«Να πας στο καλό Μάνο και σ’ ευχαριστούμε. Σ’ ευχαριστούμε γιατί ήσουν ο πρώτος που μας πήρες από το χέρι και μας έμαθες να αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας. Σ’ ευχαριστούμε γιατί μας άφησες τα τραγούδια σου».

Αυτά ήταν τα λόγια αποχαιρετισμού της Χάρις Αλεξίου στον αγαπημένο της φίλο, όταν εκείνος αποφάσισε να φύγει, αφήνοντας τόσο ξαφνικά το τσιγάρο του να σιγοκαίει και το ποτήρι του να τσούζει αλκοόλ. Δεν αγχώνομαι να γράψω για τον Λοΐζο. Δεν φοβάμαι μήπως και οι λέξεις είναι φτωχές κι εγώ μικρή για τις πω για εκείνον. Γιατί οι άνθρωποι για τον Μάνο είχαν το ίδιο ύψος, την ίδια αξία. Δεν υπήρχαν μικροί και μεγάλοι και ήταν όλοι αθάνατοι.

80 χρόνια και τι πιο αληθινό από το πιο γραφικό, ότι ακόμη όλα θυμίζουν τον Μάνο Λοΐζο; Όλα όσα τραγουδήσαμε στα μάτια μας και έκαναν κρότο στα αφτιά μας, θα χειροκροτηθούν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας. Εκεί, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης, θα θυμηθούν τον παλιό τους φίλο, τις αιώνιες νότες που χάραξαν τη ζωή μας.

Ένα κουίζ για τον Μάνο, 12 ερωτήσεις για την υπέροχη και τόσο μικρή ζωή του, ένας αναστεναγμός για τα «Μάτια παραπονεμένα μάτια που `σαστε για μένα θάλασσες υπομονής».

*Σύντομα προσκλήσεις για τη μεγάλη συναυλία…