Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ καθαρίζω το σπίτι με πολλή δυσκολία.

Δεν την παλεύω εύκολα και κάθε που έρχεται η ώρα να κάνω γενική, πέφτω σε βαθιά περισυλλογή και σκέφτομαι τι έχω κάνει λάθος στη ζωή μου.

Φυσικά αν γκουγκλάρεις στο ίντερνετ, θα βρεις ένα μάτσο συμβουλές για το πώς θα κρατάς το σπίτι καθαρό με τη μίνιμουμ προσπάθεια.

Έξυπνα tips που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν κάτι ανεπρόκοπους τεμπελχανάδες σαν και του λόγου μου.

Ε, λοιπόν, είναι ΟΛΕΣ μούφα.

Δεν υπάρχει ούτε μισή συμβουλή, που να μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τις δουλειές του σπιτιού.

Το μόνο που σε συμβουλεύουν, είναι να κάνεις πολλές μικρές δουλειές μαζί κάθε μέρα, για να αποφύγεις τη μια τεράστια το Σ/Κ.

ΑΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ, ΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ. ΣΑΝ ΤΣΑΜΠΙΑ ΘΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΥΦΕΣ.

Εδώ κοιτάξτε κατάσταση, τι συμβουλές δίνουνε οι απατεώνες.

Ό,τι χρησιμοποιείς, βάλτο κατευθείαν στη θέση του.

Τελείως άχρηστη οδηγία. Θα πάρω δηλαδή την ηλεκτρική σκούπα και θα την αφήσω στο σαλόνι; Τι είμαι χρυσόψαρο;

Έπειτα ποιος παίρνει ένα ποτήρι, να πιεί νερό και το ξαναβάζει στο ντουλάπι; Σε σπίτι είμαι όχι σε κάμπινγκ, για να έχω ένα ποτήρι και ένα πιάτο, για όλες τις περιστάσεις.

Φαντάζεσαι να είχαμε μόνο ένα; Όταν έρχεται κόσμος και μας ζητάει νερό, να τους βάζουμε σε λίστα προτεραιότητας για να πάρουν το ποτήρι και για να πάρουν το πιάτο να βάλουν φαΐ, να χρειάζονται κουπόνι λες και είμαστε στη Σοβιετική Ένωση.

“Δικαιούστε το πιάτο μόνο για 10 λεπτά, γιατί είστε χορτοφάγος. Φυσικά και δεν έχουμε βαθύ κύριε, που είμαστε, στην πολιτισμένη Δύση;”

Εκτός και αν με τη λέξη αντικείμενα εννοείς το τηλεκομάντο για την τηλεόραση και το ασύρματο τηλέφωνο, που αν είσαι τόσο ψυχάκι που θες να βάζεις αυτά τα δυο στη θέση που ήταν πριν τα πάρεις, η ακαταστασία του σπιτιού σου, είναι το μικρότερό σου πρόβλημα.

Τακτοποιείστε τα ρούχα σας αμέσως μόλις τα βγάλετε.

Σε έχει πιάσει ποτέ κόψιμο ενώ γυρνάς από δουλειά;

Όχι, σε ρωτάω. Αν δεν σε έχει πιάσει μη μιλάς. Σιγά μην τακτοποιήσω παπούτσι και παλτό, αν είναι να μπω έτσι σπίτι. Θα πάνε και τα δυο, ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΩΜΑ.

Δεν χρειάζεται βέβαια να φτάσουμε στα άκρα. Έχεις πάει να κάνεις σεξ με κοπέλα και αφού βγάλετε τα ρούχα σας, της λες “μισό να τα τακτοποιήσω”; Τι είσαι; Ταμένο, στην εκκλησία των μορμόνων;

ΑΣΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΤΏΡΑ ΑΙΝΤΕ.

Καθαρίστε τις επιφάνειες μετά από κάθε χρήση τους.

Παιδί μου σπίτι έχω, όχι πλατό σε εκπομπή μαγειρικής. Επειδή καθαρίζει μετά από κάθε γύρισμα ο Πετρετζίκης θα πρέπει να το κάνω και εγώ;

Δηλαδή θα γυρίσω από δουλειά να κάνω μακαρόνια και θα πάρω με vetex τα νερά ΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΉ ΚΟΥΖΊΝΑ, που πέσαν από την κατσαρόλα; ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ. ΣΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΏ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ.

Πλύνετε αμέσως τα πιάτα.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Αλλά άντε ρε φίλε και πας να τα πλύνεις. Τα πλένεις όλα; Ή μόνο τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα; έπλυνες και το ταψί; και το τάπερ που είχε μέσα λαδερά;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΛΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ; 

Γιατί άμα δεν τα έπλυνες αυτά, μην το παίζεις μάγκας. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ.

Σκουπίστε και ξεσκονίστε συχνά

Το άρθρο μέσα έλεγε να σκουπίζουμε και να ξεσκονίζουμε μέρα παρά μέρα από λίγο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνουμε το Σαββατοκύριακο.

Αλήθεια αυτό έλεγε και τους άφησα σχόλιο πως είναι το πιο χαζό πράγμα που έχω διαβάσει, μετά το σχόλιο “The Flat earth society has members all around the globe” και τα σχόλια που αφήνουν αυτοί που υπερασπίζονται τη Χούντα.

Μεταξύ μας, αν σκουπίζεις και ξεσκονίζεις μέρα παρά μέρα γιατί πιστεύεις ότι δεν θα το κάνεις Σαββατοκύριακο, τότε πιστεύεις ότι η γη είναι επίπεδη και ότι η Χούντα έκανε έργα. ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΙ ΞΑΝΑΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.

Σόρι κιόλας.

Ξεφορτωθείτε τη χαρτούρα.

Ναι, ξέρω τι εννοείς. Να πετάξω, περιοδικά, εφημερίδες, ντιλιβερι, καταλόγους ικεα, λογαριασμούς κτλ.

Τους πετάω, αλλά ξέρεις τι γίνεται;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.

Στο φινάλε φτάνει με αυτές τις συμβουλες. Ξέρεις ποιος έχει καθαρό σπίτι συνέχεια;

Η Αγάπη Βαρδινογιάννη. Γιατί δίνει για το σπίτι, το μισό της ΑΕΠ.