκια του κολλητού μου, του Dennis Rodman, και τρέφω και μια ιδιαίτερη εκτίμηση και για τον νεαρό σύντροφο Νίκο Παππά. Tα λέει ωραία ο μπαγάσας και στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα χωθώ ‘σφήνα’ για να τον αποκτήσω στους ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ ΦΑΚΕΡΣ B.C.   Επίσης, λατρεύω-ασχολούμαι με το ελληνικό χιπ χοπ και επηρεάζομαι απ’ αυτό σε όλες τις πολιτικές μου τοποθετήσεις. Πρόσφατα τελείωσα και τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο “ΚΙΜ όρμα τους, γάμα την εικόνα τους, πώς θα τα χαρακτήριζες, πυρηνικά για τσόγλανους”. Συμμετέχει και ο αδελφός Τάκι Τσαν.

Έχεις μετανιώσει καθόλου που εκτέλεσες τον Θείο σου;    
Το έκανα τουλάχιστον να φανεί σαν ατύχημα (γελάει). Νομίζω ότι θα έπρεπε να με ευχαριστεί γι’ αυτή του την κατάληξη ο μπάρμπας μου, καθώς λύτρωσα την ψυχούλα του. Δεν σεβάστηκες κύριε το κόμμα και τα ιδανικά του; Τελείωσες. Πέθανες. Να ‘σουν κι άλλος. Εδώ δεν χωράνε οικογενειακά.   Ένιγουέι. Και ίσα ίσα να λέτε, του φέρθηκα δημοκρατικά και τον άφησα να διαλέξει ανάμεσα στον να τον ρίξω σε κροκόδειλους ή σε λιοντάρια.   

Πρόσφατα έγινες και πατέρας. Τι συμβουλές θα έδινες στα παιδιά σου για το μέλλον τους;  
“Πάρτε το κουμπί στα χέρια σας”. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει ένας πατέρας σαν κι εμένα στα παιδιά του. 

Ακούγεται ότι έχεις μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, ισχύει; Αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν sex symbol;
Κοίταξε, όπως θα γνωρίζεις, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, δεν είναι του στυλ μου. Αλλά είναι πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Είχα την τύχη να γεννηθώ περισσότερο όμορφος από το σύνολο του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως και δεν ήταν εύκολο. Έχω μάθει πλέον να ζω με αυτό όσο δύσκολο κι αν είναι για έναν ηγέτη του δικού μου βεληνεκούς. Έχω πολλές επιτυχίες λόγω και της θέσης που μου εμπιστεύτηκε το 99.8% των συμπολιτών μου παρόλο που θα μπορούσαν κάλλιστα να ψηφίσουν λευκό και να εξαφανιστούν μυστηριωδώς. Παραμένω πιστός τόσο στο στεφάνι μου όσο και στην Αλέκα της καρδιάς μου, αν και σαν sex symbol, αντικειμενικά θα μπορούσα να έχω όποια γυναίκα θέλω.

Τον Ερντογάν πώς τον κόβεις; Βαδίζει στα χνάρια σου ή είναι γατάκι;
Τώρα λέμε για τσάμπιονς λιγκ κι εσύ μου μιλάς για β’ τοπικό Καρδίτσας. Τι μου συγκρίνεις ακριβώς; Σιγά μη βαδίζει στα χνάρια μου κι ο Λαφαζάνης. Έλα σε παρακαλώ. Ο τύπος εδώ δεν θα έκανε ούτε για να μου κρατάει την ομπρέλα. Γελάω με την αφέλεια σου θλιβερέ δημοσιογραφίσκε.

Μίλησέ μας για τον Τραμπ. Μήπως ζηλεύεις που έχει πιο όμορφα μαλλιά από εσένα;
Ειλικρινά τώρα, τι να ζηλέψω από τον παππούλη; Αρχικά, το έχω μεγαλύτερο. Το κουμπί. Το ξέρουν όλοι αυτό. Δεύτερον, είμαι ο μεγαλύτερος και πιο όμορφος κομμουνιστής ηγέτης και ενώ με έχουν αποκλεισμένο από τον καπιταλιστικό κόσμο, τα κομμωτήρια έχουν γεμίσει με νέους που θέλουν να αντιγράψουν το υπέροχο κούρεμά μου. Για να κάνεις το μαλλί του Τραμπ το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ξυρίσεις το κεφάλι, να κολλήσεις πάνω του ανάποδα μια σφουγγαρίστρα και να πετάξεις πάνω σου λίγο πορτοκαλί μαρμελάδα καροτέν. Μπέσα τώρα, βλέπεις έστω και μισό λόγο να ζηλεύω; Έχει Μελάνια, έχω Αλέκα. Δεν συνεχίζω. Απλά παίζω χωρίς αντίπαλο, τι να λέμε τώρα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πεις ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για να ορθοποδήσει η χώρα, με βάση τις τεράστιες γνώσεις σου στη διαχείριση κρίσεων και την εμπειρία σου. 
Πρόσεξε, έχω αρκετές ριζοσπαστικές ιδέες που θεωρώ ότι θα λειτουργούσαν άψογα σε μια δημοκρατική χώρα όπως η δική σας. Αρχικά χρειάζεστε επειγόντως έναν ηγέτη σοβαρό και στιβαρό, χωρίς απαραίτητα να προκύψει από εκλογές, γιατί είναι σαφές ότι ψηφίζετε μόνο μαλακίες. Ακόμη νομίζω πως το κοινοβούλιο θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα αν υπήρχε μόνο ένα κόμμα. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν εκεί όλοι οι υπόλοιποι αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν λόγο στα πράγματα. Τέλος πάντων, αν δεν κάνετε όλα αυτά, κάντε απλά την Αλέκα πρωθυπουργό και όλα θα είναι τέλεια. Θα έχετε και τη στήριξή μου.